argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Java IDE  (Прочетена 1545 пъти)

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2656
  • Code or Die
Java IDE
« -: 04.01.2007, 15:45:40 »

доскоро ползвах JBuilder  - зле е вече а и остаря няма хубав JSF съпорт а и е супппер бавен и ме изнервя.
JDeveloper - мноого по добре всичко му е добре като изключим че е доста бавен , липсва ми Portlet Extension и отделно Struts Designer-a е кофти
Bea WorkShop - Струтс дизаинера има бъг като правиш нов екшън и не ти дава да му пишеш име супер досадно е и кликаш по 10 пати докато стане.
Jbuilder 2008 - пълна боза , няма Струтс.
EasyEclipse дистрибуция за Struts/JSF и етц. не ми хареса Struts дизаинера който е всъшност дело на AmaterasIDE , иначе върви бързо за Swing/SWT и етц чист eclipse + Visual Editor е бижу.( JDeveloper също е супер приятен за Swing ) .

та интересно ми е гледам тука има Javarи например VooDooman доколкото знам пишат Struts ? какво ползват ?
отдено вероятно има хора в OBS доколкото знам там са яко Еклипс фенове ? кви плугини ползват ползват ли изобщо.

п.п. не съм виждал IntelliJ IDea ама не ми двъхва много доверие
не съм вуждал MyEclipse Плугина ама не ми двъхва доверие.
Workshop-a ме кефеше на Беа като си беше на Нитрокс.

Както се казва Искам едно комбиниращо всички :+)
искам да има Струтс дизаинер и го готин подобен на Jbuilder i Bea Workshop
да има WYSIWYG едитор за JSF подобен на JDeveloper .
да има Desktop programming с Swing наи малкото с дизаинерче подобни на JDeveloper i JBuilder
по възможност да е базиран на eclipse щото върви доста по бързо .
да ми показва exceptionите докато пиша А НЕ КАТО ГАДНИЯ netbeans
« Последна редакция: 04.01.2007, 15:52:08 от JOKe »
Активен

Jack Johnson

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 704
  • Хора, пазете си здравето! То няма цена!
Re: Java IDE
« Отговор #1 -: 04.01.2007, 17:16:13 »

Ползвал съм JBuilder точно за JSF съпорт и съм повече от доволен. Даже му хакнах палитрата (няма го описано в официалната документация) и си добавих всички JSF компоненти от Tomahawk библиотеката на MyFaces. Иначе в палитрата си остават само иконите на стандартните компоненти.

Всъщност нека изясним какво ти трябва, за да работиш със Struts/JSF. От моя гледна точка ти трябва следното:

1) 99% перфектен визуален дизайнер на екшъните. Казвам 99%, защото още не съм видял 100% перфектен екшън дизайнер.

2) Уеб едитор, който да може да форматира кода. Това е НДУ за работа, тъй като обичаното от всички уин програмисти драг & пльос в уеб среда води до почти невъзможни в повечето случаи ръчни корекции по-късно. А и в JBuilder 2006 липсва възможност за визуален D&D, всичко е на ниво сорс код. Обяснявам по-подробно: кликаш в-у иконата със съответния компонент, задържаш левия бутон на мишката, влачиш до съответното място в сорс кода, отпускаш левия бутон на мишката и JBuilder вмъква в сорса автоматично генерирания XML базиран сорс код за съответния компонент на съответната технология (HTML, Struts, JSF).

3) Ако чаткаш нещата - нищо не ти трябва! Аз в домашни условия (само за експериментални цели, а и машината ми е слаба за JBuilder) се справям чудесно с ръчни промени по съответните файлове, като използвам най-обикновени оцветяващи кода редактори.

Моето мнение за JBuilder като цяло - 9 от 10. Ако не гълташе огромно количество системни ресурси и 10 бих дал.
Активен

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Code or Die
« Отговор #2 -: 04.01.2007, 17:38:14 »

imenno poslednoto ti izrechenie
ako ne darpashe
znachi kvo sam zabelqzal
za JSF i men me kefi da ti kaja :) mnou vajno ceh nqma Designer
ama za STRUTS basi IMA NAI QKIQ redaktor spored men e ima mnooogo kvo da se jelae ama ne e losh ama basi struts-config designer-a na actionite .
male kato sedi 2 chasa otvoren
MALEEEEE po kolko vreme go chakam
dokato izgenerirra 1 red XML malee po dobre da si pisha na raka bez plugin...
Bea Workshop seriozno kefi ama toq BUG ME nervira :)
sq sha gledam da si svalq stara versiq osven t.e. 3.2 .. ili nenzam i az :) basi kak mogat da go oserat tva nenzam
li4no az kachih mai 3.3.0 build 680 .. :(
Активен

VooDooMaN

• Гост
« Отговор #3 -: 05.01.2007, 17:11:52 »

Аз честно казано да си призная пиша на ръка :). XSD/DTD code completion - туй му трябва на човека. Най-добрата среда - няма такова понятие, всички са добри и всички са лоши :).
Иначе - писал съм с Intellij Idea, JDeveloper, при голям Struts config и двете се скапват.
Сега ще боря Eclipse и ще докладвам след месец-два ;).
Активен

Boris

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 45
    • BorisV5
« Отговор #4 -: 18.01.2007, 14:55:27 »

отдено вероятно има хора в OBS доколкото знам там са яко Еклипс фенове ? кви плугини ползват ползват ли изобщо.

Сори JOKe но и аз не мога да ти помогна. Ние използваме предимно Eclipse WTP и както VoodooMan и ние пишем всичко свързано със Стрътс на ръка. Освен това като се замисля дори и да имаше добър плъгин за Стрътс пак нямаше да помогне кой знае колко особено ако се наложи да се използва тайлс и кода се разпръсне здраво.
Но принципно моите впечатления за идетата са, че Eclipse заедно с IntelliJ IDea може би са най добрите идета за писане на чист Java код.
Активен
BorisV5

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Code or Die
« Отговор #5 -: 18.01.2007, 15:11:17 »

Boris : a ve da ti kaja Struts + Tiles s JBUilder e PERFEKTNo krasivo idealno s diagramki kartinki sichkoe mnogo dobre vijdash vizualno koe ot kade minava i do kade stiga koe polzva formBean i koe ne .
Edinstvenoto na JBuilder koeto go nqma no ne e bolka za umirane e che nemoga da vidq celiq workflow t.e. cqlata diagrama na vsichki actioni i do koi tiles se hodi ot koi action v kakyv sluchai.
no tova ne e mn bolka za umirane kato imash primerno 300 actiona veroqtno sam znaesh che e dostaaaaa trudno po XML fail da se orientirash sq ot toq kade se hodi posle kade se hodi - LUDNICA :>
s Diagram tool4e e dosta po udobno.
za tova pitah inache
da vi kaja Bea Workshop no vaposniq build koito e v momenta ima bug inache mai e nai dobre
Активен