Наско,
не мога да говоря за СУ порди простата причина, че нямам наблюдения. За това пуснах дискусия за университетите в Пловдив. Вярно е че при нас материята е много суха. Не само това е проблемът обаче. На нас ни пълнят главите с всичко. Хардуер, програмиране, софтуерна разработка, микрокомпютри, електроника, електротехника и т.н. Причината е, че ръководителите ни искат да ни сравняват с много униоверситети. Резултатът е, че следваме изключително теудно и накрая разбираме от много неща, но реално нищо не научаваме. Проблемът при вас пък е от математиците, които ви лъжат, как от никой човек не става програмист ако главата му не се пълни с тонове излизшна математика. Това го има и при нас, наред с другите неща които изброих. Аз съм взел 5 висши математики, работил съм по специалността и никога нито една от тях не ми е потрябвала ... е с малки изключения.
Ти казваш колко е хубаво да имаш преподаватели, които да работят това, което преподават.
Това е толкова дълга тема, че само като си го помисля и ме заболяват ръцете.
Истината е, че тези хора нямаше да са в университета да си гупят ценното време за 5 лева на лекция, свместо да разширяват бизнеса си в офиса, ако нямаха намерение да го правят в университета
. Проблемът не е в това, че им трябват млади кадри. Проблемът е в това, че им трябва НАИВНИ студенти, които да подписват глупави и гадни договори. За тях е много по-лесно да намерят опитен смециалист. От това следва, че у студентите явно търсят нещо друго. А именно тяхната наивност
. Което ще рече , че те ти казват нещата които искат да знаеш
Повярвай ми знам го от опит.
И да прав си ВУЗа не е място, където да научиш нещо. Поне не и в нашето направление. ВУЗът е един огромен форум, в които ти се срещаш със студенти, които се заниамват с различни неща. И ако се свържеш с който трябва ... може да излезеш от калта. Това е мястото където ще намериш така необходимите връзки без които никой не може.