argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Как да станеш част от семейството на АИЕСЕК???  (Прочетена 17463 пъти)

Irena

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 10
  • MySpace

Здравейте =] Тази година съм приета психология в ПУ. Чух за АИЕСЕК на панаира преди няколко месеца при изложение на университети от България и чужбина. Момичетата от щанда на въпросната организация отлично си свършиха работата и по изключително интересен начин ни разказаха за АИЕСЕК. Смятам, че това е наистина една страхотна реализирана идея, в която младите хора, гледащи в една посока, общуват помежду си, обменят знания и набират ценен опит занапред! Много бих искала и аз да се включа в това ваше голямо студентско семейство, но не знам точно как. Влязох в главния сайт -  www.aiesec.org/bulgaria, опитах да се регистрирам, но така и не получих линк за активиране в пощата си! Ако вече сте част от организацията и знаете как човек може да се включи в нея, ще съм ви много благодарна, ако ми разясните процедурата!
« Последна редакция: 02.05.2010, 18:14:40 от Стефан Николов »
Активен
Awlays Ready for Adventures...

AIESEC Plovdiv

 • Модератор
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 127
  • http://plovdiv.aiesec.bg

Здравей:)))

Радвам се,че запознанството ни в Панаира и идеята за АИЕСЕК са ти допаднали и искаш да станеш част от членовете на Локалната ни секция в Пловдивския университет.

Тазгодишната кампания за набиране на нови членове,започва както обикновено, в началото на учебната година - около края на месец Октомври-началото на Ноември. Кампанията започва с разпространението на рекламни листовки и материали,където можеш да разбереш повече за датите и местата на провеждане на презентациите, на които ще може заинтересуваните да разберет повече за същността и дейностите на АИЕСЕК. Тази информация ще получиш или от плакатите, които ще бъдат разплепени из университета и наоколо,или от лично предоставени ти рекламни материали, отпред пред университета. Засега, не мога да ти кажа точни дати на презентациите, тъй като все още се доуточняват и с университета, но информация за тях ще бъда изнесена и тук, във форума.
Тази година предвиждаме да има рекламни брошури и в студентският информационен справочник, който получава всеки един новоприет студент.Така,надявам се,ще можеш да научиш за презентациите ни и от там.
В поредицата на една седмица ще има опознавателни презентации, в които се представя организацията като цяло,нейната идея,цели и същност. Отделно ще има презентации и относно проектите, които тази година АИЕСЕК Пловдив ще реализира.Бих ти препоръчала да присъстващ също , тъй като там ще научиш за начините, по които би могла да се включиш веднага в инициативите на организацията ни. Ще ти загатна само,че тази година АИЕСЕК Пловдив ще работим по два проекта- Единият е образователен, а другият е Маркетинг проект...и наистина са уникални по своята идея.

Още на презентациите ще имаш възможност да попълниш формуляр за кандидатстване, или пък ще получиш инфо за това как да кандидатстваш онлайн във системата ни и съответно крайните срокове за кандидатстване. След определен предварително период,ще ти бъде оповестено дали си преминала първият кръг на селекция. Ако е така,преминаваш на следващите, които съответно са тест по английски език и лично интервю, на което присъстват наши членове от екип "Човешки ресурси", представители на нашите партьори от агенции за Човешки ресурси, както и представители от университетските среди. Няма нищо страшно,важното е единствено да бъдеш естествена :)))

Като цяло това е целият етап,през който се преминава селекцията на нови членове на АИЕСЕК.
Следва най-великото и уникално изживяване, а именно Локален Въвеждащ семинар, на който присъстват всички настоящи и нови членове на организацията ...но изненадата след това:)))

Много се радвам,че си ни запомнила и се позаинтересува от нас:))

Ако имаш въпроси, можеш да ми пишеш на

yanitsa_derneva@yahoo.com
skype: just_only_sily
ICQ: 281-522-483
MSN: ianitza_d@abv.bg


Желая ти едно незабравимо лято,

Яни:))))
Активен
The international platform for young people to explore and develop their leadership potential

Irena

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 10
  • MySpace

Благодаря много за разясненията!
От всичко, което вече научих за  АИЕСЕК, разбрах, че това е организация предимно за студентите от Икономическия факултет.  Занимава ли се АИЕСЕК с  дейности, различни от икономическата сфера? Психологията беше моето първо желание в списъка, така че се надявам АИЕСЕК да има нужда и от някой като мен  :-P
А иначе, какво представлява изпита по английски, защото малко ме плаши. Мога свободно да го говоря и пиша, ежедневно го използвам в интернет, общувайки с хиляди хора... Но истината е, че далеч не е перфектен; фразите, които употребявам са шаблонни и често-срещани, правя грешки; а ако ме сложат да говоря в един истински делови разговор с изобилие от сложни думи, където събеседниците на всичкото отгоре говорят твърде бързо, едва ли ще се справя добре  :s:
« Последна редакция: 24.10.2007, 13:58:17 от EcStaSy »
Активен
Awlays Ready for Adventures...

