argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: М-Тел обявява конкурс за Android приложения  (Прочетена 623 пъти)

JOKe

  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2656
  • Code or Die

    Конкурсът за приложения за Android на "M-Teл" стартира на 3 май
    27 април 2010, 18:00, прочетено 101 пъти

    Конкурсът за приложения за Android на "M-Teл" стартира на 3 майВече ви съобщихме за конкурса за приложения за Аndroid, който организира "М-Тел", и ви обещахме по-късно повече подробности за него. Готови ли сте? Надпреварата носи името M-Tel Application Factory и на практика е първият в България конкурс за приложения за Android. Началото му е на 3 май и ще продължи до 20 юни, като се организира с ексклузивното партньорство на HTC - първия производител на телефони с мобилната платформа на Google. Операторът ще се опита да стимулира родните програмисти да създадат приложения, които са насочени специално към българския пазар.

    В M-Tel Application Factory може да участва всеки, стига да е навършил осемнадесет години, независимо дали е студент, програмист на свободна практика или представител на фирма. Предвидени са награди за всички участници в конкурса. Кандидатите, които се регистрират за участие на сайта на конкурса, ще получат предплатена карта с включен 1.5 GB мобилен интернет, за да тестват приложението, което разработват. Онези от тях, разработили приложение, което отговаря на условията на конкурса, ще се сдобият с Android смартфон, предоставен от HTC. Регистрационната такса от 25 долара, която трябва да се плати за публикуване на приложението в Android Market, ще им бъде възстановена от "М-Тел". В допълнение към тези награди, за финалистите ще има и парични премии на обща стойност 30 000 лева. Победителят в конкурса пък ще получи голямата награда от 20 000 лева.

    За да участват в конкурса, участниците, първо, трябва да се регистрират в сайтa www.mtel.bg/appfactory, който ще заработи от 3 май и след това да подадат своето приложение до "М-Тел" и да го публикуват в Android Market. Тези стъпки трябва да се направят в посочената последователност в периода 3 май - 20 юни. Шестчленно жури, съставено от експерти на "М-Тел" и на HTC, както и от журналисти с интереси в областта, ще провери изпълнението на изискванията и ще оцени приложенията. Оценяването е базирано на няколко критерия, които имат различно влияние при формиране на междинната оценка, в зависимост от тяхната тежест, изразена в проценти: локален характер, лекота на използване, иновативност, може да бъде намерено в Android Market по зададени ключови думи, и попада в една от категориите - организиране на ежедневието, социални мрежи, информационни услуги. На базата на горепосочените критерии журито ще избере 15-те най-добри от тях - полуфиналистите, които са получили най-висока междинна оценка.

    По време на церемонията по награждаване, която ще се проведе в края на юни 2010 г., 15-те номинирани участници ще представят своите приложения пред публиката и пред шестчленното жури. Журито ще определи петимата финалисти, вземайки предвид получената междинна оценка и оценката от представянето на приложението.
Активен