argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: "Модел на Европейския съюз" 2011  (Прочетена 580 пъти)

S.Cvetkov

  • Модератор
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 433
  • Самуил Ц.
    • Стундетски съвет при ПУ "Паисий Хилендарски"

Проектът, финансиран от програмата “Младежда в действие” на Еворпейската комисия, е насочен към млади хора от 27-те държави членки на Европейския съюз, както и на Норвегия, Лихтенщайн, Исландия и Турция на възраст от 18 до 26 години. Кандидатстването започна на 2 декември и ще продължи до 3 януари, а самата конференция ще се проведе от 19 до 26 март 2011 година. Ролите, които кандидатите могат да изберат, са на депутат в Европейския парламент, министър в Съвета на ЕС, журналист, лобист или преводач. Всички кандидати трябва да напишат есе от максимум 600 думи на английски език по една от следните теми:

1. Should the European Union proceed with further enlargement (e.g. Iceland, Croatia)?
2. Is the European Union a global power or is it a power in decline?
3. How did the recent economic crisis affect European politics?

Освен това кандидатите трябва да напишат с не повече от 100 думи кратка мотивация. За кандидатите за журналисти се изисква пример за работата им, а за преводачите – препоръка от преподавател. Повече информация около кандидатстването можете да намерите на сайта ни www.meu2011.org.

Таксата за участие е в размер на 125 евро, като покрива всички разходи – спане, храна, транспрот в Страсбург, освен пътуването от България до Страсбург. От тази година обаче има възможност за кандидатстване за стипендия за лица с финансови затруднения, за която желаещите могат да прочетат на сайта ни.
http://www.meu2011.org/
Активен
С. Цветков