argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: ИНТЕРНЕТ В БИБЛИОТЕКАТА НА ПУ  (Прочетена 4326 пъти)

dobrika

  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 134
  • Аз съм кльощавият на младини :-)))
    • Student council

Искам да отправя към Милка въпрос за ползването на интернет в библиотеката на ПУ. Вече една година съм в университета, а специалността ми е такава, че изисква предимно работа с библиотека. Признавам, че използвам народната библиотека повече от тази в уиверситета, макар тя повече да ми харесва, но просто другата е по-богата, за което я и предпочитам. Знам, че в нашата библиотека има интернет поддръжка, но честно казано не ми е ясно какъв е достъпът до него. А и както е известно всяка уважаваща се библиотека в днешно време(особено университетска) осигурява подобно нещо. Искам да попитам за реда на ползването му, защото не съм от Пловдив и нямам подобен достъп освен в компютърна зала, а иначе ми е много полезен при учебните занимания. Веднъж само съм се сблъсквал с него се изискваше парола и потребител. Моля, разяснете ми повече за това как мога да получа достъ и при какви условия!!!
P.S. Благодаря предварително!!!
Активен
"It's goog to touch the green green grass of home!!!"-Tom Jones

Milka

  • Модератор
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 80
Re: ИНТЕРНЕТ В БИБЛИОТЕКАТА НА ПУ
« Отговор #1 -: 25.09.2006, 14:00:24 »

Съжалявам за закъснението, с което отговарям. От въпроса Ви не става ясно каква специалност учите, затова отговарям общо:
В Нова сграда в библиотеката по западни филологии и американистика има 3 компютъра с достъп до Интернет. Ако сте в друг факултет, бихте могли да се уговорите с библиотекарката да ги ползвате във време, което не е много натоварено. Има и един компютър в библиотеката по новогръцки език, но достъпът е ограничен само за студенти от специалностите Балканистика и Новогръцки език
В централната библиотека има един компютър за читатели. Достъпът е свободен. Бихте могли предварително да си запазите определени часове или да изчакате, ако в момента някой читател работи.
Трябва, разбира се, да се регистрирате на адрес http://focus.uni-plovdiv.bg.
Тъй като достъпът е свободен, често имаме проблеми поради недобросъвестни потребители. В момента пак не работи, но имам уверението на администратора на мрежата, че до края на седмицата проблемът ще бъде разрешен.
Активен