И аз бях на срещата - пича е много в час и ме кефи. Не си спомням политик напоследък, който да държи реч (без да чете) в продължение на около час, която е перфектно структурирана и има много ясна нишка която се следва. Засегна много ясно нещата около образованието в БГ - радвам се че имаме такъв министър и съм убеден, че би направил много! Желая му успех.
Относно признаването на дипломите извън БГ, може да се разглежда в 3 аспекта, Дони:
1. Нужда от по-нататъшно образование там: ДА, категорично се признават, дори и тези от БГ училищата, разбира се след процедура на легализация, това е така от много години... уви в обратната страна не е толкова лека процедурата, но уви.
2. За работа: Тук нещата не опират толкова до "признаване", доколкото до "доверяване" и доста други фактори. Дори да си завършил в локалната държава и търсиш работа - нямаш гаранции, а това че ти признавали дипломата, кво от тва? Изобщо Вълчев колкото и да иска да смеси бизнеса и образованието (проблем на Европа както каза) няма да е леко - Уни-тата са институция, на която не се гледа сериозно в Европа, защо от бизнеса тогава да гледат?...
3. Специфика + доверие: Помисли следва ли дисциплини, които обслужват локално държавата ни да бъдат признати там - аз не мисля, че някой в Европа би имал интерес от това.