argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: помощ по счетоводен анализ  (Прочетена 1053 пъти)

RPBU

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 17

не знам дали въобще някой може да ми помогне,но почнах да уча по анализ и искам да се гръмна
имам въпроси ако някой може да ми каже:
1. как се смята себестойността на продукцията ,ако имаш само ОПР и СБ как можеш да изчислиш покупките на кредит и продажбите на кредит
2. как се изчислят от опр и сб  брутните ,нетните разходи и  реалните активи
3. като се изчислява финансовата автономност и задлъжнялост в собствения капитал включва ли се финансовия резултат от текущата година
как да  знаем- той това не ни го е обяснил
ще ме скъсат и съм се изнервила,защого искам да уча ,а няма как като нищо не е е обяснено
бях на всички лекции ,но това не помогна особено
ако някой може да помогне много ви благодаря
ако някой се е явявял
отчаяна съм.....................
Активен

katerinata

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 37
Re:помощ по счетоводен анализ
« Отговор #1 -: 04.06.2010, 15:10:10 »

Себестойност на продукцията в ОПР изглежда като " Балансова стойност на продадените активи"
Покупки на кредит в балнаса са " Задължения към доставчици"
Продажби на кредит в баланса са " Вземания от клиенти"
Нетните разходи са себестойност на продукцията т.е. същото като първото изречение.
Брутните разходи са нетните + косвените... т.е. от Бал и ОПР можеш да ги видиш общо, но не и разпределени.
Реални активи е балансовата стойност на ДМА, които реално участват в производството. Т.е. от баланса гледаш балансова стойност на ДМА - машини, производствено оборудване и т.н
По отношение на Финансовата автономност и задлъжнялост ... Не знам... и аз не го осъзнах много...
Активен

katerinata

• Неактивен Неактивен
« Отговор #2 -: 04.06.2010, 15:13:46 »

П.П.
Честно казано смело написах всичко, което си мисля че е така... Друг е въпросът че не съм сигурна, тъй като както се оказа, г-н Велков винаги има различни виждания по въпросите :))))))))) Така че според мен е така, а той какво мисли е отделен въпрос ! Ако още някой има мнение да го пише докато е време, че да видим дали не сме пропуснали нещо... Особено за финансовата задлъжнялост и автомоност.
Активен

fanagoria

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 34
« Отговор #3 -: 04.06.2010, 18:28:51 »

Не е възм. реалните активи да са само ДМА...Според мен...
Активен

katerinata

• Неактивен Неактивен
« Отговор #4 -: 04.06.2010, 21:27:58 »

Tова се има предвид при определяне на коефициентите за разпределяне на непреките разходи ! Така си мисля... Ако се вктлючи още някой, който е в час, няма да е лошо...
Активен

fanagoria

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 34
« Отговор #5 -: 04.06.2010, 21:44:27 »

За определяне на коеф. на рентабилност какво се включва в реалните активи???
Активен