Искам да попитам как така аджаба в 21-век във ФМИ трябва за да се запиша в следващ курс:
1. Да отида до учебен отдел да разбера необходимите документи
2. Да отида до книжарницата за да си купя 2 хартийки
3. Да си платя таксата на касата
4. Да взема уверение от библиотеката
5. Да попълня листчетата купени от книжарницата (вече попълвани в 1- ви курс)
6. Да чакам на опашка около 1 час
Е аз да не сам ненормален нещо или имам време да вися на опашки и да попълвам хартийки на които пише едно и също всяка година....
Според мен има много лесно решение поне за част от злините:
Трябва само всички студенти като се записват в първи курс да им се вкарат данните в една БД с някакъв web интерфейс (защото ще стане много по- бързо за реализация) и като се записвам да имам и картон в библиотеката автоматично. Компютъра на касата да се оборудва с една камерка за около 20лв. (за да не е необходимо да си нося снимка и да губя още време и да давам още пари за ненужни неща ) и като отида да си платя таксата или се запиша за първи път или за следващ курс да ми се направи снимка да се попълнят данните в адресника и да се направи уверение и дори ще имам и карта за библиотеката!!!! И ако например е по- сложно да се запиша в учебен отдел автоматично още на касата да ми се разпечатва уверението и някаква бележка че отговарям на условията предавам я в учебен отдел давам тази бележка подпечатват ми книжката и готово.
И това може да го направи някои студент като дипломна работа и даже няма да струва пари а може и да спести малко и на ФМИ.