мале, мале какви думи се изписаха по адрес на Турция и Полша
мойте 2 любими държави (и езици :D )
p6ebem , що не споделиш с кака си(ДИмек аз
) кой курс си и как ти е името? можИ да сА знаЙмИ
доколкото знам на морето не вземат хора от 2-ри, 3-ти курс, освен ако не са на Зор(tr дума
) ...
Аз също уча полски и много го харесвам езика. С 2 ръце съм за твърдението ти, че полския,чешкия,унгарския+руския са мн търсени....
А вЕрно, че турския на "нашите" съграждани е малко като българския на турците, които идват в БГ, за да учат
използват доста думи от времето на Османската империя
Ноооо и двата езика си залужават... както каза някой от вас, всеки език си е богатсво, дори и циганския
За това коя държава има повече туристически обекти може да поспорим! Всяка от тях си има своята история и атракции. Била съм в 2те и всяка си има специфични "странности". В Полша живях няколко месеца, но така и не свикнах с тяхния начин на живот и отношение към чужденците(особено към българите). Може би не съм попаднала на точни хора, не знам... Докато в Турция се чувствам като у дома си
същия балкански начин за забавления
Там свикнах много по-бързо и обикнах Турция още повече...
Сори за off-а...
сега да си кажа и аз мнението...реално погледнато в България има мнооого хора, който знаят турски език
и Ти, ако не смяташ да работиш в Турция или някъде, където има наплив от турски туристи, не ти трябва тази специалност.
Daichi е прав - ако е късно, запиши и специализация Туризъм
Турски винаги можеш да научиш-има си езикови курсове. По-добре се пробвай следващата година за нещо с икономика, инж. ,ИТ...
Аз ще се пробвам да ходя на лекциите ви по турски език, че ще ми е мн полезен като отида да живея в ТР!
Дано само не съвпадат с някои лекции или упражнения от редовната ми програма и лектора ви да няма нищо против.
P.S. Може да се пробваш и на 4тото неофициално класиране