И аз съм по-скоро съгласен с Aleks относно Л. Стоянов. И при нас (преди 2 години) идваше редовно на лекции и определено ги водеше с ентусиазъм, имаше силно желание да ни научи на нещо полезно и още повече да ни мотивира сами да започнем да учим. Той е почитател на максимата, че студентът не е празна бъчва, която трябва да се напълни, а факла, която трябва да се запали. Затова се опитваше по всякакъв начин да ни настърви за учене. На мен лично не ми беше симпатичен докато ми преподаваше, заради това, че постоянно повтаряше, че нищо не знаем, но сега, две години по-късно разбирам колко е бил прав. Пропоръчвам ви да преодолеете самочувтвието си и да го слушате внимателно. Също така допуска някои дребни фактологически грешки ( бърка дати например), но това може да му се прости. По-скоро ценното при него е чувството, което създава у студентите, а датите можете да ги проверите навсякъде.
Ако имате възможност, ви препоръчвам да ходите и при Вацев, и при Стоянов, защото и двамата си струва да бъдат чути - такива преподаватели като тях са изключителна рядкост.
Пожелавам успех на всичко първокурсници!
Ако имате някакви затруднения, се опитвайте сами да се справяте, а ако все пак не можете, се обръщайте към нас от по-горните курсове, аз специално с удоволствие бих помагал - с лекции, материали, книги, съвети, разяснения и т.н.