Здравей отново:)))
Не бива да те тревожи изпита по английски, то просто определя един необходим минимум, който трябва да е налице,за да можеш да общуваш ефективно и с останали членове на организацията по цял свят. Като цяло английският език е официален език на АИЕСЕК, тъй като както знаеш,тя е международна организация и това е езикът,чрез който общуваме по цял свят с останалите членове на организацията. Също така, основните документи и обучения са на английски език.
Но както ти казах,мила,не бива да те тревожи теста,той просто опрделя едно минимално ниво. Аз самата,също се тревожех,като кандидатствах,тъй като немският ми е първи чужд език,но никога няма за забравя думите на хората,които тогава ме интервюираха,че не е важно нивото ти на владеене на чужд език, а самото ти желание да станеш част от идеята и дейностите на АИЕСЕК.
Така че не се тревожи и не се отказвай само заради това....Ще разбереш,колко много си заслужава....
Относно твоята професионална ориентация....един от принципите на АИЕСЕК е....ние срещаме различията...нещото,което за мен, най-силно изразява АИЕСЕК ...е именно толкова много различни и интересни хора,които всъщност са едно цяло....мога да ти дам за пример нашата локална секция в Пловдив...имаме хора,които учат социология,етнология,славянска филология, немска филология, политология, информатика,маркетинг,МИО,Макроикономика.....изобщо хора от най-различни специалности...няма да ти разказвам колко уникално е да познаваш хора,които са различни сами по себе си ...и едновременно с това...като теб...млади хора,които знаят,че искат по някакъв начин на изживеят едни незабравими 5 години в университета...
Разбира се,че има с какво да се занимаваш...както ти споменах,ще работим по два проекта,сигурна съм,че образователният ще ти е много интересен,ще се осъществява за средните училища,ще пристигат стажанти,които ще правят обучения на учениците.По другият проект ще имаме Форуми,срещи на Бизнеса и образованието, ще пристигат и ще изпращаме стажанти,ще има открити обучения.
Ако се поразровиш във форума,и ще видиш, и моите разяснения,които са за самата дейност на АИЕСЕК и отделните екипи....на теб,например може да ти е интересно в екип "Човешки ресурси", където хората се занимават със селекция на стажанти,организиране на обучения,провеждане на менторска система, наблюдение върху човешките ресурси на организацията,разработване на стратегии за управление на човешките ресурси,управление на конфликтите при работата, и многооооо други неща,които на мен са ми супер интересни,както си и пролича де,хехех:)))
Поздрави,
Яни