argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Платени стажове в Европейския парламент  (Прочетена 1711 пъти)

S.Cvetkov

  • Модератор
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 433
  • Самуил Ц.
    • Стундетски съвет при ПУ "Паисий Хилендарски"

Европейският парламент (ЕП) предлага два вида платени стажове - с обща и с журналистическа насоченост. Те се финансират от стипендиите Robert Schuman. До програмите се допускат единствено лица, завършили университет или приравнено учебно заведение. Целта им е да дадат възможност на стажантите да допълнят познанията, които са придобили по време на обучението си, и да се запознаят с дейността на Европейския съюз, и по-специално на Европейския парламент.

Обща насоченост

Кандидатите за стипендия Robert Schuman - обща насоченост, трябва да докажат, че са разработвали в рамките на университетското си обучение или за целите на научна публикация задълбочена писмена работа. Кандидатите, чиято работа е по-специално посветена на отношенията между Европейския съюз и САЩ, могат да кандидатстват за стипендия Chris Piening Fellowship.

Журналистическа насоченост

Кандидатите за стипендия Robert Schuman - журналистическа насоченост, трябва да докажат професионален опит - чрез публикации, чрез членство в журналистическа организация в държава - членка на Европейския съюз, или чрез квалификация по журналистика, призната в държавите - членки на Европейския съюз, или в страните кандидатки.

Срокове

Продължителността на програмите е пет месеца. Следващото набиране на стажанти ще започне на 15 август и ще продължи до 15 октомври 2010.

Кандидатстването се извършва чрез онлайн формуляр, който ще бъде достъпен на английски, френски и немски език в сайта на ЕП от 15 август.
Активен
С. Цветков