Здравей,
аз ще ти кажа най - общо от моя опит. Първо, когато си решила да ходиш изключително важно е да се насочиш възможно най - рано. Колкото по - рано се запишеш, толкова по - евтина е програмата. С времето всички си качват цените. Второ - трябва да знаеш,че програмите като цяло са скъпи, билетите също, и ако целиш да отидеш на бригада, за да спестиш пари, то със сигурност трябва там , където ще заминеш да си търсиш втора работа. Като си се записала и вече имаш оферта, заминаваш примерно на 5ти Юни, започваш работа и в последствие, когато намериш време започваш да обикаляш и на място да питаш за работа. Най - добре според мен е да се ходи по тези щати по крайбрежията, където има силно изразен летен сезон, защото там има голямо предлагане на работа. Мн хода преди години ходиха в Аляска, обаче там тъпото е,че ако си в някоя фабрика и трябва да обработваш улов, ако е слаб сезона и няма достатъчно такъв, то и работа няма да имаш. Аз миналата и по - миналата година си ходих с една и съща фирма - Вега Травел. Едната година бях на Масачузец, а другата в Ню Йорк.И двете места бяха курортни и на двете по един и същи начин - пристигнах, започнах си основната работа, а през свободното време си търсех по магазинчетаи тем подобни и си намерих втора. Плащаха добре, работодателите ми бяха ок. А самите хора от формата, която ме изпрати ми бяха дали пълни инструкции още преди първото заминаване, дадоха ми съвети какво и как и нямах грижи. Хубаво е да попаднеш на хора, които ще ти обяснят предимствата и недостатъците на местата за работа. Аз имах късмет. Ако все още искаш да заминеш на бригада виж фирмата -
http://vegatravel.bg/ Аз поне бях доволна много ;)
Дано съм била полезна!