argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Малко помощ за превод на едни текстове?  (Прочетена 1127 пъти)

Jack Johnson

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 704
  • Хора, пазете си здравето! То няма цена!

Здравейте!

Обръщам се към всички, които поназнайват английски и/или фински с една молба:

От известно време поддържам връзка с хората от университета в Хелзинки, които са разработили ето тази система за самообучение по фински език:

http://donnerwetter.kielikeskus.helsinki.fi/finnishforforeigners/parts-index.htm

Идеята е, че от университета са съгласни да публикуват и българска версия, стига да има кой да я направи. В случая аз се наех да преведа текстовете на книжовен български език, но тъй като се очертава да съм доста дълго време в чужбина, имам нужда от помощ!

Ако някой има желание да се включи в проекта и да помоне с превода на текстовете, ще съм му много благодарен. Проектът не е комерсиален, т.е. от това пари няма да се спечелят, но според мен това е добър плюс за CV-то, а и от университета ще добавят в Copyright бележките (които се виждат на всяка страница) хората, които са работили по българската версия.

Който има желание и възможност да отдели малко време - нека ми пише и с удоволствие ще дам повече подробности!
Активен

yanama

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 28
Re:Малко помощ за превод на едни текстове?
« Отговор #1 -: 27.10.2009, 16:23:19 »

Здравейте от мен, казвам се Яна Марина, студентка съм трети курс Славянска филология и проявявам силен интерес към вашето предложение. От две седмици се самообучавам на фински език именно по тази система. Бих помогнала с каквото мога. Единственото, което ме притеснява е нивото ми на английски език (В2), но и там работя за по-високо ниво. Ако мислите, че бих била полезна с нещо, винаги може да се свържете с мен. Лек ден!
Активен

Jack Johnson

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 704
  • Хора, пазете си здравето! То няма цена!
Re:Малко помощ за превод на едни текстове?
« Отговор #2 -: 27.10.2009, 17:10:51 »

Здравейте от мен, казвам се Яна Марина, студентка съм трети курс Славянска филология и проявявам силен интерес към вашето предложение. От две седмици се самообучавам на фински език именно по тази система. Бих помогнала с каквото мога. Единственото, което ме притеснява е нивото ми на английски език (В2), но и там работя за по-високо ниво. Ако мислите, че бих била полезна с нещо, винаги може да се свържете с мен. Лек ден!

Здравей!

Много ти благодаря за проявения ентусиазъм! Пратих ти мейл с повече информация за проекта.

Поздрави!
Активен