Владо, по-кротичко с обидите.
dz3n, учебника на Христо Крушков по С++ според мен е добър. Да, чел съм го затова не пе митай. Чел съм още два негови учебник - ООП и графично програмиране на pascal и ръководство по програмиране на pascal. Чел съм и двата практически самоучителя на Шийлд. Чел съм и още много друга литература свързана със С и С++. Според мен учебника на Х. Крушков е добър, както и Владо каза, защото те подготвя за точните задачи на изпита. Тук не е въпроса кой какво може да напише на С++, а дали ще получиш хубава оценка и ще си спокоен след КСК.
dz3n, ти замислял ли си се, че не си минал с по-висока оценка, защото много си подбирал по-лесната литература? Няма лошо да се учиш и да ти е приятно да четеш, но това е изпит с изисквания. Ако тръгваш от по-ниско ниво е редно да си дадеш малко повече зор. Решаване на задачи му е майката. Изпита наистина е елементарен и ако ти си учил 1-2 часа на ден и не си изкарал по-добра оценка, следва че не знаеш как да си даваш зор и е много вероятно да даваш грешни съвети в тази тема. Важно е да можеш да си преценяваш възможностите и компетенцията. То и аз мога да кажа спокойно, че за изпита по информатика и 1 минута не съм учил, но няма да е вярно да кажа обаче, че не съм се подготвял. Тези хиляри редове код изписани преди това са достатъчна подготовка за мен (и високата оценка е нормално следствие), но щом ти това нямаш, то би следвало да отделяш повече от 1-2 часа на ден за една седмица.
В обобщение - Шийлд не е книга за подготовка за този изпит. В това съм убеден и го казвам съвсем отговорно. Има още много друга литература, но аз препоръчвам ръководството на Х. Крушков. Ако пък човека е много назад като колегата dz3n, то може спокойно да прочете книгата на Шийлд, за да влезе в час и да премине към ръководство със задачки като това на Х. Крушков. Мисля, че това е супер вариант, но и желание се иска.
Поздрави