argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Конспект за ДИ "Счетоводство и анализ"  (Прочетена 2245 пъти)

sweet_boy01

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 15

Колеги, здравейте! Искам да попитам дали ще бъде публикуван конспект за държавния изпит за специалност "Счетоводсвто и анализ"? Ако някой има някаква информация нека да сподели. Доколкото знам на държавния изпит ще има въпроси по следните 5 дисциплини:
1.Корпоративно счетоводсвто (готвим се основно по лекциите на доц. Фесчиян)
2.Бюджетно счетоводство (пак лекции на Фесчиян)
3.Обща теория на счетоводстото (богат избор за подготовка)
4.Банково счетоводство (тук е проблемът, лекциите на Стоянов се меко казано "общи приказки", помагайте с лекции на Фесчиян по банково счетоводство, на който му е водила този курс нека прати нейните лекции, силно ще съм му благодарен)
5.МСС (Лекции на Велков..... без коментар)

Мейлът ми е:  sweet_boy01@abv.bg
Активен

gg777

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 27
Re:Конспект за ДИ "Счетоводство и анализ"
« Отговор #1 -: 05.10.2010, 15:20:47 »

Конспекта се купува от книжарницата на университета,по-тончо от ксерокса,за 0.25 ст.
Активен

marina84

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 25
« Отговор #2 -: 05.10.2010, 16:00:56 »

Здравейте, ако някой има желание да сканира конспекта, бихте ли го изпратили и на мен: marina_m84@abv.bg   :-)
Активен

fanagoria

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 34
« Отговор #3 -: 06.10.2010, 13:45:29 »

Активен

sweet_boy01

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 15
« Отговор #4 -: 06.10.2010, 18:31:49 »

А бе колеги нали лично доц. Фесчиян каза, че на ДИ няма да има въпроси от анализа, само от СС, а в конспекта има въпроси от анализ, от СС няма. Имате ли някаква информация по въпроса? Аааа и още нещо - от къде ще четете за държавния?
Активен

Stefana

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 17
« Отговор #5 -: 08.10.2010, 08:49:39 »

Ами каза само стандарти, но конспекта от книжарницата е от миналата година затова има и анализ.
Готвя се основно по лекциите на доц.Фесчиян, като наблягам на казуса.И по точно на този примерен държавен изпит, който ни даде Любецка на спецсеминара. А за останалите неща само ще си чета лекциите, които имам.
Активен

RAINA

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 129
  • Успехът е моя избор!
« Отговор #6 -: 09.10.2010, 12:08:10 »

Колеги, моля ако някой от вас има примерния държавен изпит който са ви дали на семинара да ми го прати.Много ще съм ви благодарна имейла ми е kayora@abv.bg
Активен
Аплодисментите са за мен.

RPBU

• Неактивен Неактивен
« Отговор #7 -: 09.10.2010, 14:30:02 »

Миналата година също са се паднали стандарти-аз говорих с човек,който се е явявал и на консултацията преди държавния изпит ( тогава не е имало семинар)
се е решило,че Анализа е много объркващ и пак са се паднали СС-даже на семинара доц. Фесчиян ни прочете въпросите -в стила на доц. Велков като от теста по МСС.....
Активен

Stefana

• Неактивен Неактивен
« Отговор #8 -: 12.10.2010, 12:47:56 »

Даже въпроса:

Доставната цена на стока е 10лв.При заприходяване на склад се използва НРС=9лв. В края на отчетния период НРС е 12лв. Във ФО стока ще бъде посочена по:
а/ 9лв.
б/ 10лв.
в/ 11лв.
г/ 12лв.

Го имаше на теста по Стандарти на поправката...Поне се падна на моя вариант.
И точно този въпрос ни издиктува и доц.Фесчиян като въпрос паднал се на миналата година на държавния изпит. Тъй че въпросите по стандарти за държавния изпит няма да се различават от тези които ни се падат на изпита по стандарти поне според мен.

А междудругото верния отговор е б/ 10лв.
Активен

kemi

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1
« Отговор #9 -: 25.10.2010, 14:02:45 »

Ако може да ми го изпратите и на мен kremena_84@yahoo.com Благодаря предварително :-)
Активен

pedaki

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1
« Отговор #10 -: 11.12.2010, 15:38:48 »

Моля, ако някой от вас има примерния вариант за държавен изпит който са ви дали на спецсеминара да ми го прати.Благодаря ви предварително. имейла ми еlinanakeva@abv.bg
Активен