argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Освобождаване от Спорт  (Прочетена 5768 пъти)

Симеон Филипов

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 34
    • Личен сайт
Освобождаване от Спорт
« -: 20.12.2009, 11:13:16 »

Здравейте.
Студент съм 1 курс Информатика, и втория триместър ще имаме и дисциплина Спорт. Т.к. не съм особено атлетична личност и от няколко години насам се освобождавам. Та въпроса ми е освен освобождаването от ЛК, какво друго трябва да се направи? Избрал съм си и СИ специалност, която да донесе допълнителните 2 кредита - http://fmi.uni-plovdiv.bg/index.jsp?id=728&ln=1 .

Благодаря предварително на отзовалите се. :)
Активен

kaia

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 94
Re:Освобождаване от Спорт
« Отговор #1 -: 23.12.2009, 18:26:18 »

С риск да те разочаровам ще те посъветвам да си избереш друга избираема дисциплина.Първо,защото едва ли ще има свободни места за тази(когато аз се записвах беше лудница направо) и втора нищо лично спрямо доцента,но научих,че не е много на ниво обучението му.Но не мога да го кажа на 100% защото не съм била още при него предстои ми тепърва,но просто са ми казвали студенти,които са били при него....но в крайна сметка избора си е твой!
Активен
Щастието се състои и в това да побеждаваш злото в себе си!!!

Симеон Филипов

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 34
    • Личен сайт
« Отговор #2 -: 23.12.2009, 20:38:18 »

Стра'отно...Явно е трябвало да се действа по-рано. Аз тази дисциплина я избрах т.к. това е единственото нещо, което е насочено към това, което ми се учи и съм учил досега. Всичко останало са непонятни, поне към момента за мен, математики... Бива ли да няма никакво равновесие... Както и да е, ще избутам някакси :).

Весели празници на всички :)
Активен

pustinqk

• Гост
« Отговор #3 -: 23.12.2009, 23:49:23 »

Миналата година е имало хубави факултативни за Пролетния триместър. Те май са без бройка и молба до Декана, дано и тази година да пуснат.
Ако не - Спортът ни зове!
Активен

Jupiter

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 33
« Отговор #4 -: 25.12.2009, 07:10:31 »

Колега, това, което си избрал е избираема дисциплина. В първи курс няма избираеми дисциплини.
Те са нещо като ЗИП и не носят допълнителни кредити( включени са в програмата). За допълнителни кредити трябва да запишеш факултативни дисциплини - обикновенно се водят в събота. Препоръчвам ти да отидеш (аз съм ходил на 3-4 и от факултативните дисиплини съм научил повече, отколкото другите предмети взети заедно в университета). Сега не виждам списък с факултативни - може още да не е излезнал. Записването по принцип е първата седмица на триместъра в събота. Успех.
П.П. Весела Коледа.
Активен

aJ|eKc

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 73
« Отговор #5 -: 29.12.2009, 16:57:51 »

Никога не съм разбирал, защо някой би искал да се освободи от спорт, освен ако здравето не го задължава или не тренира нещо. Повечето хора във ФМИ просто си плачат за спорт (и малко модни и козметични съвети, но това е друга тема) ... СПОРТУВАЙ НАРОДЕ !
« Последна редакция: 29.12.2009, 16:59:49 от aJ|eKc »
Активен
"Някой има ли 'Да мислим на Български' - на Джава."
To become a king, one first needs to be a man.

pustinqk

• Гост
« Отговор #6 -: 03.01.2010, 23:37:26 »

Честита Нова година! Живи и здрави! :beer:

Освен да запишем факултативна в указания кабинет и час(ако се появят), друго трябва ли да се прави?
Някакви документации, глупости?
Или просто спираме да ходим и готово?

