За съжаление на нищо не ни учат,ситото е много едро вече."Колеги" влизат с оценка от матури-а тези оценки от матури изкарани по селата(никой да не се обижда) не са равностойни на изпита,който трябва да се покрие,който определя едно минимално ниво.За съжаление университета бълва кадри на много ниско ниво,и хората които ще учат децата ни на четмо и писмо,не знаят елементарни правила.Да те е страх да си пуснеш детето на училище!Имам приятелка учителка по БЕЛ в средо училище, определено казва, че ще трябва да изпита учителката на детето си, преди да го запише при нея.
Или ще търсим стари кадри или ще имаме изисквания за поне добро ниво на владеене на българския език,поне един разговор с учителката не е излишен.Иначе 90% от тези колеги няма да работят това, но е плашешто
Добре че не премахнаха българския,оставиха го задължителен,но толкова други предмети са НЕнужни които се учат,а такива елементарни грешки се пропускат,ситото трябва да е много безпощадно още на изпита по говорни и комуникативни способности,още на матурата....За съжаление и аз не претендирам за ниво , с което да мога с гордо вдигната глава да стана учителка,така че
не ме е срам да си призная ,че университета бълва неадекватни кадри-страшно е!