argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Лекции по PHP в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ - пълен курс  (Прочетена 4445 пъти)

viscomp

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 15

За трети пореден път фирма „Вискомп“ организира факултативна дисциплина по обектноориентирано програмиране на PHP в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, факултет Математика и информатика.

Първият курс от тази поредица, проведен през изминалата академична година, който представляваше въведение в PHP и обектноориентираното програмиране, беше посрещнат с голям интерес от студентите и по тази причина последван от втора част, чиято цел бе да разшири знанията, придобити в първото ниво на дисциплината.

Тази учебна година „Вискомп“ предприе инициатива за провеждане на пълен курс по PHP в три последователни семестъра, като този път лекциите ще бъдат отворени не само за студенти от факултет Математика и информатика на ПУ „Паисий Хилендарски“, а и за всички желаещи да придобият или разширят познанията си по PHP и обектноориентираното програмиране, като в края на всяка част на студентите и кандидат-програмисти ще бъде поставена за изработка курсова работа, в която те ще имат възможността да приложат на практика усвоеното по време на лекциите.

Другият акцент в работата ни ще бъде и по-засиленото внимание, което ще обърнем на упражненията върху теорията, тъй като времето, застъпено по програма ще даде възможност за по-задълбочено преподаване на материала.

През наближаващия есенен триместър 2010 ще започнем с Въведение в PHP и ООП или накратко: Курс за начинаещи.

Втората част, планирана през зимния триместър 2010/2011, ще обхване Програмиране на PHP за средно напреднали и ще завършим през пролетния триместър 2011 с трета част на курса – PHP за напреднали.

Главен лектор отново ще бъде г-н Атанас Василев, старши програмист във фирма „Вискомп“ и ръководител на стажантската програма, вече добре познат на аудиторията на Пловдивски университет, с помощник лектори г-н Иво Кръстев, ръководител отдел Програмисти и г-н Димитър Ников, старши програмист във фирмата.

Почетен лектор ще бъде г-н Георги Гроздев, Управител на „Вискомп“ ЕООД, който ще изнесе първата лекция от курса и ще запознае студентите с възможностите за реализация в областта на уеб програмирането след завършване на трите нива.

Повече информация за програмата на всяка част от дисциплината, както и начините за записване, ще бъде публикувана в края на месец септември 2010
Активен

TroubleMaker

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 50

Могат ли студенти задочно обучение по информатика да се запишат за този курс?
Активен

Alice_in_Wonderland

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 489
  • Well I Refuse! I Refuse! I Refuse!

Да, може и задочно, записването обикновено е първия уикенд от триместъра ... те ще пуснат инфо като е време за записване :)
Активен
Everybody Lies.

Rick

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 3

И аз бих се записал, но ако занятията са събота и неделя, това означава, че за съжаление дисциплината е недостъпна за нас, студентите в магистърските програми, защото занятията ни са по същото време.
Активен

Tina_Tarnar

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 56
    • http://arto.bg/

Аз изпратих запитване във фирмата и веднага получих отговор, за което съм им страшно благодарна. Ето отговора, който ми изпратиха:

"Принципно, участието за студенти и външни лица е безплатно.
Засега не се предвиждат ограничения относно броя на участниците.
До няколко дни на нашия сайт ще има online-форма за записване,
където всеки може да потвърди своето участие в лекциите."

Така че се иска постоянно проверяване на информацията на сайта им и този на Пу. Ще следим нещата и така :)
Активен
http://arto.bg/ - Езиково обучение. Преводи и легализация

ogun

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 19

Къде се регистрирате? Я дайте линк и къде ще се провеждат лекциите? :-)
Активен

Симеон Филипов

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 34
    • Личен сайт

Офиса на Viscomp се намира на бул. Христо Ботев, в сградата на Rilon център, на кръстовището със сточна гара. А снимките, за които толкова се възмущават доста хора, поне според мен, са за изготвяне на индивидуални файлове за всеки и евентуално за отбелязване на прогреса му. Просто предполагам, най-логично ми звучи :).

Активен

Tina_Tarnar

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 56
    • http://arto.bg/

Аз се регистрирах в петък и получих имейл, че съм регистрирана, но нямам друга информация. От техния сайт разбрах две неща - всички студенти на ПУ са регистрирани и имат право да ходят на курса, и второ - занятията ще са всяка събота между 09.00 и 12.00, друго не разбрах. Аз дори не зная къде ще са, нали се говореше, че ще са в самата фирма, сега май се оказва, че ще са във ФМИ.
Активен
http://arto.bg/ - Езиково обучение. Преводи и легализация

viscomp

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 15

Здравейте! Снимките ги искаме, за да знаем после по имената ви кой кой е :) Няма значение каква точно снимка сте приложили :) А за провеждането на лекциите в нашия офис - това беше преди година и повече, сега ще си бъдат в ПУ, на 5 етаж, в 546 компютърна зала :) Който се е записал да заповяда в събота, 09.10, в 09:00 часа. До скоро :)
Активен

TroubleMaker

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 50

Аз се регистрирах вчера, но не съм получил никакъв мейл все още. Това проблем ли е?
Активен

Peps

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 22

Аз се регистрирах вчера, но не съм получил никакъв мейл все още. Това проблем ли е?

И аз имах същия проблем. Отиди на "забравена парола", въведи си имейла и ще ти пратят писмо :)
Активен

xyz--

• Гост

Както е тръгнало - дано лекциите да са в аулата, че си е обрало лайката.
http://www.viscomp.bg/blog/?p=160 - лекциите се местят в аулата.

Трябваше да пусна ТОТО, а?! Който е заинтересован, гледам на кафе, карти, боб, програмен код и т.н.
Активен

Slack

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 27

И какво се оказа в крайна сметка - хора, които не са от ФМИ, трябва да платят за да присъстват на курса, а не както беше обявено "ако искат да получат сертификат". Освен това се оказва, че таксата е 250 лв. на триместър, а не за целия курс.
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1864
    • Shark's Home Page

Е, сиренето си е с парички. За тези от ФМИ плаща ФМИ, а те на ФМИ с таксата и държавната субсидия. Така че, никой не е без пари.

РАЗЧИСТИХ МАЛКО ТЕМАТА! Моля, пишете само по същество, не е чат!
« Последна редакция: 27.10.2010, 17:23:57 от Светослав Енков »
Активен