argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Малко разяснение  (Прочетена 2263 пъти)

asdfg

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 30
Малко разяснение
« -: 08.09.2006, 17:19:21 »

Приет съм специалност Математика РЕДОВНО.Та въпросът ми е къде мога да намеря график с учебните занятия по дни,стаи и часове.Мисля че въпросът вълнува не само мен а и голяма част от 1-вокурсниците.
Активен

mircho

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 335
Re: Малко разяснение
« Отговор #1 -: 08.09.2006, 17:41:09 »

Приет съм специалност Математика РЕДОВНО.Та въпросът ми е къде мога да намеря график с учебните занятия по дни,стаи и часове.Мисля че въпросът вълнува не само мен а и голяма част от 1-вокурсниците.
В сайта на ФМИ, Учебен график, учебни занятия, бакалавърски програми (http://www.fmi-plovdiv.org/bg_ver/edu_gra/uch_zan_bak.htm). В момента са поставени само на задочно обучение, защото техните занятия започват от 15.09.2006 г. Скоро, след като се доуточнят, ще се поставят разписанията на редовните студенти (все пак до началото на техните занятия - 02.10.2006, има доста време). Следете сайта, защото в него информацията е пълна, навременна и актуална.
Активен

(>',')>LIA<(','<)

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1316
  • :))
    • a lil' something something
« Отговор #2 -: 08.09.2006, 18:24:02 »

И аз се интересувам от напълно същото, но проверих сама и видях ,много преди отговорът тук, че за сега няма как да разбера.
Жалко, защото за мен е много важно да зная, тъй като цялата ми програма в 13-ти клас се влияе от графикът ми в ПУ, а не обичам да действам на сляпо, но май само можем да чакаме. :|

~LIA~
Активен
ЛИЯ - Професионален заек и кралица.
Going to a food addiction rehab in the nearest possible future.

mircho

• Неактивен Неактивен

Разписанието на учебните занятия за Есенен триместър 2006/2007 (бакалаври) е готово.
Разписанията може да се видят в сайта на ФМИ (http://www.fmi-plovdiv.org/bg_ver/edu_gra/uch_zan_bak.htm), на специалните информационни табла в партера на корпуса на ФМИ (в новата сграда), както и да се вземат ксерокопия от ксерокса на 2 етаж на новата сграда.
Активен

(>',')>LIA<(','<)

• Неактивен Неактивен
« Отговор #4 -: 13.09.2006, 19:31:39 »

4udesno :) Blagodarq za informaciqta. Sega kato q vidqh i (priznavam si) leko se upla6ih(izglejda razkysano v sravnenie s tipi4noto gimnazialno "hodene na u4ili6te", no predpolagam taka e normalno).

~LIA~
Активен

(>',')>LIA<(','<)

• Неактивен Неактивен
« Отговор #5 -: 13.09.2006, 20:04:08 »

Iskam da popitam za6to specialnosti "matematika","prilojna matematika" i "informatika" imat 4asove po ezik(angliiski), a "MiI" -ne???

~LIA~
« Последна редакция: 13.09.2006, 20:06:27 от Owned by Lou Dantes »
Активен

(>',')>LIA<(','<)

• Неактивен Неактивен
« Отговор #6 -: 13.09.2006, 20:37:22 »

Приемам забележката ...

~LIA~
Активен

mircho

• Неактивен Неактивен
« Отговор #7 -: 13.09.2006, 20:39:19 »

Iskam da popitam za6to specialnosti "matematika","prilojna matematika" i "informatika" imat 4asove po ezik(angliiski), a "MiI" -ne???

~LIA~
Първото нещо, което студент приет в дадена специалност трябва добре да разучи, е УЧЕБНИЯ ПЛАН на специалността (там са всички дисциплини, които ще се изучават в различните години по триместри със съответния хорариум часове, кредити и пр.) - учебните планове на различните специалности във ФМИ са на адрес http://www.fmi-plovdiv.org/bg_ver/edu/spec.htm. От учебния план на "Математика и информатика" се вижда, че английският език се изучава през втория (зимния) и третия (пролетния триместър).
Докато редактирах, постът ми се изтри и сега го написах отново.
Owned by Lou Dantes, мисля че в този форум е по-приемливо да се пише на кирилица - особено модераторите, нали :)...
Активен

(>',')>LIA<(','<)

• Неактивен Неактивен
« Отговор #8 -: 13.09.2006, 20:43:29 »

Харесва ми поправката  :-), но ще възразя за едно нещо - споменавате, че в сайта на ФМИ може да се види, че през зимния и пролетния семестър се изучава английски език, но поне до колкото аз виждам са достъпни само програмите за есенния семестър. В такъв случай - как бих могла да зная какво ще има през втория, третия и т.н. семестри??

~LIA~
Активен

mircho

• Неактивен Неактивен
« Отговор #9 -: 13.09.2006, 20:54:08 »

Owned by Lou Dantes , трябва внимателно да се чете - аз говоря не случайно за УЧЕБЕН ПЛАН (не случайно показах и страницата в сайта, откъдето той може да се намери - за "Математика и информатика" е  http://www.fmi-plovdiv.org/bg_ver/edu/spec_mat_inf_bak_new.htm.
А ти говориш за програма (имаш предвид конкретното разписание на занятията през есенния триместър).
Е, затова виждаш, че има смисъл да се дойде на откриването на учебната година и по-специално на посрещането на първокурсниците във факултета, защото там ще се изяснят на първо време доста важни неща именно от академичната организация на факултета.
Активен

(>',')>LIA<(','<)

• Неактивен Неактивен
« Отговор #10 -: 13.09.2006, 20:59:21 »

Чудесно - обичам разходките  :-D

~LIA~
Активен

asdfg

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 30
« Отговор #11 -: 13.09.2006, 22:39:51 »

А ве тези часове на паралелка математика не са ли крайно недостатъчни в сравнение с другите паралелки ? :roll:
Активен

mircho

• Неактивен Неактивен
« Отговор #12 -: 13.09.2006, 22:57:41 »

А ве тези часове на паралелка математика не са ли крайно недостатъчни в сравнение с другите паралелки ? :roll:
?!?! Какво искаш да кажеш, не е много ясно, но все пак, ако съм схванал въпроса ти, отговорът е пак в така наречените учебни планове на специалностите, според които аудиторийната заетост на специалностите през есенния триместър е съответно:
Математика - 220 ч.
Приложна математика - 220 ч.
Информатика - 220 ч.
Математика и информатика - 200 ч.
Така че "паралелка" Математика не е ощетена:)
« Последна редакция: 13.09.2006, 23:08:17 от mircho »
Активен

Stilgar

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 843
« Отговор #13 -: 14.09.2006, 01:17:42 »

ei gorkite za malko da gi oshtetiat:)
Активен
"Човек винаги трябва да си прави background" - Lia