Ето ти още малко насоки.
В Биологическия факултет си избери една от специалностите: Молекулярна биология, Биоинформатика - много са актуални и двете. И двете са в областта на молекулярните биотехнологии. В България такива сепциалисти намират особено добра реализация в инвитро цетровете, медицински лаборатории, фармацевтичната промишленост и т.н. Също така можеш да избереш и Медицинска биология - реализация в клинични лаборатории. Тези специалности са към така наречените микронауки и България има нужда от специалисти. Не ти препоръчвам чиста Биология т.к. те изучават основно науки, които освен в учителстване няма да ти помогнат. И екология не ти препоръчвам.
По-нататък може да се специализираш в микробиология или биохимия. Тежки дисциплини, но имат много широко приложение в промишлеността и клиничната практика.
Може да се пробваш в химическия. Химията е също добър избор, особено ако се специализираш в някаква химична технология.
Чиста физика не. България няма добра среда за физици. Е ако изкараш phd може да е по-добре, но не се знае.
Може да пробваш и в УХТ Пловдив. Запиши някаква технология. Технолозите са търсени и добре заплатени.
Можеш да пробваш в МУ Медицина, Медицински лаборант. Обучението за Медицински лаборант трае 3 години. Мисля, че специализация за мед. лаборант няма в МУ, но винаги можеш да станеш магистърка в ПУ - някаква интересна биоспециалност (Молекулярна биология, Генетика, Биотехнологична микробиология и т.н.) Магистратурата е задължителна - това казваше един преподавател
Още по-добре е ако завършиш образованието си с докторантура. Аз мисля това да направя
Разбира се, за да се реализираш добре трябва да учиш много, за да излезеш богата със знания.
ПП Извинявам се, ако съм засегнал някого или нечия специалност
ПП2 Най-хубавото е, че упражненията ще са много забавни. Като час по трудово в училище.