argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Въпросче за програма  (Прочетена 889 пъти)

Hrisi90

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 93
Въпросче за програма
« -: 01.02.2010, 19:03:21 »

Значи искам да ви попитам нещо-имам едно видео със снимки от бала ми, и самите снимки са направени като клип. Много ми се иска да ги извадя някакси от там обаче без да им се развали качеството. Моля ви, ако някой знае някаква подобна програма да я сподели. Извинявам се много понеже знам, че това няма никаква връзка с университета, но исках да попитам вас като специалисти. Благодаря ви предварително!
Активен
Английска Филология

Breathe

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 347
  • delusions
Re:Въпросче за програма
« Отговор #1 -: 01.02.2010, 19:47:11 »

Няма как.
Активен

dz3n

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 25
  • 0x647A336E
« Отговор #2 -: 01.02.2010, 20:55:26 »

Ако гледаш клипчето с bsplayer като стигне до кадъра с картинката която искаш да свалиш натисни "P" след това търси снимката в папката на bsplayer, default path: C:\Program Files\Webteh\BSplayerPro.
Почти всеки player има опция за printscreen на кадър просто копчетата му са различни
След като я save-аш с елементарно рязане и обработка с photshop или дори paint ще получиш горе долу реалната снимка, всичко зависи от качеството на клипа и резолюцията му.
Активен

Hrisi90

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 93
« Отговор #3 -: 01.02.2010, 22:28:30 »

Благодаря, с този вариант и аз съм пробвала, но снимките излизат без никакъв контраст и едни такива безцветни. Но предполагам, че това е единствения начин. Благодаря все пак ! :)
Активен
Английска Филология

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1864
    • Shark's Home Page
« Отговор #4 -: 01.02.2010, 23:20:13 »

Значи, проблема е, че при повечето начини за кодиране (компресиране) на видео, се използва премахване на излишната информация (то няма и как иначе некомпресирано видео да намалее 10-20-100 пъти във финалната версия). Сигурно има начини да се извадят що-годе прилични картинки от видекоклип, но с помощта на по-сериозни програми, показващи къде са ключовите кадри (това са кадрите с по-малка степен на компресия, следващите няколко са само с разликите впоследствие на движението на обектите и светлината).

Като цяло е Mission impossiible - в смисъл не може да докараш качество на фотография! Гледай си филма и се радвай на живота! Направи съкратена версия на филма и пращай клиповете на заинтересованите хора. Е, не може да ги сложиш в рамка (освен ако не е фото-рамка с LCD/OLED, хехе, с поддръжка на видеоклипове).
Активен