По темата: Да, убунту не щадят средства и разпространяват дискове. Аз лично до сега около 150 диска съм получил от тях и впоследствие съм ги раздавал. Работата обаче хич не е чиста на убунтовците. Ubuntu за мен не може да бъде linux система. Той, както и другите "user friendly" дистрибуции. Може би ще питате защо...? По простата причина, че тези компании, които разработват подобни дистрибуции не искат да направят ГНУ/Линукс ОС дистрибуция, която да е еднакво достъпна за всички и едновременно с това да се запази цялаата функционалност, която в крайна сметка дава плюсовете на тази ОС пред други такива. Разработчиците на подобни дистрибуции поддръжават само на едно нещо - Linux да заприличва все повече на Windows във всяко отношение. Това правят и ubuntu, kubuntu и повечето там debian based дистрибуции. Логото на ubuntu е тотално объркано. Какъв "linux for human beings"!? Какъв "linux" въобще? Не знам дали сте пробвали да настройте ubuntu като нормален линукс - през конзолката примерно. Е, аз опитах 1-2 пъти, но си загубих безбожно много време и нерви. Просто всичката функционалност на подобна система се натиква в някакви графични инструменти, които щете-нещете ще трябва да ползвате. Също по този начин стоят нещата с Mandrake (Mandriva) и SuSE например. Просто моето мнение е, че ако искате да ползвате linux система - ползвайте наистина linux - slackware, gentoo, fedora, debian. Ако искате да ползвате lindows - по-добре си ползвайте windows. Така ще си спестите главоболия и време.
Някой може да ме обвини, че мнението ми се влияе от куп предразсъдъци и може да се окаже прав донякъде, но от моя гледна точка и на базата опитът, който имам ubuntu не е добра LINUX дистрибуция.
sasquatch, много готино, че си хванал gentoo. Честно казано никога не съм го ползвал, но това е единствената linux дистрибуция, която бих инсталирал с кеф.
Gentoo ползва идеите на FreeBSD за пакетна и портова система, което е добре за дистрибуцията. Всеки, който се е докосвал до FreeBSD знае това.
Иван Давидов, kubuntu е същата дистрибуция като ubuntu, но идва с KDE. Имайте предвид, че тя е в още по-окаяно състояние от ubuntu. Когато направих опит да я сложа на една система, нито един от графичните й инструменти не пожела да заработи.
Поздрави,
cipher