Ползвал съм JBuilder точно за JSF съпорт и съм повече от доволен. Даже му хакнах палитрата (няма го описано в официалната документация) и си добавих всички JSF компоненти от Tomahawk библиотеката на MyFaces. Иначе в палитрата си остават само иконите на стандартните компоненти.
Всъщност нека изясним какво ти трябва, за да работиш със Struts/JSF. От моя гледна точка ти трябва следното:
1) 99% перфектен визуален дизайнер на екшъните. Казвам 99%, защото още не съм видял 100% перфектен екшън дизайнер.
2) Уеб едитор, който да може да форматира кода. Това е НДУ за работа, тъй като обичаното от всички уин програмисти драг & пльос в уеб среда води до почти невъзможни в повечето случаи ръчни корекции по-късно. А и в JBuilder 2006 липсва възможност за визуален D&D, всичко е на ниво сорс код. Обяснявам по-подробно: кликаш в-у иконата със съответния компонент, задържаш левия бутон на мишката, влачиш до съответното място в сорс кода, отпускаш левия бутон на мишката и JBuilder вмъква в сорса автоматично генерирания XML базиран сорс код за съответния компонент на съответната технология (HTML, Struts, JSF).
3) Ако чаткаш нещата - нищо не ти трябва! Аз в домашни условия (само за експериментални цели, а и машината ми е слаба за JBuilder) се справям чудесно с ръчни промени по съответните файлове, като използвам най-обикновени оцветяващи кода редактори.
Моето мнение за JBuilder като цяло - 9 от 10. Ако не гълташе огромно количество системни ресурси и 10 бих дал.