argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: LCD/DVI problem  (Прочетена 1087 пъти)

Атанас Терзийски

• Администратор
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2927
  • 0x04559912
    • atanas.uni-plovdiv.net
LCD/DVI problem
« -: 14.09.2006, 13:56:47 »

Имам един проблем, за които не намирам решение засега. Ако някой помогне с напътствия - супер!

Имам NVIDIA GeForce FX 5200 свързана по DVI с LCD Philips 190S. Случва се така, че случайно при работа екрана става тъмен за около секунда, а после онтново се появява картина. Точно аналогично на премигването при смяна на разделителната способност.

Какво съм направил досега като тестове:
- Със сигурност не е от монитора. Същия монитор на друг компютър работи идеално и друг такъв монитор (точно същия) на моя компютър се държи точно така 1:1 както и моя.
- Проблема не се наблюдава ако се използва аналоговия, а не DVI вход/изход.
- Проблема се наблюдава и при други резолюции (аз съм на 1280x1024 60 Hz).
- Драйверите на видео платката са от август 2006, т.е. последна версия.

Интересно е че аналогичен проблем имах преди време с ATI и LCD Siemens. Забелязах също, че почти вимаги проблема се появява, когато използвам Firefox за web-проверка на пощата си в ПУ. Когато променям размера на Firefox прозореца при натоварена web-пощата премигва като луд -- може би някво бъгаво опресняване на прозореца на Firefox ли...
Активен

deviser

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 247
    • портал за имоти
Re: LCD/DVI problem
« Отговор #1 -: 14.09.2006, 18:48:03 »

Не е точно по темата но все пак хварли едно око http://technology.actualno.com/news_77488.html
Активен

Атанас Терзийски

• Администратор
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2927
  • 0x04559912
    • atanas.uni-plovdiv.net
Re: LCD/DVI problem
« Отговор #2 -: 15.09.2006, 14:47:24 »

С GeForce FX 5500 всичко се оправи. Изглежда в по-стария вид чипове е имало някъв бъг, така и не стана напълно ясно кво е.
« Последна редакция: 15.09.2006, 14:50:14 от ksx »
Активен