Здравей
Прочетох въпроса ти и се надявам да ти бъда полезна с информация.
Аз съм пети курс славянска филология с полски език. Искам да ти кажа, че си си избрала чудесна специалност и не бива да се отказваш от нея
Ако обичаш литературата и да четеш, значи това е твоята специалност, защото се иска яко четене
Относно полският език, да, наистина е дооста труден, но се научава, стига да си упорит. Преподавателките по полски са полякини и мисля, че си вършат много добре работата.Вярно много са строги и изискват доста, но се свиква с всичко.
Освен това по време на обучението си имаш право да заминеш за семестър на обмен по програма Еразъм, което не е за изпускане въобще...даже е задължително да отидеш там поне един път
Друго не се сещам за сега,освен че полският се изучава в един много симпатичен и уютен кабинет и мисля, че ще ти бъде приятно и интересно.
Ако имаш въпроси, питай
Ооо, Спасение!!!
Вие сте просто уникална.. мисля,че ви обичам
може би е от еуфорията след прочита на коментара ви
ами да имам въпроси..
1. относно този семестър по програма еразъм.. какво представлява.. че 1 семестър ще изкарам в Полски университет???
2. За първа година семестъра ми е по 440лв. с годините ще расте ли?
3. Хванах се да понабутам малко полския от един разговорник.. защото мисля,че после ще ми е по-лесно като знам поне как се изговарят звуците и как се пишат съчетанията от букви
.. правилно ли постъпвам..
4. Видях някаква програма на I и II семестър от миналата година.. Всяка година еднаква ли е програмата? Интересува ме, за да знам как да постъпя, понеже не съм от Пловдив и да знам дали да пътувам или да си търся квартира.
Специалността много ми допада.. още от последното ми пътуване до Полша, много се ентусиазирах,че ще го уча. И.. от две години на сам.. това е специалността,която гоня. За сега гледам,че все още имам шансове да ме вземат от първо класиране.. нз.. минималния бал е 33.34, а моя е 33.87 .. дали ще влезна?.. Друг е страхът ми.. дали ако влезна живот и здраве.. няма да съм сред някакви ..смисъл..много по-големи от мен хора.. Защото из форума където и да попитах за кандидати, никой не се отзува...
Ох, много съм въодушевена, че се намери човек, който да ми обърне внимание.. Казвам ви.. добре,че ми писахте, защото вече бях на ръба да се откажа!!!