argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: програмата за МИ  (Прочетена 8398 пъти)

Alice_in_Wonderland

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 489
  • Well I Refuse! I Refuse! I Refuse!
Re:програмата за МИ
« Отговор #20 -: 26.09.2009, 20:49:24 »

Вие първи курс сте с късмет за вас програмата е излезнала,ама ние другите курсове на лекции няма да ходим почиваме :hihi:
Аз съм съгласна на този вариант... даже много ме устройва!  :-D :bravo:
Активен
Everybody Lies.

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1864
    • Shark's Home Page
« Отговор #21 -: 26.09.2009, 21:18:21 »

Преди една седмица и инспекторката нямаше да може да ви я каже!

Голямата обърквация е от новите специалности и разместванията в бройките студенти и броя групи.

И да, не ме питайте защо не се прави със софтуер - още 1993-та правихме проект и опит за въвеждане на софтуер за разписанието - сещайте се за резултата.

И аз се дразня, ама файда никаква.

М/у другото - за работещи студенти - програмата във ФМИ е идеална за вас, рехкава и имате много свободно време. Погледнете други ВУЗ-ове, като в училище са - всеки ден от 8 до 16.
Активен

rnedelchev

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 117
  • "Get a GREP on yourself!"
    • http://rallybulgaria.com
« Отговор #22 -: 26.09.2009, 21:39:43 »

Преди една седмица и инспекторката нямаше да може да ви я каже!

Голямата обърквация е от новите специалности и разместванията в бройките студенти и броя групи.

И да, не ме питайте защо не се прави със софтуер - още 1993-та правихме проект и опит за въвеждане на софтуер за разписанието - сещайте се за резултата.

И аз се дразня, ама файда никаква.

М/у другото - за работещи студенти - програмата във ФМИ е идеална за вас, рехкава и имате много свободно време. Погледнете други ВУЗ-ове, като в училище са - всеки ден от 8 до 16.

Напълно съм съгласен ... може би един от малкото уни-та с такава възможност за обучение, без заверки и задължително присъствие..
Също така съм много доволен и от преподавателите, като изключим .. всичко свързано с Математиката, просто защото не ми се нрави :-)

И така..успех на всички, нови студенти.

@ Енков, софтуера работеше ли известно време или изобщо не стана миграцията към него? Защото сега при записването видях някакъв нов софт за записването на студенти и от там имаше останали менюта които инспекторката се чудеше, дали изобщо ще бъдат прилагани някога и с правото си.
« Последна редакция: 26.09.2009, 21:46:40 от rnedelchev »
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page
« Отговор #23 -: 26.09.2009, 23:55:04 »

Не, това си остана само идеен проект и няма общо със сегашния софтуер на Учебен отдел, визирам 1993-та година.
Активен

А.Пенев

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 157
    • www.alexander-penev.info
« Отговор #24 -: 27.09.2009, 16:34:51 »

Ами за тези които не са видяли програмата я има вече тук

Иначе и аз бих желал да виждам програмата онлайн седмица преди началото на годината, но както всяка година се налагат промени в последния момент.
Активен
А.Пенев

Seishin

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 28
  • Ubuntu! ;)
« Отговор #25 -: 27.09.2009, 18:10:26 »

За да не пускам нова тема тук ще споделя!
Аз съм с "Информатика". Значи страшно съм доволен от програмата! Ще имаме страшно много свободно време! Браво на ФМИ ;)
А и днес беше голямо шоу от 2 часа във ФМИ  :-D Хареса ми много... Искам да идва вторник, че да ходя на лекции хах  8-)
Активен
Linux: The Choice of a GNU Generation

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page
« Отговор #26 -: 27.09.2009, 19:47:27 »

А бе, не сме толкоз гадни, колкото са ти казали!

Е, математиките може малко да те озорят, ама ако учиш редовно, няма да имаш проблеми!
Активен

Seishin

• Неактивен Неактивен
  • Ubuntu! ;)
« Отговор #27 -: 27.09.2009, 19:55:06 »

А бе, не сме толкоз гадни, колкото са ти казали!

Е, математиките може малко да те озорят, ама ако учиш редовно, няма да имаш проблеми!

И вие не сте ме разбрали правилно ;) Не съм казвал никога, че сте гадни :)
Просто се ядосвах основно заради излизането на програмата в последния момент. Иначе мисля, че екипа, който ще ни обучава е добър и ще ми е приятно да ходя на лекции, упражнения и т.н.
Активен

Alice_in_Wonderland

• Неактивен Неактивен
« Отговор #28 -: 28.09.2009, 01:16:38 »

Ще видим кога ще заговориш за най-известните майки в математиката... а именно, майката на Коши и майката на Лагранж. :evil:
Успех на всички първокурсници!  :bravo:
Активен
Everybody Lies.

