argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Питанка за семестриална такса  (Прочетена 1129 пъти)

lamerko

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 211
    • Моят блог

Някой знае ли кога следва да се заплати втората семстриална такса за задочниците? И по-специално - 4-ти курс Информатика (З). И още нещо - записването на втория триместър кога става - преди да започне или може по време на самия триместър? Питанката ми е във връзка с факта, че за четвърти курс триместъра най-вероятно ще е с продължителност една седмица и съответно ще започне една седмица СЛЕД триместрите на останалите курсове. А аз съм от друг град и да идвам заради самото записване ще е леко неудобно.

Пускам тук запитването защото ми е хрумнало от някъде, че само ФМИ са на триместри, а не на семестри. Може и да греша де :)
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1864
    • Shark's Home Page
Re:Питанка за семестриална такса
« Отговор #1 -: 08.11.2010, 13:00:10 »

Само ФМИ са на триместри в ПУ.

За въпросите ти - обади се на инспекторката, а после може (ако решиш) да постнеш тук за останалите ти колеги информацията. Аз имам в петък часове и може да ида да я питам инспекторката, но по-добре и звънни ти и я разпитай.
Активен

TroubleMaker

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 50
« Отговор #2 -: 08.11.2010, 15:22:22 »

За задочниците втората такса се плаща след началото на третия триместър - т.е. през месец март. Записването за втория триместър става когато същия започне и е напълно форманло - два печата и един подпис в книжката от инспекторката.
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1864
    • Shark's Home Page
« Отговор #3 -: 08.11.2010, 17:18:58 »

Да, но той е 4-ти курс. Както и да е - и аз знам, че може да плати с леко закъснение или като почнат занятията. Ще попитам в петък, като има вероятност и в сряда да съм във ФМИ.

Записването не е само печат и подпис в книжката - а отбелязване в голямата книга. Иначе подпис и печат, ясно е, че се (под)правят лесно. Но и аз съм сигурен, че има много време. Лошото е, че 4-ти курс третият триместър пък хептен нямат никакви сериозни очни занятия (май само Управление на проекти и някаква Избираема, която може да си си взел предварително).

При всяко положение, имаш време, lamerko!
« Последна редакция: 08.11.2010, 19:19:34 от Светослав Енков »
Активен

lamerko

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 211
    • Моят блог
« Отговор #4 -: 09.11.2010, 11:07:20 »

Значи сега се обадих. Записванията стават по време на семестъра - когато дойдем. Нямало да бъде проблем, че сме започнали една седмица по-късно. Но за семестриалната такса - крайният срок е 1.03.2011, което предполага, че следва таксата да бъде заплатена по време на ВТОРИЯ триместър или в рамките на сесията, която завършва точно тогава. Може би ще е полезно и на останалите това.
Активен