argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Интернет в ФМИ - Вече реалност.  (Прочетена 5586 пъти)

rnedelchev

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 117
  • "Get a GREP on yourself!"
    • http://rallybulgaria.com

Уважаеми колеги,

искам да изразя голямото си задоволство (вече) от възможността да се ползва свободно интернет в новата сграда на ПУ (почти навсякъде) в частност ФМИ :-)

Радвам се , че наистина имаше ефект в положителна насока от последните ми постове по тази тема.

Пожелавам ви лек и спокоен ден и благодаря на всички които са съпричастни :-)

Активен

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2656
  • Code or Die
Re: Интернет в ФМИ - Вече реалност.
« Отговор #1 -: 24.06.2009, 21:12:58 »

a ve ne smqtam che e to4no zaradi teb no kakto i da e :)
ina4e e hubavo che veche ima internet.
To i predi imashe perz 3g-to :DDD

P.S.
PISHA na LATINICA ne shtoto mi e kef mi shtoto nqmam na telefona BIIIP obadete se na Apple da slojat velikiq ni ezik ako imate neshto protiv.

Активен

rnedelchev

• Неактивен Неактивен
« Отговор #2 -: 24.06.2009, 22:00:19 »

P.S.
PISHA na LATINICA ne shtoto mi e kef mi shtoto nqmam na telefona BIIIP obadete se na Apple da slojat velikiq ni ezik ako imate neshto protiv.

Нямах в предвид мен ..а като цяло, че съм изразявал недоволство от това :-)

Колкото до телефона ти (ако е iPhone 3G) ..аз също имам проблем с писането на кирилица.До колкото разбрах наши колеги (ползватели на iPhone) са пуснали петиция то разработчиците на софтуер за маковите телефончета.

Аз пробвах една бета версия на фирмуер 3.0b5, има опция да се слага отметка на българска клавиатура, но не е активна все още :-) Дано във финалният фирмуер 3.0, това да е ОК.

Лек и спокоен ден от мен ;-)
« Последна редакция: 24.06.2009, 22:03:55 от rnedelchev »
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1864
    • Shark's Home Page
« Отговор #3 -: 25.06.2009, 09:22:25 »

Кво се ослушвате, велики програмисти такива, сваляйте си SDK от Apple и правете клавиатурата! Форума си има правила и извинения не важат!  :evil:
Активен

Радо

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 99
« Отговор #4 -: 25.06.2009, 16:17:06 »

Енков, имаш ли пост без препинателна в края на изречението  :-D
ПП: Така е. Не ми дреме...
« Последна редакция: 25.06.2009, 18:16:17 от Радо »
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page
« Отговор #5 -: 25.06.2009, 16:35:43 »

Може и да имам - потърси.

Tвоето изречение е без никакъв знак. Емотикона не се брои.
« Последна редакция: 25.06.2009, 17:43:43 от Светослав Енков »
Активен

Владо

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 33
« Отговор #6 -: 25.06.2009, 17:41:25 »

Уважаеми колеги,

искам да изразя голямото си задоволство (вече) от възможността да се ползва свободно интернет в новата сграда на ПУ (почти навсякъде) в частност ФМИ :-)

Радвам се , че наистина имаше ефект в положителна насока от последните ми постове по тази тема.

Пожелавам ви лек и спокоен ден и благодаря на всички които са съпричастни :-)

И ние ти благодарим, че в последните си постове, освен да ни занимаваш с великите си мисли и със съществуването си, убеди Интернет да ни се предостави за свободно ползване. Добре че има хора като теб иначе не знам какво ще стане с ФМИ.
Активен

Радо

• Неактивен Неактивен
« Отговор #7 -: 25.06.2009, 18:18:15 »

@Владо, що си такъв хейтър?
Активен

Владо

• Неактивен Неактивен
« Отговор #8 -: 25.06.2009, 19:02:25 »

@Владо, що си такъв хейтър?
Не че съм хейтър, ама ми се иска тоя форум да е по-сериозен, в началото има наистина итересни теми, докато в последно време малко е заприличал на някой от познатите ни форуми за помия. Не мислиш ли ?
Май не се познаваме, иначе щеше да знаеш колко "уважавам" модерните напоследък полови хибриди и желанието им да ни заливат с компетентните си коментари и мнения.... хм това звучи хейтърско   :? 
Активен

Радо

• Неактивен Неактивен
« Отговор #9 -: 25.06.2009, 19:35:52 »

Аз този форум отдавна съм го отписал за сериозни неща.
 Първото - тази тема. Отговаря ми се с линкове към фрий книги да си избера, казвам, че искам да ми препоръчат книга. После тона ми бил крив. Енков ударил един пост с три препинателни, аз като видя препинателни и си мисля, че ми се карат и не ми става драго, почвам да си викам що ми трябваше да я пускам тая тема изобщо...
 Добре, че JOKE помогна с едни лекции...

Втори опит. С такова нещо явно никой тук не се е сблъсквал или който го е правил не му се занимава да отговори. Както и да е, измислих го сам.