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page
« Отговор #29 -: 28.09.2009, 01:25:28 »

А бе, май никоя майка не е по-известна от тази на Бил Гейтс! Макар че, аз сини екрани и проблеми със самият Windows рядко имам.

Иначе на мен Анализите ми бяха супер лесни, но зора беше Вероятности, Числени Методи, Диференциални уравнения, Механика, ама тва е по програмата преди 23 години, де. Сега тия последните две неща ги учат май само Приложна Математика...

Съвет - учете редовно, по мъничко, не като дойде сесията!
Активен

Alice_in_Wonderland

• Неактивен Неактивен
« Отговор #30 -: 28.09.2009, 01:37:28 »

Вероятностите все още са си мъка...
Ще видим тази година (3ти курс) какво ще е :)
Активен
Everybody Lies.

Seishin

• Неактивен Неактивен
  • Ubuntu! ;)
« Отговор #31 -: 28.09.2009, 10:18:41 »

To aко става въпрос за Вероятностите и там другите раздели на комбинаториката ми бяха най-омразни :D Ама като цяло с геометрията не се разбираме много много :hihi: Сега ще видим как ще е с аналитичната геометрия... В даскало много не я схващах хах :D
Активен

Alice_in_Wonderland

• Неактивен Неактивен
« Отговор #32 -: 28.09.2009, 11:23:06 »

Вероятностите + комбинаториката + статистика... shitty ones...
Но за тях трябва да се притесняваш чак средата на 2ри курс... като че ли най-страшното от първи курс бяха Анализ 1 и 2.
Но, да не те плаша от сега...
Успех в първия учебен ден на всички!
Активен
Everybody Lies.

pustinqk

• Гост
« Отговор #33 -: 28.09.2009, 13:39:50 »

Според мен, "Теория на числата" ще е най-най, ако вобще се учи. Забелязвам, че липсва в учебния план. А ДУ и сега има, но във втори курс. ;]

// Искам да попитам: Изпитите за писмени, нали?

Успех на всички! И не се притеснявайте, колеги! --> По Коледа се колят свине, не зайци! ;]
« Последна редакция: 28.09.2009, 13:48:37 от pustinqk »
Активен

Seishin

• Неактивен Неактивен
  • Ubuntu! ;)
« Отговор #34 -: 28.09.2009, 15:31:47 »

хахах оставете ги тези изпити... математики и т.н. Дайте да мислим къде ще сме на 8-ми декември, че имаме супер малко празници! Само 3 са ни... 8-ми декември, Коледа и... всеки ден  :haha: (oт "Комиците" мисля, че беше това.. :hihi: )

Аз пък днес нямах лекции... Утре имам  8-)
Активен

Владислав

• Гост
« Отговор #35 -: 28.09.2009, 16:38:25 »

Искам да попитам: Изпитите са писмени, нали?

Днес по Алгебрични структури, проф. Ст. Миховски, ни "зарадва", че изпитът ще се състои от писмена и устна част. Иначе повечето изпити знам, че са писмени.
Активен

TroubleMaker

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 50
« Отговор #36 -: 28.09.2009, 16:59:55 »

Днес по Алгебрични структури, проф. Ст. Миховски, ни "зарадва", че изпитът ще се състои от писмена и устна част. Иначе повечето изпити знам, че са писмени.

Радвай се, че не си при Коликов.
Активен

Breathe

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 347
  • delusions
« Отговор #37 -: 28.09.2009, 17:01:18 »

Изпитът е лесен.
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page
« Отговор #38 -: 28.09.2009, 17:02:09 »

Ами по мое време всички имаха писмена и устна част, но тогава това беше малко по-различно.

Писменият беше задача или тест, повече задача. А устният беше пак писане на лист, но на теоретични въпроси, всеки си тегли по 2-3 въпроса и ги развива на лист, но можеше и само да си ги скицираш и после устно да ги кажеш (зависи от дисциплината).

Сега му намериха цаката, по-бързо е. Устният все пак чакаш да ти дойде реда, говориш 5-10 минути, задава ти въпроси, обсъждате нещата, Мудно е, чакали сме до вечерта за някои изпити. Но ти се обяснява на място защо получаваш тази оценка.

Както и да е - изпити се взимат, важното е знания и опит да придобиете - не чакайте да ви ги налеем с фуния.
Активен

Alice_in_Wonderland

• Неактивен Неактивен
« Отговор #39 -: 28.09.2009, 17:46:10 »

Всъщност само на редовната сесия при нас имаше устно изпитване... на поправката нямаше (или това беше на втората поправка?)... на ликвидацията нямам идея как е било.
По принцип на Дискретната математика има устно също след самия изпит.
Активен
Everybody Lies.