AIESEC Plovdiv

 • Модератор
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 127
  • http://plovdiv.aiesec.bg

Здравей отново:)))

Не бива да те тревожи изпита по английски, то просто определя един необходим минимум, който трябва да е налице,за да можеш да общуваш ефективно и с останали членове на организацията по цял свят. Като цяло английският език е официален език на АИЕСЕК, тъй като както знаеш,тя е международна организация и това е езикът,чрез който общуваме по цял свят с останалите членове на организацията. Също така, основните документи и обучения са на английски език.
Но както ти казах,мила,не бива да те тревожи теста,той просто опрделя едно минимално ниво. Аз самата,също се тревожех,като кандидатствах,тъй като немският ми е първи чужд език,но никога няма за забравя думите на хората,които тогава ме интервюираха,че не е важно нивото ти на владеене на чужд език, а самото ти желание да станеш част от идеята и дейностите на АИЕСЕК.
Така че не се тревожи и не се отказвай само заради това....Ще разбереш,колко много си заслужава....

Относно твоята професионална ориентация....един от принципите на АИЕСЕК е....ние срещаме различията...нещото,което за мен, най-силно изразява АИЕСЕК ...е именно толкова много различни и интересни хора,които всъщност са едно цяло....мога да ти дам за пример нашата локална секция в Пловдив...имаме хора,които учат социология,етнология,славянска филология, немска филология, политология, информатика,маркетинг,МИО,Макроикономика.....изобщо хора от най-различни специалности...няма да ти разказвам колко уникално е да познаваш хора,които са различни сами по себе си ...и едновременно с това...като теб...млади хора,които знаят,че искат по някакъв начин на изживеят едни незабравими 5 години в университета...
Разбира се,че има с какво да се занимаваш...както ти споменах,ще работим по два проекта,сигурна съм,че образователният ще ти е много интересен,ще се осъществява за средните училища,ще пристигат стажанти,които ще правят обучения на учениците.По другият проект ще имаме Форуми,срещи на Бизнеса и образованието, ще пристигат и ще изпращаме стажанти,ще има открити обучения.
Ако се поразровиш във форума,и ще видиш, и моите разяснения,които са за самата дейност на АИЕСЕК и отделните екипи....на теб,например може да ти е интересно в екип "Човешки ресурси", където хората се занимават със селекция на стажанти,организиране на обучения,провеждане на менторска система, наблюдение върху човешките ресурси на организацията,разработване на стратегии за управление на човешките ресурси,управление на конфликтите при работата, и многооооо други неща,които на мен са ми супер интересни,както си и пролича де,хехех:)))

Поздрави,
Яни
Активен
The international platform for young people to explore and develop their leadership potential

Irena

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 10
  • MySpace

Благодаря ти страшно много за всичко!!! Наистина изглежда страхотно да си част от тази мрежа от студенти, свързани в едно!
Ами какво повече мога да кажа освен, че се надявам тази година да се срещнем в организацията  (хаха, това "организацията" вече започва да звучи както "Партията!" по времето на комунизма :-D )

Мерси за милите пожелания, да ти се връща всичко тъпкано с лихвата :) Много гушки от мен!
Активен
Awlays Ready for Adventures...

host

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 34

Малко се почудих дали в тази тема или да отворя друга ,но все пак тук ще си изложа питането.Аз съм приет "Право" ,но никъде не видях юридическа насоченост на програмите на АИЕСЕК.Това значи ли ,че АИСЕК не е пряко насочена към правистите?
Активен

Irena

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 10
  • MySpace

Същото е и с моята специалност - психология, но според Яни (момичето, което даде отговори по темата) в АИЕСЕК има място за всеки, така че защо да не опитаме =)
Активен
Awlays Ready for Adventures...