Та тука влизам основно щото като почна да пиша forum във файърфокса и ми изкача тоя адрес, та си викам да скивам нещо интересно има ли...
Активен

Владо

• Неактивен Неактивен
« Отговор #10 -: 25.06.2009, 19:56:14 »

Мн офтопик почнахме да го даваме... ама карай  :wink:
Относно темата с web сървисите, мн се смях там като четох отговорите.
Относно проблема с GlassFish това специално на мен ми беше много интересно, добре е да се пускат такива теми, защото ако се случи да попаднеш на подобен проблем често минават дни в главоблъскане.
Това ме навежда на идеята да се направи отделна секция за девелъпърски проблеми и подобни, ще е полезно и на колегите в по-долните курсове да видят какво може да им потрябва и тнт. Но си остава въпроса до колко някой ще иска да пише и да споделя опит, понеже обикновенно това ще е последното място в което някой ще погледне за решение.
А за Енков, на мен ми се струва че той е най-отзивчивия потребител в този форум, просто така си пише човека...  8-)
Активен

rnedelchev

• Неактивен Неактивен
« Отговор #11 -: 26.06.2009, 13:04:58 »

@ Владо ..изобщо не ме интересува какво мислиш ..просто изразих степен на задоволство защото преди ми се е налагало ползването на интернет.

Колкото до Енков, винаги може да ти помогне за каквото и да е ;-) Заслужава една  :beer:, не една няколко  :beer: :beer:

Щях да забравя и @ Радо  :-)  :beer:

Айде ... още веднъж мерси за промените относно безжичния интернет ;-)
« Последна редакция: 26.06.2009, 13:09:44 от rnedelchev »
Активен

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Code or Die
« Отговор #12 -: 26.06.2009, 13:44:07 »

P.S.

Нямах в предвид мен ..а като цяло, че съм изразявал недоволство от това :-)

Колкото до телефона ти (ако е iPhone 3G) ..аз също имам проблем с писането на кирилица.До колкото разбрах наши колеги (ползватели на iPhone) са пуснали петиция то разработчиците на софтуер за маковите телефончета.

Аз пробвах една бета версия на фирмуер 3.0b5, има опция да се слага отметка на българска клавиатура, но не е активна все още :-) Дано във финалният фирмуер 3.0, това да е ОК.

Лек и спокоен ден от мен ;-)

За съжеление в Firmware 3.0 няма българкси :) като избереш български е англииски, все пак има руска клавиатура ама без Ъ и с тяхната гадна подредба не става за писане.
Иначе за 2.2.1 имаше софтуер наречен iPhonetic вероятно пича ще го пусне и за 3.0 което представлява пълен превод на всичко в iphone на български + българска подредба.
Активен

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Code or Die
« Отговор #13 -: 26.06.2009, 13:44:47 »

Кво се ослушвате, велики програмисти такива, сваляйте си SDK от Apple и правете клавиатурата! Форума си има правила и извинения не важат!  :evil:

в интерес на истината не ме интересуват ПРАВИЛАТА на форума :)
ако някой не му харесва да ме банне
правила не съм чел и няма да чета глупости.
Активен

Атанас Терзийски

• Администратор
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2927
  • 0x04559912
    • atanas.uni-plovdiv.net
« Отговор #14 -: 26.06.2009, 14:12:34 »

JOKe, по принцип си прав, ни въпреки всичко закона е над нас :p
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page
« Отговор #15 -: 26.06.2009, 14:31:27 »

На мен също не ми пука кой ми харесва и кой не ми харесва удивителните (а, сега де - тук да сложа ли удивителна? Ще сложа!)! И една зад скобите, за главното изречение.

Правилата са, за да се спазват!

Аз се пошегувах за кирилицата за iPhone - но явно напрежението и стреса не позволяват вече шеги. За съжаление и аз почнах рядко да пиша тук, колкото и да съм отзивчив - една обида зачерква сто похвали. Ще пиша, само когато реша, че имам и аз някаква полза или ми е наистина интересна темата, а не когато имам мнение или знам отговора. Май това е начинът?
Активен

Ники Вълчанов

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 526
  • History is written by the victors
« Отговор #16 -: 26.06.2009, 15:05:59 »

На мен също не ми пука кой ми харесва и кой не ми харесва удивителните (а, сега де - тук да сложа ли удивителна? Ще сложа!)! И една зад скобите, за главното изречение.

Правилата са, за да се спазват!

Аз се пошегувах за кирилицата за iPhone - но явно напрежението и стреса не позволяват вече шеги. За съжаление и аз почнах рядко да пиша тук, колкото и да съм отзивчив - една обида зачерква сто похвали. Ще пиша, само когато реша, че имам и аз някаква полза или ми е наистина интересна темата, а не когато имам мнение или знам отговора. Май това е начинът?

Давайте смело момчета ...

гонете кадърните от форума :) Като останат само hater-и и wannabes ще настане истинската веселба :D

Поздрави
            Ники
Активен
"Now everything is reflection
as I make my way though this labyrinth.
And my sence of direction
is lost like the sound of my steps!!!"
                                                     Elisa - Labyrinth

Атанас Терзийски

• Администратор
  • Неактивен Неактивен
  • 0x04559912
    • atanas.uni-plovdiv.net
« Отговор #17 -: 26.06.2009, 17:46:41 »

Да подготвим един проект за "реинтегриране" на "емигранти", може пък някой да се върне... ;-)
Активен

Sayos

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1366
  • The Dark side
« Отговор #18 -: 26.06.2009, 17:55:38 »

Аз бих се завърнал само ако простотията е на ниво, ма като гледам много време има до тогава  :toivo:
Активен

Атанас Терзийски

• Администратор
  • Неактивен Неактивен
  • 0x04559912
    • atanas.uni-plovdiv.net
« Отговор #19 -: 26.06.2009, 19:39:04 »

Оооооо Sayos! Deep respect! :bow:
Аз не мисля, че простотията е напускала този форум някога, така че да помислим за реинтеграция.

Между другото забелязах че администратора на smfc.xaxa.eu е позанемарил доста нещата: Powered by SMF 1.1.4, доста malware топици и докато домейна antoniy е на 194.141/16 нося накаква отговорност. Бихте ли иницирали нещата и обмислите смислено решение в близко време?
Активен