През изминалите 3 години не съм бил не общежитие, а едва ли и последната ще ида, но достатъчно съм обикалял из тях, за да мога да изкажа мнение. Вярно е, че стаите в общежитията не са като хотелските, но ако се съберете 2-ма или 3-ма души, които да си паснете можете да я направите уютно място за живеене. Много от студентите си носят голяма част от техниката по общежитията (компютри, телевизори, уредби, хладилници, микровълнови, кафеварки и т.н.) и стаите придобиват вид, а ако сложите и малко плакати по стените става още по-добре. Може би единственият недостатък са общите санитарни възли и особено, когато ти се наложи да чакаш за банята, но и с това се свиква. По мои наблюдения общежитията на Марица и Чайките са по-добри от тези на Благоев не само като условия, но и като разположение в града. ПУ ползват 2-ри и 3-ти блок от общежитията на Марица, за Чайките не съм сигурен точно. Лично аз не препоръчвам Благоев, но ако нямате друг избор отивайте там. Истинският купон е в общежитията, както каза една колежка, присъствал съм на много такива и няма да ги забравя. Ако можете отивайте на общежития, както казах купона е там, също така наемите са по около 40 лева (може и малко повече), но в тях се включват водата и тока, а ако сте на квартира ще ви излиза доста по-солено, от личен опит знам. Изискванията трябва да ги има в сайта на университета, но общо взето представляват следното- доходите на родителите за 6 месеца назад, оценката от изпита за кандидатстващите и успеха за семестъра за останалите. После се изчисляват по някаква формула и готово, чакате резултати. Успех на всички кандидатстващи!