argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Конкурс за младежи за наградата "Карл Велики" - 2011 г.  (Прочетена 539 пъти)

S.Cvetkov

  • Модератор
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 433
  • Самуил Ц.
    • Стундетски съвет при ПУ "Паисий Хилендарски"

Наградата "Карл Велики" за младежи се организира съвместно от Европейския парламент и от Фондацията за международната награда "Карл Велики" на гр. Ахен. Тя се присъжда на проекти на млади хора на възраст между 16 и 30 години. Печелившите проекти трябва да служат като образци за пример за младите хора, живеещи в Европа и да дават практически примери на европейци, живеещи заедно като една общност. Сред печелившите проекти са програми за младежки обмен, артистични или интернет проекти с европейско измерение.
 

Общият награден фонд е 10 000 евро.
Трите печеливши проекта ще бъдат удостоени с награди от съответно 5000, 3000 и 2000 евро.  Авторите им ще бъдат поканени да посетят Европейския парламент.
Как ще бъдат избрани победителите?
 

 

Краен срок за представяне на проектите е 23 януари 2011.
Най добрите проекти ще бъдат избрани на два етапа.
 

Първи етап: национални журита, съставени от поне двама членове на Европейския парламент и един представител на младежка организация, ще изберат национален победител във всяка от 27-те държави-членки на ЕС. Етапът ще продължи  до  11 март 2011 г.
 

Втори етап:  европейско жури, съставено от трима членове на ЕП и председателя на Европейския парламент, както и от четирима представители на Фондацията за международната награда "Карл Велики" на гр. Ахен, ще определи победител измежду 27-те проекта, избрани от националните журита. Етапът ще продължи  до 14 април 2011 г.

Наградите
Наградите за трите най-добри проекта ще бъдат представени от Председателя на Европейския парламент и от представител на Фондацията за международната награда "Карл Велики" на гр. Ахен. Победителите ще бъдат поканени да посетят Европейския парламент в Брюксел или Страсбург.
Представители на 27-те национални проекта ще бъдат поканени на церемонията по връчването на наградата в гр. Ахен, Германия, на 31 май 2011 г.
Допълнителна информация за наградата може да намерите ТУК.
Активен
С. Цветков