AIESEC Plovdiv

 • Модератор
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 127
  • http://plovdiv.aiesec.bg

Напълно си права,Ирена:))

Всеки може да опита и да разбере за себе си с какво иска да се занимава, тъй като вече  е опитал и от практиката на това, което го влече в професионален аспект.
Мога да дам много примери за много мои приятели, които например учеха МИО или Макроикономика,Стопанско управление,а  в момента се занимават с Човешки ресурси в компании в бизнес сектора.

Именно това е и едно от нещата, които АИЕСЕК предлага като студентска организация...ти можеш да опиташ да се занимаваш с нещата, които ти решиш,да опитваш колкото и когато поискаш....и именно понякога по този начин да разбереш с какво искаш да се занимаваш....

А на въпроса за правото,ще отговоря, че също може да откриеш доста неща,които са с това направление в дейността на АИЕСЕК- напр. В изготвянето на договорите с компании /такива,които приемат стажанти или пък тези, които ни стават експлузивни партньори и т.н./. А сигурна съм,че знаеш,че изготвянето на договори, определянето на анекси към тях и т.н. си е доста сериозен опит в областта на правото. Също така при приемане и изпращане на стажанти се свързваме с институции, чрез които се установява статусът на стажантите и т.н.
В момента имаме срещи с Община Пловдив и те ще ни помагат при осъществянето на един от проектите ни.
Както вече споменах,се работи и по различни програми към ЕС / много се радваме,че вече имаме двама пловдивски стажанти на стаж в Европейската комисия в Брюксел:)/.
Идея, която обмисляме да реазилираме тази година е и да работим заедно с Миграционната комисия към ООН, която има представителство и в Пловдив. Там ще е интересно за човек,учещ право, тъй като програмите ще развият много знания за международното право.

Ако имате въпроси,ще се радвам да ми пишете,

Усмивки,

Яни:))
Активен
The international platform for young people to explore and develop their leadership potential

Milena Topalova

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2

Уважаеми потенциални кандидати,

Реших да споделя с вас моето мнение по въпроса, след като прочетох няколко съобщения във форума на студенти, коелбаещи се да кандидатстват или не, защото се чувстват несигурни заради езиковите си умения.
Нека първо да ви се представя. Казвам се Милена Топалова и участвах в първата селекция за набирането на АИЕСЕК членове в Пловдивския Университет, а и за позиционирането на организацията в университета и сред пловдивската бизнес среда. (Сега 5 години по-късно пиша от бюрото си, където съм стажант).
АИЕСЕК промени живота ми, срещна ме с едни от най-стойностните хора, които могат да съществуват в нашето време. Не съжалявам за нито една минута, дадена за АИЕСЕК, дори, ако можех да върна времето назад, бих давала повече.
На много от селекциите за членове оттогава срещах хора, които се притесняваха от познанията си по английски език при кандидатстването.
Хора, ако не се явите на изпита, никога няма да знаете дали сте изкарали, или не; съответно никога няма да знаете дали ще сте членове или не! Това е истината! Няма смисъл да се притеснявате предварително!
В АИЕСЕК се насърчава инициативността и стремежа на хората към съвършенство! Много по-показателно е да покажете, че искате да учите английски и че правите прогрес!
А да не подминаваме и факта, че много хора усъвършенстваха английския си чрез АИЕСЕК и сега владеят езика на завидно ниво!

Та да ви пожелая успех на изпита и на интервюто тогава!

Милена Топалова,
Вицепрезидент "Обмент" 2005-2006, ЛС Пловдив
Стажант на ЛС Пловдив в Брюксел, Белгия
Активен

Irena

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 10
  • MySpace

Скоро не бях влизала в този форум...и прочитайки името на темата "Как да станеш част от голямото семейсто на АИЕСЕК?", която самата аз съм задавала, се замислих  Хейййй, аз вече станах част от това семейство!   И това, което мога да констатирам е: Страхотно е! Не може да се опише!!! Дори не може да се проумее преди да го усетиш!!!


          I   

I       :heart:        AIESEC

         U   
« Последна редакция: 23.11.2007, 22:12:52 от EcStaSy »
Активен
Awlays Ready for Adventures...

houseofcards

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 46

Здравейте :) Искам да попитам каква ще е процедурата за набиране на нови членове в организацията тази година? И относно английския език, който е мое основно притеснение, ми е много интересно, ако започна да го изучевам тази година дали ще е пречка за приематето ми :-( ?
Активен
Никой не може да ти направи това, което сам си направиш !

p6ebem

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 219

Здравейте :) Искам да попитам каква ще е процедурата за набиране на нови членове в организацията тази година? И относно английския език, който е мое основно притеснение, ми е много интересно, ако започна да го изучевам тази година дали ще е пречка за приематето ми :-( ?

