Здравейте! Имам няколко въпроса относно обучението в ПУ , на който се надявам да ми отговорите..Моля ви също и за съвети, защото все още съм малко неориентирана и не получавам информацията която ми трябва нито от Учебен отдел,нито от Правилника на ПУ.
Та така.. Ситуацията е следната.. Кандидатствах в ПУ тази година ,но не ме приеха желаната специалност (Право) , и затова записах Публична администрация в ЮЗУ "Неофит Рилски" Благоевград-редовно. Плановете ми бяха да се преместя след първата година в ПУ, но разбрах преди няколко дни,че в ПУ тази специалност я няма =>няма как да се прехвърля...
Правя планове, тук , след първата година да запиша паралелно втора специалност-Право,но както и да го мисля, после пак не мога да прехвърля едната специалност(Правото) в ПУ, а Публичната да си я карам в Юзу ... Намерих нещо ,което доста ме заинтересува в Правилника на ЮЗУ :
/11/ Студентът може да се обучава едновременно по две специалности в два различни факултета или в две различни висши училища по взаимно съгласие на ректорите на университетите.Университетът,към който принадлежи първата специалност се счита за основен и в него се съхранява дипломата-Оригинал..." Тук е момента да попитам.. някой дали е запознат с това дали може да се обучавам в 2 държавни висши училища едновременно? Пу и Юзу?? Не искам да губя публичната администрация,това ми е проблема
.. а искам да си живея и да уча в Пловдив..Единствения начин обаче ,който аз виждам за сега е да се прехвърля Право в Юзу,и после да се прехвърля в ПУ...
Моля за съвети ,начини да се прехвърля ...и мнения.. Съжалявам ако съм отегчила някого с този пост...
Благодаря предварително.