argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: От къде ще учите за ДИ по ГПН  (Прочетена 2219 пъти)

law_master

• Адвокат
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 547

От учебиците е най-добре но пък е страшно много - физически е невъзможно до 14 май да се прочете всичко. Апак от теми ми се струва недостатъчно с оглед на обема от материал. Та ако някой вече е почнал нека да каже. А и някой който вече се е явявал и е изкарал добра оценка да сподели малко опит, че е лудница тоя изпит.
Активен
ЮРИДИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ

paragraf 11

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 264
Re:От къде ще учите за ДИ по ГПН
« Отговор #1 -: 13.03.2010, 15:00:40 »

От книжките на Методи Марков си мисля аз.

В общи линии като изключим проблема с търговското и процеса от тук главно се преговаря с бързи темпове,вместо лекции.Да учиш от тези книжки малко пресилено, но пък за преговор стават.Който е решил те първа да учи трябва да си кара целия материал отново, учебник по учебник.Иначе горните книжки са планове и определения предимно.За казуса също не е май уместно да се чете те първа.
Активен
UBI LEX, IBI POENA
Където има закон,там има и наказание

marin2025

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1697
  • Прави добро ,пък каквото ще да става!
« Отговор #2 -: 14.03.2010, 14:45:08 »

Да това е добра идея.Но мисля , че малко е недостатъчно.Значи за този който иска да вземе с 3-ка  държавния изпит това мисля че е достатъчно, но за тези които се борят да стават съдии, прокурори , нотариуси-или с други думи по нататък ще им трябват тези оценки  за конкурси -за тях трябва и допълнителна литература, но каква не знам,вероятно тухлите от следването!?!?Проверихте ли в СУ дали няма нещо по въпроса? :-)
От книжките на Методи Марков си мисля аз.

В общи линии като изключим проблема с търговското и процеса от тук главно се преговаря с бързи темпове,вместо лекции.Да учиш от тези книжки малко пресилено, но пък за преговор стават.Който е решил те първа да учи трябва да си кара целия материал отново, учебник по учебник.Иначе горните книжки са планове и определения предимно.За казуса също не е май уместно да се чете те първа.
Активен
Всичко е любов

paragraf 11

• Неактивен Неактивен
« Отговор #3 -: 14.03.2010, 16:54:14 »

Предполага се, че всички учебниците трябва да сме ги научили през тези 5 години.Не мисля, че за месец и половина може те първа да се учат гражданскоправните дисциплини.Пък и да се четат те първа ефектът не знам какъв ще е....?
 :-) :-) :-)
Активен
UBI LEX, IBI POENA

the_master

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 126
« Отговор #4 -: 14.03.2010, 17:28:58 »

Хахаха
Нали ви видях на Гражданския процес какви смешници сте, айде без превземки...
Радвахте се като циганин на наръфана кифла на тройки...
За правописните грешки да не говорим, умирах от смях...
Много моля тия селски шлагери да си ги запазите когато сте на маса и след няколко питиета...
Активен

Kelli_Mutu™

• Администратор
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2750
  • Юридически факултет
    • My photos
« Отговор #5 -: 14.03.2010, 18:16:15 »

Аз и за трите държавни първо четях учебниците, а преговора - по съкратените теми. И на трите имам хубави оценки, но започнах да чета около януари, като четях от сутринта до вечерта с малки почивки.
Активен

paragraf 11

• Неактивен Неактивен
« Отговор #6 -: 14.03.2010, 20:26:03 »

Хахаха
Нали ви видях на Гражданския процес какви смешници сте, айде без превземки...
Радвахте се като циганин на наръфана кифла на тройки...
За правописните грешки да не говорим, умирах от смях...
Много моля тия селски шлагери да си ги запазите когато сте на маса и след няколко питиета...

Това че пиша "ПРЕДПОЛАГА СЕ" съвсем не значи, че е така.
Държавните изпити не са сложени някой те първа да учи правото, което е учил последните 4 години и половина.Това че стоят по-различно нещата с ученото ми и знанията ми през последните 5 години си е мой проблем, за който  не съм се сещал на време и горните книжки няма да ме спасят.Няма да ме спаси и това да почна да чета чак от сега гражданско,облигационно,вещно..................
Колкото до гражданския процес-трудно мога да кажа че от 2 -ри курс сме имали такъв изпит с толкова много 6-ци.Заслужени или не -факт
Колкото до  това, за което пише инж-ът мисля си че "хубавите" оценки са необходими, но уви не всичко гарантират те в живота.Иначе е прав.
Активен
UBI LEX, IBI POENA

seaside

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 114
« Отговор #7 -: 14.03.2010, 21:13:21 »

Не е късно и сега да се започне. Съветвам ви едно основно четене от ОСНОВНАТА литература. Така си структурирате въпроса според конспекта за ДИ, който хич не прилича с този за семестр. изпит. С бележки - ДИ - например си маркирате есенцията от есенцията и - готови сте за преговора - по бележките.
Разбира се, вече литературата ви е обработвана - за четенето през семестр. изпити, та това доста облекчава.  Имам предвид бележките за най-важното и т.н.
Не се стресирайте. Ще видите, че ако сте чели сериозно за семестриални, при четенето сега материята "сама излиза". Е, това важи най-вече за по-леките теми.  :-) Наслука!
Активен

truth

• Гост
« Отговор #8 -: 02.04.2010, 18:53:01 »

Аз съм се явявал на този изпит. Съветът, който мога да ви дам е : Четете нормативната база - тя е най -важна - това е първото, което трябва да направите, като пристъпвате по всеки въпрос по конспекта. После - учебниците - оттам може да се научите как да тълкувате нормите. Теорията само помага за систематизиране на знанията, сравняване на правни институти,  вникване в смисъла на закона. Но отправна точка си остава закона. Ако познавате добре релевантната за материята нормативна база, ще се справите. Не се "забивайте" прекалено в излишна теоритизация на въпросите - понякога тя може да е вредна, объркваща, спорна и дори да се окаже ненужна напрактика.
   Успех!
« Последна редакция: 02.04.2010, 18:57:52 от truth »
Активен