argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: УНИЦЕФ с кампания в България - „Надежда за децата в Хаити”  (Прочетена 1074 пъти)

mi7e7o

  • Управител
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 94
  • Физически факултет

Клип за заметресението в Хаити : http://www.youtube.com/watch?v=Vli1eyl6Jkg
УНИЦЕФ България стартира извънредна кампания „Надежда за децата в Хаити” за набиране на средства в помощ на пострадалите деца и се присъедини към усилията на международните усилия за подкрепа на възстановяването на Хаити.

Многобройните обаждания и писма на съпричастни българи, съвместните усилия на множество български артисти и изпълнители доведоха до идеята за организиране на ТЕЛЕТОН за набиране на средства за децата в Хаити, в партньорство с bTV. Даренията ще се събират чрез кратък номер 1021 (M-Tel, VIVACOM, Globul) със SMS и обаждания на тел. линии, на които ще отговарят известни личности - изпълнителни, артисти и политици. Ще се набират средства и по банков път и през сайта на УНИЦЕФ (www.unicef.bg). Два милиона деца в този момент са изложени на риск в Хаити - разделени от семействата си. Безброй нови жертви. Отчаяние. Всеки един момент е въпрос на живот и смърт и децата имат нужда от помощ сега!

УНИЦЕФ е на терен и предоставя жизненоважна подкрепа на децата и семействата. Кампанията ще стартира от 20 до 22 ч., утре, 2 февруари 2010г. В Rainbow Plaza, гр. София, Ул. Атанас Дуков №29 (сцената се предоставя безвъзмездно). Водещ на Телетона - Ани Салич (посланик на УНИЦЕФ), която ще представи проблемите в Хаити, чрез документални кадри от Хаити и човешки истории. Част от артистите, които изразиха желание за безвъзмездно участието са Васил Найденов, Графа, Камелия Тодорова, Мария Илиева, Орлин Горанов, Теди Кацарова, Десислава, Румънеца и Енчев и др.

Едно от най- големите предизвикателства на УНИЦЕФ е навременното достигане до най-нуждаещите се деца и жени в ранните етапи на авария или бедствие. Мисията ни не приключва, незабавно щом кризата отмине. Дълго, след като световните телевизионни камери са преместили обективите си, Детският фонд на ООН остава и работи неуморно, за да възстанови живота на децата, техните основни човешки права и достойнство. УНИЦЕФ е Детският фонд на Организацията на Обединените Нации и част от голямото семейство на ООН. От 1946 година насам УНИЦЕФ е водеща международна организация, работеща в полза на децата, представена в над 150 страни по света. УНИЦЕФ помага за оцеляването и благоденствието на децата от ранното детство до юношеството.

УНИЦЕФ оказва помощ в областта на детското здравеопазване и пълноценното хранене, за осигуряване на основно образование за всички момичета и момчета, както и за закрила на децата от насилие, експлоатация и СПИН. УНИЦЕФ се финансира изцяло от доброволни дарения на отделни лица, фирми, фондации и правителства.

Понякога дори да живееш се изисква кураж.SMS на 1021(Уницеф)  или 1255 (БЧК)  за да помогнеш на децана в Хаити :)
« Последна редакция: 09.02.2010, 22:35:54 от mi7e7o »
Активен