Някой ще се наеме ли да драсне 2 реда?
Активен

Jupiter

• Неактивен Неактивен
« Отговор #7 -: 04.01.2010, 15:45:01 »

Когато решиш да се запишеш във факултативна дисциплина - обикновенно в началото на първото занятие се пуска списък и записваш в него име, фн, курс и специалност (това са документациите, с които си свързан). Това за спирането за спорта ли се отнася? Ако е за факултативната - ако не мислиш да ходиш - по-добре не се записвай. Накрая получаваш оценка, която ти се вписва в дипломата. Ако е за спорта - само спираш да ходиш  :-)
Активен

nowak1t

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 51
« Отговор #8 -: 04.01.2010, 16:08:00 »

Нали не е задължително да се запишеш за факултативна дисциплина? Имам един въпрос: колко трябва да ми е бала, за да имам правото да уча магистратура (в момента следвам информатика) и за общия бал считат ли се оценките от предметите спорт, английски език и т.н.? Също така ако може да ми кажете как се изчислява бала: средно аритметично от 4-те години или средно аритметично на всичките предмети, които сме изучили? Ще извинявате, че се отклоних от темата! :-) А и нещо по темата: Какво правим по време на занятието Спорт т.е. какви видове спортове можем да играем? :-)
« Последна редакция: 04.01.2010, 16:12:02 от nowak1t »
Активен

seltika

• Гост
« Отговор #9 -: 04.01.2010, 18:01:21 »

Колега, това, което си избрал е избираема дисциплина. В първи курс няма избираеми дисциплини.
Те са нещо като ЗИП и не носят допълнителни кредити( включени са в програмата). За допълнителни кредити трябва да запишеш факултативни дисциплини - обикновенно се водят в събота. Препоръчвам ти да отидеш (аз съм ходил на 3-4 и от факултативните дисиплини съм научил повече, отколкото другите предмети взети заедно в университета). Сега не виждам списък с факултативни - може още да не е излезнал. Записването по принцип е първата седмица на триместъра в събота. Успех.
П.П. Весела Коледа.

Пълни глупости. В първи курс няма задължителен избираем, но всеки който иска може с молба до декана да се запише - едва ли ще бъде отказано. Второ тези избираеми в първи курс ДАВАТ допълнителни кредити - с една допълнителна избираема избиваш спорта (а защо толкова много не искате да спортувате ?). За факултативната не съм сигурен, но тя не дава кредити и със сигурност после оценката ти от нея не се зачита т.е. факултативните ти са за ташак само.
Активен

Alice_in_Wonderland

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 489
  • Well I Refuse! I Refuse! I Refuse!
« Отговор #10 -: 05.01.2010, 12:38:34 »

Пълни глупости. В първи курс няма задължителен избираем, но всеки който иска може с молба до декана да се запише - едва ли ще бъде отказано. Второ тези избираеми в първи курс ДАВАТ допълнителни кредити - с една допълнителна избираема избиваш спорта (а защо толкова много не искате да спортувате ?). За факултативната не съм сигурен, но тя не дава кредити и със сигурност после оценката ти от нея не се зачита т.е. факултативните ти са за ташак само.
Факултативните и дават кредити, и се зачитат оценките от тях.
Активен
Everybody Lies.

seltika

• Гост
« Отговор #11 -: 05.01.2010, 13:49:34 »

Оценката не се зачита, ако изрично не е казано обратното, т.е. ако никой не каже, че оценка ще се зачита, това означава, че оценката няма да се зачита.
Активен

Георги Атанасов

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 155
  • Георги
« Отговор #12 -: 05.01.2010, 20:15:07 »

И аз подтвърждавам, че дават кредити и се зачитат
Активен

Jupiter

• Неактивен Неактивен
« Отговор #13 -: 06.01.2010, 14:54:43 »

Оценката не се зачита, ако изрично не е казано обратното, т.е. ако никой не каже, че оценка ще се зачита, това означава, че оценката няма да се зачита.

