Здрасти!
Аз като човек, смятащ се с по-голям опит, ще се опитам да отговоря на твоите въпроси.
Аз уча психология, 3 курс съм, и минах през процеса на преместване (от друг университет, но същата специалност). 1. Условие, за да се преместиш е да си си взел всички изпити и то с успех над 4.50. 2. Ако успееш да се прехвърлиш трябва да си вземеш всички изпити от предишните години (т.е приравнителни) 3. До колкото съм запозната с решенията на АС - вече студент с повече от 4 невзети изпита, включително ПРИРАВНИТЕЛНИ, няма право да се запише в по-горен курс ( за пояснение - изпитите 1 курс психология са 12 ). И 4. От тази година ПУ и по-специално Педагогическият факултет (защото теб това те интересува) затегнаха положението с преместванията, защото масово явление стана хора влизат с 3-ки каквото и да е и после чакат да се прехвърлят в някоя цитирам : "по-елитна специалност".
Имаш два варианта или да запишеш психология като втора специалност или да се опиташ да се прехвърлиш, но както вече споменах - без особени шансове.
Успех в начинанието, въоръжи се с доста търпение, ако смяташ, че наистина го искаш и си заслужава.
Поздрави