Благодаря Ви за това, че искате да съдействате, но вече твърдо го реших, че ще кандидатствам на ново. Днес даже подадох документи за предварителни изпити, зарадвах се, че оценката от матурата от миналата година важи за ФМИ-то.
//малко оффтопик
Най-странно ми беше, когато попитах как стоят нещата със матурата във бараката на двора (информация за кандидат-студенти). Човекът (инженер), който дава информация там ми вдигна нервите до небето. Направи ми един бърз разпит и като разбра, че в момента съм в университета, който той е завършил, и искам да уча в ПУ информатика, първо започна да ме убеждава колко бил по-добър университета от който идвам, и как не трябвало да се местя. След това като му казах, че вече съм го решил, започна да ми приказва, как едва ли съм щял да вляза в информатиката, защото бил много висок бала. Миналата година кандидатствах и се класирах за информатика редовно, а балът, който аз имах беше поне с 5-6 пункта над минималният от трето класиране. Уточнявам, за да ви стане ясно, как един "колега" инженер ме оцени само със един поглед. И след като му казах, че съм бил приет миналата година ми измърмори "Ти, докато стигнеш т'ва програмиране, знаеш ли колко висши математики ще видиш?". Това ме довърши! Каза го просто ей така, извън всякакъв контекст! Естествено, аз продължих да му се обяснявам като някаква ученичка, че съм си взел всички изпити и контролни до сега, та даже и стипендия хванах в този така "труден" универсистет. Хвърли ми един от тези погледи, които само доцент Стефчо Йорданов може да изкара, когато гледа студент закъснял със 12 секунди за заверка, и ми каза "Прави к'вото щеш.".
По принцип по форуми не пиша, защото това си е чиста загуба на време, но искам да споделя, една миниатюрна част от малоумщините със които се сблъсках в последните дни (извън техническият, а ако отворя уста, там какво е положението, то сигурно 2 гигабайта чист текст ще ми е малко).
А, и някой, ако може да ми даде линк към примерни тестове по информатика или да ми каже дали има някаква книжка с такива тестове в някоя книжарницата? Днес питах за такива книжчици в книжарницата пред ПУ, но уви нямаше. Не, че нямам компютърна грамотност, но просто е хубаво човек да е информиран.