argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: За спорта в университета... и още нещо!  (Прочетена 4627 пъти)

justsomeone

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 38
  • Вярвам в невъзможното, следвам невъзможното ...

Добър ден на всички! Аз съм кандидат-студент тази година. Поради причината, че тренирам определени спортове ме интересува какъв е изборът в ПУ? И въобще има ли избор? Тъй като в СУ човек си избира спорта, който може да бъде всичко от фитнес до алпинизъм, до спортни танци и т.н.
И вторият ми не по-малко важен въпрос е следният - тъй като изключително много харесвам няколко специалности в този университет (Английска Филология, Международни икономически отношения, Социология) искам да знам какво е нивото, добро ли е? И въпреки че знам, че всяка година е различно, какъв ориентировъчен БАЛ ми трябва, за да бъда приет, като вземем под внимание, че съм момче?
Благодаря Ви предварително!
Активен
Breathe in and breathe out, you are a living creature! Be yourself, there're enough copies!!

hariti

• Гост
Re:За спорта в университета... и още нещо!
« Отговор #1 -: 14.03.2011, 16:55:21 »

Минималните балове ги има тук в секциите "Архив 20..":
http://www.uni-plovdiv.bg/site.jsp;jsessionid=48DC9516BBDC6FCDB299F1AA83947E54?id=324&ln=1

За останалите въпроси не мога да помогна, тъй като съм задочно маркетинг и при задочниците няма спорт и чужд език (изключвам филологиите и лингвистиките). Английската филология е на доста прилично ниво, за МИО-то потърси теми из форума - има го коментирано.
Активен

Spassova

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 174
  • III курс, Психология
« Отговор #2 -: 14.03.2011, 19:49:14 »

Футбол, баскетбол, волейбол, аеробика и фитнес.
Активен
Животът не е нито цел, нито средство. Той е право.
                                           Хайне

FIFPlovdiv

• Гост
« Отговор #3 -: 23.03.2011, 09:43:56 »

Губене на време. Добре че е само 2 семестъра за запълване на програмата  :-( Отиваш на Академика и си избираш кво да вземеш - федербал, тенис на маса ........ или може да ходиш на фитнес, което те освобождава от ходене на стадиона всяка седмица
Активен

Стойчо

• Модератор
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 255
  • Политология\Маркетинг
« Отговор #4 -: 13.04.2011, 00:42:34 »

Губене на време. Добре че е само 2 семестъра за запълване на програмата  :-( Отиваш на Академика и си избираш кво да вземеш - федербал, тенис на маса ........ или може да ходиш на фитнес, което те освобождава от ходене на стадиона всяка седмица
Според мен трябва да е 4години,това е спорт все пак.
Активен

aMoPe

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 720
  • Маркетинг Р, IV курс
« Отговор #5 -: 17.04.2011, 18:25:34 »

Да бе, 4 години и при такива преподаватели(настоящите ми ) ще ми побелеят косите! А при останалите само загуба на време. Радвам се, че е само първата година - почти го избутах, слава Богу!
Активен
You must be the change you wish to see in the world!

Стефан Николов

• Глобален Модератор
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1122
  • lowstef
    • Блогчето ми
« Отговор #6 -: 18.04.2011, 12:33:04 »

Спортът трябва да е много, много повече. И не само в Университета. Друг е въпросът колко е ефективен задължителният спорт в учебната програма.
Активен
Физически Факултет

FIFPlovdiv

• Гост
« Отговор #7 -: 19.04.2011, 16:19:52 »

Нищо хубаво не става насила. Който иска, може да си спортува винаги, без да бъде задължен  :-)
Активен

justsomeone

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 38
  • Вярвам в невъзможното, следвам невъзможното ...
« Отговор #8 -: 19.07.2011, 12:03:54 »

А ако запиша фитнес в какво се състои после изпита ми? Не съм спортна натура и не съм много наясно, благодаря!
Активен
Breathe in and breathe out, you are a living creature! Be yourself, there're enough copies!!

aMoPe

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 720
  • Маркетинг Р, IV курс
« Отговор #9 -: 22.07.2011, 12:14:14 »

А ако запиша фитнес в какво се състои после изпита ми? Не съм спортна натура и не съм много наясно, благодаря!
Нямаш изпит, трябва да направиш 12 посещения на фитнеса (+плащане) И въз основа на посещенията ти пишат оценки.
Всъщност много малко преподаватели изпитват. Пишат оценки въз основа на посещенията, независимо дали си фитнес или оставаш да играеш в залата. :)
Активен
You must be the change you wish to see in the world!

bsm

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 103
  • Маркетинг I курс (Р)
« Отговор #10 -: 24.07.2011, 12:40:36 »

A фитнеса някой специален ли е или ние си го избираме ? След това трябва да представим картата ли ?
Активен

bqrqn4eto

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 475
  • Философия
« Отговор #11 -: 01.08.2011, 11:24:37 »

Фитнеса се води при преподаватл Присадова,като залата я която се ходи е до синдикалния дом  на бул.Руски залата се казва Muscle Art  Plovdiv Адрес: Пловдив, ул. Гладстон, № 15 Синдикален  дом   зала “Рондо” .Като съответно се заплаща 12 или 24 лв и записването става с разрешение на преподавателя.независими кой дали присадова или някой друг първо се иска разрешение,но ако са много хората искащи фитнес може и да не разреши записване,защото така преподавателя губи "ученици" и часът му един вид се проваля.
Активен

Mimko

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 77
  • Българска Филология
« Отговор #12 -: 24.08.2011, 02:11:57 »

До колкото знам Филологическия факултет няма оценки по спорт - само заверка е! Но останалите ги изпитват.Ходех на аеробика при Кузев и той изпитваше момичета, които не са от филологическия факултет - коремни преси, скок от място ... такива неща..Но също така се гледат и присъствия...
Активен

chaushev

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 30
« Отговор #13 -: 02.09.2011, 12:41:56 »

Зарежи го този спорт в университета. Ако си много добър в някой конкретен спорт, мисля че, можеш да влезнеш в отбора на университете. Ако не, в Плд има бол места за трениране. Ходи си индивидуално. Мисля, че ще имаш и по-добри резултати.
Активен

MaKaTa13

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 27
    • FacebooK
« Отговор #14 -: 08.09.2011, 16:48:29 »

Плуване има ли ?
Активен
Пожелай невъзможното,направи необходимото и ще получиш максималното!

Mimko

• Неактивен Неактивен
  • Българска Филология
« Отговор #15 -: 09.09.2011, 00:31:16 »

Плуване има ли ?

Не
Активен

MaKaTa13

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 27
    • FacebooK
« Отговор #16 -: 09.09.2011, 02:00:15 »

А какви спортове има по принцип , и колко пъти в седмицата ... и не може ли повече от 1 спорт ??
Активен
Пожелай невъзможното,направи необходимото и ще получиш максималното!

Mimko

• Неактивен Неактивен
  • Българска Филология
« Отговор #17 -: 11.09.2011, 01:53:16 »

Еми основното е като те разпределят при преподавател и се взимат на 1 модул седмично и си правите разгрявка и после кой каквото иска - футбол, волейбол, тенис на маса, федербал... Но също може да се запишеш на фитнес или аеробика. Аеробиката е 2 пъти в седмицата по 1 час.. А за фитнеса се купева карта и трябва да направиш определен брой посещения... Цялата работа е за присъствията...Някой преподаватели не дават заверки и съответно оценка, ако нямаш нужните присъствия...
Активен