Оценката се зачита ВИНАГИ, както и кредитите от тях.
Цитат на: seltika
В първи курс може и да дават, защото не са включени в програмата( за разлика от другите курсове).
А за това, че факултативните са ташак  :-D .
Не са задължителни => на който не му харесва - не ходи.
« Последна редакция: 06.01.2010, 14:58:40 от Jupiter »
Активен

kaia

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 94
« Отговор #14 -: 07.01.2010, 15:58:27 »

Сега има пусната една факултативна С#,но е втора част и се иска да разбираш от С# мисля,но не мисля,че тя е кофти,напротив,но както казаха все пак не са задължителни и на който не му харесва да не записва и да си ходи на спорт!
Активен
Щастието се състои и в това да побеждаваш злото в себе си!!!

pustinqk

• Гост
« Отговор #15 -: 07.01.2010, 17:58:06 »

Никой не е казал лошо за която и да е дисциплина!

Гадно се получава, че и двете, дето са пуснати са за по-напреднали. Искаше ми се да запиша нещо, но при това положение - няма смисъл.
За съжаление транспортът до Академик е проблемен, ще го мислим тепърва.

По въпроса за кои дисциплини участват в бала за магистратура, може би ще е добре да се проверят решенията на Академичния съвет(май ги има в сайта); да се пита инспектор или да се изкаже някой магистър, вместо всички да даваме различни предложения. :]

PS. Благодаря за информацията за документите, Jupiter! ;]
Активен

Георги Атанасов

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 155
  • Георги
« Отговор #16 -: 07.01.2010, 20:56:57 »

Не е задължително точно в 1ви курс за запишите факултативна за да освободите спорта. Можете до го направите дори в 4 курс, до колкото знам.
Активен

Ники Вълчанов

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 526
  • History is written by the victors
« Отговор #17 -: 08.01.2010, 14:18:27 »

Оценката се зачита ВИНАГИ, както и кредитите от тях.
Цитат на: seltika
В първи курс може и да дават, защото не са включени в програмата( за разлика от другите курсове).
А за това, че факултативните са ташак  :-D .
Не са задължителни => на който не му харесва - не ходи.

ХАЕАЕАЕХАЕХ

Здрасти :)

Не отказвай хората от факултативните, човек! Заради изказвания като "че факултативните са ташак " никой от 1ви курс не записа 1вата част на C# (факултативната, която пуснах специално за 1ви курс).

В университета има качествени курсове. Човек трябва единствено да си даде малко зор, да чете какво се предлага и да пита по-горните курсове за нивото на дисциплината (затова е форума все пак).

Та съвета ми е обявите до библиотеката да се гледат (защото има много добри оферти, които никой не заглежда), да се ходи по специализации (защото студентския обмен е едно от най-хубавите неща, които може да ви се случи) и да не се поставят всички дисциплини под общ знаменател, защото това ви кара да пропускате възможности и от друга страна разваля репутацията на факултета!

Поздрави
           Ники
« Последна редакция: 08.01.2010, 14:21:06 от Ники Вълчанов »
Активен
"Now everything is reflection
as I make my way though this labyrinth.
And my sence of direction
is lost like the sound of my steps!!!"
                                                     Elisa - Labyrinth

pustinqk

• Гост
« Отговор #18 -: 04.03.2010, 12:09:34 »

То човек и да иска да се отърве, не може!
Как една свясна факултативна математика да няма и тоя триместър!?
"Руски език 3" и още нещо, дето нищо не ми говори.
Аз ли съм такъв карък, че като дойдох в ПУ спряха да се пускат факултативни, или и преди си е било така?
С тоя късмет догодина очаквам "Руски език N" и "C# N" :hihi:
Активен

SG

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 23
« Отговор #19 -: 04.03.2010, 14:52:27 »

Няма свястна факултативна математика поради простата причина, че математиките са сложени като избираеми и затова се налага свястните информатики да се пускат като факултативни , тъй като рядко остава място за тях като избираеми. Никой няма да те спере да посещаваш избираемите математики щом информатиката не е твоя страст и си решил да се развиваш като математик  :-)
Активен