argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Реакции към обяви за работа  (Прочетена 6690 пъти)

seltika

• Гост

Здравейте колеги - настоящи и бивши. За да не се осират други теми отварям нова и минавам директно на въпроса (флейм/хейт както искате го наричайте). Защо когато някой каже "търся човек за работа" няколко човека почват да се правят на много отворени и на врели и кипели в бизнеса ? По този начин отказвате хората (работодателите) от ФМИ. Форумът е един от най-лесните начини да се пусне обява за работа и да се вземе човек директно от извора.

Антоний, ти кой беше, че държиш сметка кой какъв е, CV ще пускаш ли? Адвокат на студентите ли беше, че си толкова загрижен? Който има интерес ще прати CV и ще попита за какво става въпрос и ще си прецени сам дали си струва.

Г-н Енков, защо се толерират такива изцепвания като горепосочените.

И за да не е 100% поредната безсмислена тема предлагам да се сътвори един раздел (към форума или другаде), който да бъде лесно достъпен за пускане на такива обяви за работа и трудно "осерим" от нашите спамъри.
Активен

antoniy

• Управител
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 723
    • http://antoniy.net/
Re:Реакции към обяви за работа
« Отговор #1 -: 16.03.2011, 15:04:39 »

Антоний, ти кой беше, че държиш сметка кой какъв е, CV ще пускаш ли? Адвокат на студентите ли беше, че си толкова загрижен? Който има интерес ще прати CV и ще попита за какво става въпрос и ще си прецени сам дали си струва.

Аз няма как да пусна свое CV или да препоръчам познат без да имам никаква информация кой е този човек/фирма и с какво се занимава. Реакцията и приказките ти са (както винаги между другото) на неподготвен човек, който няма идея как се процедира, а само пали фитилите по форума. Ако искането на допълнителна информация от потенциален работодател е проблем за него, то аз не смятам, че той е сериозен такъв и не искам да си имам общо с него - както аз, така и мои познати.
Активен
Too short signature limits.

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1864
    • Shark's Home Page
« Отговор #2 -: 16.03.2011, 15:14:35 »

1. Антоний е предишният модератор на форума, има опит и затова се дразни от анонимността.

2. Анонимни обяви и аз не толерирам. За обяви препоръчвам специализирани форуми и сайтове. Ще се аргументирам защо не толерирам анонимни обяви - това е официален форум на факултета и ние (факултета и модераторите) носим известна отговорност за съдържанието на постовете, освен авторите (които са анонимни на практика). Не сме вестник Марица, все пак.

3. С Атанас Терзийски планираме да има подфоруми, но засега е само 1 секция за ФМИ. И да, пак ще настоявам да не са анонимни или теми да могат да пускат само не-анонимни потребители (обсъждаме начини за това, как да се валидират потребителите от даден тип).

« Последна редакция: 16.03.2011, 15:19:04 от Светослав Енков »
Активен

seltika

• Гост
« Отговор #3 -: 16.03.2011, 15:46:09 »

Аз няма как да пусна свое CV или да препоръчам познат без да имам никаква информация кой е този човек/фирма и с какво се занимава. Реакцията и приказките ти са (както винаги между другото) на неподготвен човек, който няма идея как се процедира, а само пали фитилите по форума. Ако искането на допълнителна информация от потенциален работодател е проблем за него, то аз не смятам, че той е сериозен такъв и не искам да си имам общо с него - както аз, така и мои познати.

Аха, а информацията как се набавя, ти ли трябва да се интересуваш или теб да те ухажват, че да имаш такива претенции ?  Ако си дебела клечка и можеш да идеш да работиш при когото си искаш, ние не сме така и недей прави сечено на другите. Още повече, че се изказваш в тема, чиито автор и пълна информация да даде за себе си пак няма да пратиш CV или ще пратиш ?

1. Антоний е предишният модератор на форума, има опит и затова се дразни от анонимността.

2. Анонимни обяви и аз не толерирам. За обяви препоръчвам специализирани форуми и сайтове. Ще се аргументирам защо не толерирам анонимни обяви - това е официален форум на факултета и ние (факултета и модераторите) носим известна отговорност за съдържанието на постовете, освен авторите (които са анонимни на практика). Не сме вестник Марица, все пак.

3. С Атанас Терзийски планираме да има подфоруми, но засега е само 1 секция за ФМИ. И да, пак ще настоявам да не са анонимни или теми да могат да пускат само не-анонимни потребители (обсъждаме начини за това, как да се валидират потребителите от даден тип).

