argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: ОТНОСНО ИЗБИРАЕМИТЕ ДИСЦИПЛИНИ ЗА ЗАДОЧНИЦИ  (Прочетена 1927 пъти)

josnake

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 69

КОЛЕГИ ИМАМ ВЪПРОС , АКО ЗАПИША ВСИЧКИ ДИСЦИПЛИНИ, НО НЕ СЕ ЯВЯ НА НЯКОИ ОТ ТЯХ , КАКВО СЕ СЛУЧВА?
СЪЩО АКО МОЖЕ ДА МИ ДАДЕТЕ СЪВЕТ КОИ ОТ ТЯХ МИНАВАТ ЛЕСНО :) БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО :)
Активен

law_master

• Адвокат
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 547

ако ги запишеш и не се явиш, ще имаш 2. или и да не ти пишат 2 ще ти висят като невзети. За второто питане - кажи кой курс си че да ти кажем  :wink:
Активен
ЮРИДИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ

marin2025

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1697
  • Прави добро ,пък каквото ще да става!

По принцип всички избираеми дисциплини са по лесни защото броя на въпросите в конспекта са около 20-25.Всички значителни изпити са над 40 въпроса, а изключително трудни са изпити с над 60 въпроса.Това е ориентировъчно от към количествената  характеристика на обема от материал!
Активен
Всичко е любов

LuckyLuck

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 117

A за какъв .... ще ги записваш всички и после няма да се явяваш :)

Както и по горе са писали ще ти останат като невзети и все ще трябва да се явяваш.Мисля че може и да се откажеш от записан избираем ,но си има и срокове предполагам. Спомянам си един колега се беше отказал от един избираем ,който беше записал ,но го направи малко след началото на лекциите. Аз досега винаги записвам тези с по 6 кредита. И по горе колегата писа че избираемите не са тежки като изпити и като обем ,но пък и те са си достатъчно интересни и полезни.

А и още нещо - някои от тези които са дадени като избираеми може и да не се предават ,ако не се съберат достатчъно желаещи. Не съм сигурен колко е минимума записали се,за да има лекции.
« Последна редакция: 07.12.2009, 11:04:15 от LuckyLuck »
Активен

josnake

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 69

Последен курс съм и трябва да понаваксам с 1-2 изпита, за да събера кредитите...тъй като психологията на правото я изпуснах ,а Лупова ми каза че няма поправка на избираемите дисциплини....много странно как ще си взема изпита и изобщо как ще се завърши, ако виси като 2-ка някоя избираема....нещо не ми се връзват вашите коментари, с това което Лупова ми казва
Активен

LuckyLuck

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 117

Е трябваше да поясниш че си последен курс. Едва ли и другите коментирали са го имали предвид.

Разбирам че си изпуснал датата за Психолгия на правото и освен да чакаш друга дата незнам какво може да направиш. Доколкото аз съм чувал чак в последен курс се позволява да си наваксваш с кредитите ,т.е. да добавиш още избираеми,ако не ти стигат. Така че каквото каже Петя Лупова това ще е :)

Активен

Nedi

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 14

Колеги, лично Лупува ми е казвала, че ако не се явиш на избираема дисциплина, последствията са никакви. Все едно не си я писал. Просто после си пишеш други дисциплини и си наваксваш пропуснатото.
Активен

marin2025

• Неактивен Неактивен

Не е точно така.При положение че няма молба това е вярно, но ако има молба от студента за някаква избираема дисциплина и после си забравил да се явиш, тогава не знам кой работи Базата данни  ,но излиза служебна двойка автоматично.В такъв случай студент от задочното се явява на изпит на дата на редовното.В тая връзка на 16 декември излиза дата по Съдебна психиатрия с редовните от 9 часа, а на 4 януари има дата по Пенитенциарно право, за тези които нямат необходимия брой кредити. Преди това да се обадите на Петя за да ви включи в списъците на Таня Стоянова(инспекторката на редовното право)
Активен
Всичко е любов

mesaq

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 3

Колеги, моля, за информация за часа и мястото за изпита по Пенитенциарно право на 4 януари. Благодаря.
Активен

marin2025

• Неактивен Неактивен

Не само това, кажете тези които са го държали как протича изпита. Колко въпроса дава ,писмен ли е ,устен лие ,Заяжда ли се, може ли да се преписва, дава ли да се ползват закони , изобщо всички интересно за да може и тези които не сме й виждали  физиономията    на професорката    да го вземем   от движение!Помагайте братя и сестри на барикадата! :y: :-) :-*
Активен
Всичко е любов