argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Стаж в офиса на върховния комисар по човешки права на ООН  (Прочетена 1611 пъти)

S.Cvetkov

  • Модератор
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 433
  • Самуил Ц.
    • Стундетски съвет при ПУ "Паисий Хилендарски"

Офисът на върховния комисар по човешки права (Office of the United Nations High Commissioner for Human Rights – OHCHR) в Женева, Швейцария,  набира кандидати за стажантската си програма.
Стажантите ще работят по различни проекти на организацията според техните конкретни интереси. Те ще бъдат ангажирани с изследване на проблематиката на човешките права, подготовка на проекти за документи и анализи, осигуряване на провеждането на срещи, подготовка на материали за нуждите на офиса на OHCHR. Продължителността на стажа може да е не по-малко от 3 месеца и не повече от 6 месеца.

Изисквания и документи

Кандидатите за стаж трябва да са докторанти или студенти в магистърска програма по международно право, политически науки, история, социални науки или друга област, свързана с работата на Върховния комисар. Предимство ще имат тези, които в рамките на обучението си са специализирали в областта на човешките права.

Необходими са добри познания по най-малко два от шестте официални езика на ООН - английски, френски, испански, арабски, руски и китайски. Умения за писане на английски или френски език също са задължителни.

Върховният комисар не осигурява стипендия на стажантите. Необходимо е те да бъдат спонсорирани от академична институция. Кандидатите трябва да изпратят - попълнен и подписан апликационен формуляр мотивационно писмо; списък на взетите курсове, академични справки или дипломи; пример за академичната си работа или резюме на курсова работа; уверение, че са студенти в магистура или докторанти; копие от медицинска застраховка.

Краен срок

Следващият краен срок за кандидатстване е 31 октомври 2010 за стажа, който започва януари 2011.

Повече информация и формуляр за кандидатстване може да намерите на страницата на офиса на върховния комисар по човешки права.
Активен
С. Цветков