Та значи хората не бива да пускат обяви във форума, ами в специализираните сайтове и вместо да вземат някой от ФМИ да вземат някой друг. Това ли е политиката ? А и защо да не се толелират обявите? Те са едни от най-смислените неща дето се пишат тук в официалния форум на ФМИ, четящ се от 16 човека дневно.
Активен

Beginner

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 67
  • May the source be with you
    • Begginer's web
« Отговор #4 -: 16.03.2011, 15:52:07 »

Може ли някой да ми обясни какво значи "официален форум на факултета". Какви са условията нещо да бъде официално. Има ли нередба, която го прави официален и постовете в него се класифицират като официални?
Активен
Понякога стоя и си мисля, а понякога само стоя.

lamerko

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 211
    • Моят блог
« Отговор #5 -: 16.03.2011, 16:10:43 »

Предполагам референцията от сайта на факултета (както и от сайта на университета) по един или друг начин го прави официален. Според мен е добре да се направи един кариерен център...
Активен

antoniy

• Управител
  • *
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #6 -: 16.03.2011, 16:12:54 »

Аха, а информацията как се набавя, ти ли трябва да се интересуваш или теб да те ухажват, че да имаш такива претенции ?  Ако си дебела клечка и можеш да идеш да работиш при когото си искаш, ние не сме така и недей прави сечено на другите. Още повече, че се изказваш в тема, чиито автор и пълна информация да даде за себе си пак няма да пратиш CV или ще пратиш ?

Както виждаш - аз се интересувам за информация. При това информация, която касае всички, които ще се заинтересуват. Смятам обаче за коректно когато някой предлага нещо да се представи и да обясни какво предлага. Аз не се занимавам с това и няма резон да пращам каквото и да е. Но тъй като съм в този бранш може да препоръчам познат, както вече споменах (чети по-внимателно). А ти ще пратиш ли CV като лаеш толкова, че ти правя мръсно?
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page
« Отговор #7 -: 16.03.2011, 16:13:41 »

То си има Кариерен център към ПУ. И хора назначени...

http://careercenters.staj.bg/?uni_id=302

Активен

seltika

• Гост
« Отговор #8 -: 16.03.2011, 16:33:36 »

Както виждаш - аз се интересувам за информация. При това информация, която касае всички, които ще се заинтересуват. Смятам обаче за коректно когато някой предлага нещо да се представи и да обясни какво предлага. Аз не се занимавам с това и няма резон да пращам каквото и да е. Но тъй като съм в този бранш може да препоръчам познат, както вече споменах (чети по-внимателно). А ти ще пратиш ли CV като лаеш толкова, че ти правя мръсно?

Хмм, "кой си ти и с какво се занимаваш"... Това е много конструктивен въпрос. За любими спортове и хоби не ти ли трябват за нещо ? И с debug ли не се заяде ? Хайде да не се правим на ученички от 9 клас
Активен

antoniy

• Управител
  • *
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #9 -: 16.03.2011, 16:49:50 »

Въпросът ми е абсолютно точен и директен. Попитал съм точно каквото трябва да бъде казано, ама... Какво да се занимавам повече да обяснявам едно и също? Виж сега ако имаш зор да ме убедиш що си прав (или по-скоро що аз съм грешен, щото то нали темата е за това), ела да се видим на бира и да говорим както си трябва, не тука да ми лаеш все едно си получил нервен срив. Аз повече не виждам какво мога да кажа по темата.
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page
« Отговор #10 -: 16.03.2011, 16:55:19 »

Темата пак се изроди в нападки. Моля, спазвайте добрият тон. И Антоний си получи мъмренето, но той не е анонимен, имам му скайпа и го познавам лично!
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page
« Отговор #11 -: 16.03.2011, 17:02:35 »

Та значи хората не бива да пускат обяви във форума, ами в специализираните сайтове и вместо да вземат някой от ФМИ да вземат някой друг. Това ли е политиката ? А и защо да не се толелират обявите? Те са едни от най-смислените неща дето се пишат тук в официалния форум на ФМИ, четящ се от 16 човека дневно.

Ако пак прочетеш много бавно и внимателно, казвам че не се толерират АНОНИМНИ и не-проверени обяви! И настоявам това да е така. Ами ако обявата е на педофили? Или за ххх-телефони за студентки? Не че нещо пречи да се напише фирма МайнаСофт търси програмисти, адрес Пловдив, ул. Майна 1001, тел. 032 666-666. Но не е така анонимно вече, нали? Ще може да се потърси, да се разпита за тази фирма.

ФМИ винаги е подкрепяло работодателите, предлагащи работа. Но не и анонимно.

Освен това, забележете, че не съм изтрил нито една от анонимните обяви за работа, просто съм помолил за повече яснота авторите им! Относно обявата за РНР програмист, човекът се свърза с мен и ми каза името си и си говорим по скайп. Ако някой има желание за повече яснота, може да пита и чрез мен. Все пак не се познавам лично с него, но ми звучи коректен!
« Последна редакция: 16.03.2011, 18:19:03 от Светослав Енков »
Активен

seltika

• Гост
« Отговор #12 -: 16.03.2011, 21:33:26 »

Ако пак прочетеш много бавно и внимателно, казвам че не се толерират АНОНИМНИ и не-проверени обяви! И настоявам това да е така. Ами ако обявата е на педофили? Или за ххх-телефони за студентки? Не че нещо пречи да се напише фирма МайнаСофт търси програмисти, адрес Пловдив, ул. Майна 1001, тел. 032 666-666. Но не е така анонимно вече, нали? Ще може да се потърси, да се разпита за тази фирма.