 Хееей! Я, по-ведро! Да не мисиш, че в АИЕСЕК ядем хора? Процедурата не се състои само в тест по английски, така че - споко! Можеш да наваксаш (и то много) ако направиш добро впечатление на интервюто и на другите компоненти от процедурата за набиране. Абе всичко си зависи от теб, само не се притеснявай от английския  :wink: . Набирането май ще е октомври. Приготви се и следи кампанията, която ще проведем. А също можеш да получаваш информация и тук. Аз се извинявам, че ти отговарям сравнително късно, но поемам отговорността по-често да влизам във форума и да се "грижа" за младите кандидат-аиесекърчета  :-) .
 Тук е моментът да спомена също, ако и друг се интересува от нашата денйост, нека не се притесняава, а да пита. :) Чао от мен засега!
Активен

Everlast

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 253

хмм добре, стана ми интересно, само едно не разбрах и в сайта гледах с какво точно се занимава AIESEC всъщност, разбрах, че дава възможности на много млади хора но по какъв начин. Мерси предварително :)
Активен
Я - солдат, недоношенный ребенок войны...

p6ebem

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 219

хмм добре, стана ми интересно, само едно не разбрах и в сайта гледах с какво точно се занимава AIESEC всъщност, разбрах, че дава възможности на много млади хора но по какъв начин. Мерси предварително :)


Ами основните възможности за развитие са в облстите: финанси, човешки ресурси и маркетинг, а също така се получават доста знания и в областта на ексчейнджа. Но като цяло най-много опит се добива при работата с хора, т.е. лидерство, работа в екип и т.н. Надявам се, че ти е станало интересно. И-мейлът ми е nch@abv.bg, така че ако имаш други въпроси или желание да се присъединиш към нас, можеш да ми пишеш. :–)
Активен

Everlast

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 253

мерси за инфото  :-) :beer:
Активен
Я - солдат, недоношенный ребенок войны...

zeira13

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 17
 • Това,което не ни убива ни прави по-силни!

А историци с "работен"английски,ще приемете ли във вашето семейсто!:-P Винаги съм искала да се занимавам  с подобни неправителствени организации и се радвам,че такава работи с ПУ!
  Искам да попитам  каква част от времето ми би ми отнемало ако стана член на AIESEC?
 Редовно обучение съм и работя през останалото време,първа година съм и ще ми е много трудно.
       
        Благодаря,предварително!!!
Активен

AIESEC Plovdiv

 • Модератор
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 127
  • http://plovdiv.aiesec.bg

...V AIESEC chlenuvat studenti ot nai-razlichni specialnosti i interesi:))) .... imenno tova izgrajda cveta na organizaciqta:)))
Taka che, neka tova ne te trevoji....naprotiv- shte imash vuzmojnost da sreshtnesh razlichni hora:))))
A otnosno tova, kolko vreme shte ti otnema samata organizaciq....izcqlo zavisi ot teb-vseki u4astva v deinostite, otdelqiki vremeto, koeto preceni, che e vuzmojno...
Az li4no raboteh 3 godini, ucheh i se zanimavah aktivno s AIESEC....edni ot nai-predizvikatelnite i nepovtorimi godini.....:))))
Ochakvai skoro info tuk i na saita ni otnosno kampaniqta za nabirane na novi chlenove i datite za kandidatstvane.


Pozdravi

P.S.
Predvaritelno se izvinqvam za latinicata, no ne sum v BG v momenta. Do nqkolko dni posta shte bude na bg:)))
Активен
The international platform for young people to explore and develop their leadership potential

anhelika_22

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 2

Здравейте а в какво точно ще се състои тазгодишният прием в AIESEC? Кога и къде ще бъде проведен?
Активен

ppktechno

 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 16

...и никъде не открих информация колко струва удоволствието да си част от AIESEC?
Активен

AIESEC Plovdiv

 • Модератор
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 127
  • http://plovdiv.aiesec.bg

АИЕСЕК е неправителствена организация с нестопанска цел, изцяло управлявана от студенти.
Членството в АИЕСЕК е безплатно, няма членски внос или някакви финансови изисквания от членовете на организацията.
От друга страна, трябва да знаеш,че работата ти в дейностите на АИЕСЕК не се заплаща....просто ние работим за себе си, собственото си развитие и това на АИЕСЕК като организация.

Активен
The international platform for young people to explore and develop their leadership potential