Здравей!
Ще се постарая да ти отговоря на въпросите възможно най-точно и се надявам инфото да ти е полезно.
много моля да ме насочите как минава устният държавен изпит по гражданскоправни науки
Изпитът минава като всеки семестриален такъв. Аз лично бях в комисия проф. Мръчков + доц. Григоров, така че изпитът като организация е едон към едно с ТП и ОП. Пускат се по десетина човека (заличката беше малка), сядаш и си пишеш и се изпитва по реда на теглене на въпросите. Всеки човек беше изпитван поне около 30 минути. Аз лично започнах да пиша към 07:30 (понеже Григоров подрани с 30 минути и се започна по-рано) и седнах да ме изпитват след 11 и нещо. Т.е. минава се бавно, защото на всеки му се отделя внимание и се говори по всички въпроси.
по колко въпроса се теглят?цели въпроси ли се падат или части от въпроси?
Теглят се по 3 въпроса от трите части на конспекта. Въпросите са задължително цели. Препоръчително е да си носиш конспек, защото на картончетата са само номерата на въпросите.
освен по изтеглените въпроси,комисията задава ли допълнителни,по които да се говори?
По принцип допълнителните въпроси са пряко или косвено свързани с тези, които са ти се паднали. Ако обаче в последствие се окажеш между 2 оценки ти се дава допълнителен 4-ти въпрос от конспекта, който да разкажеш.
И най-важното, което искам да подчертая е, че това са пряките ми наблюдения от тази комисия. В останалите комисии нямам представа как точно са процедирали. Само мога да кажа, че хората от тази бяха изключително добронамерени и коректни като отношение. Но и имаха достатъно високи изисквания към студентите и може би затова още на писмената част ни бяха редуцирали двойно в сравнение с останалите колеги по другите комисии.
Желая ти успех!