Тук вече сам си отговори каква е разликата между анонимна и неанонимна обява. В джобс-а няма ли анонимни обяви ? Ако е някаква измама и 5 телефона да има оставени - файда никаква, както виждате по новините периодично дават хорица дето са излъгани за десетки хиляди левове от конкретни фирми без никакъв резултат. Така че оставете всеки сам да си реши колко си струва.

Антоний, въпроса ти беше абсолютно точен и тъп. Ти не питаш за работно време, заплата, месторабота, проекти, а за име и с какво се занимава, което си просто провокация. Ами казва се примерно Пешо и се занимава със софтуер. Това как те грее ?
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page
« Отговор #13 -: 16.03.2011, 21:55:57 »

ITJobs не е форум. Седи си лепната обява. Малка разлика, нали?

Тогава ще направим секция за обяви извън форума и всички обяви тук ще бъдат изтривани. Вкл. и не-анонимните.

ПП. Отключвам темата, за да чуем и другите обосновки. И пак ви казвам - не гледайте какво е в ITJobs. Там е друга целта. И без това, който търси работа, си я търси там, не в нашият форум. Ще направим секция за обяви за работа по-нататък.

А ако науча, че при Пешо има голямо текучество и не плаща редовно заплати? Което Пешо няма да ми го каже на интервюто, нали? Освен това, тук е точно форум, предполага се, че някой ще изкаже мнение за Пешо, ако го познава... Но това не е важно, нали? Да обещая 1000$ заплата, мога и аз.

И да, искам да има имена на фирма, данни, портфолио... Много искам, нали? Друго е лепенка на входа на блока ми "Хамали - 0ххх ххх-ххх 09 до 18 часа.". Не че ще искам портфолиото на фирмата за хамалски услуги, но като ме оберат два пъти, и това ще искам.
« Последна редакция: 17.03.2011, 12:37:15 от Светослав Енков »
Активен

seltika

• Гост
« Отговор #14 -: 17.03.2011, 14:19:32 »

ITJobs не е форум. Седи си лепната обява. Малка разлика, нали?

Тогава ще направим секция за обяви извън форума и всички обяви тук ще бъдат изтривани. Вкл. и не-анонимните.

ПП. Отключвам темата, за да чуем и другите обосновки. И пак ви казвам - не гледайте какво е в ITJobs. Там е друга целта. И без това, който търси работа, си я търси там, не в нашият форум. Ще направим секция за обяви за работа по-нататък.

А ако науча, че при Пешо има голямо текучество и не плаща редовно заплати? Което Пешо няма да ми го каже на интервюто, нали? Освен това, тук е точно форум, предполага се, че някой ще изкаже мнение за Пешо, ако го познава... Но това не е важно, нали? Да обещая 1000$ заплата, мога и аз.

И да, искам да има имена на фирма, данни, портфолио... Много искам, нали? Друго е лепенка на входа на блока ми "Хамали - 0ххх ххх-ххх 09 до 18 часа.". Не че ще искам портфолиото на фирмата за хамалски услуги, но като ме оберат два пъти, и това ще искам.

Не разбрах точно какво искаш да кажеш. За пореден път казвам, че е най-добре хората сами да си преценят и по възможност в такива теми с обяви да не се пишат безсмислени и дразнещи мнения (в стил Антоний). Коректността на работодателя не следва от това дали си е написал името или не. Така както я караме не си помагаме, а си пречим по стар български обичай.

ПС. Не е нужно всеки спор да завършва със заключена тема.
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page
« Отговор #15 -: 17.03.2011, 14:35:28 »

Ами и мнението на Антоний е преценка, по твоята логика?

Тогава най-добре да въведем друго - обявите за работа се заключват след пускане и седят като ОБЯВА - само с поста със самата обява. Ако авторът иска промяна, пише на модератора. ОК? Пак няма да ви хареса, знам....
Активен

seltika

• Гост
« Отговор #16 -: 17.03.2011, 14:39:24 »

Ами и мнението на Антоний е преценка, по твоята логика?

Тогава най-добре да въведем друго - обявите за работа се заключват след пускане и седят като ОБЯВА - само с поста със самата обява. Ако авторът иска промяна, пише на модератора. ОК? Пак няма да ви хареса, знам....

Съгласен
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page
« Отговор #17 -: 17.03.2011, 14:59:20 »

Ще предложа на администратора идеята. Може и други предложения да давате!
Активен

Георги Фурнаджиев

• Гост
« Отговор #18 -: 17.03.2011, 18:20:35 »

Ако си дебела клечка и можеш да идеш да работиш при когото си искаш, ние не сме така и недей прави сечено на другите.
Тогава си трай и не пускай такива гневни теми.

На въпроса. Хора като seltika съществуват и са мнозинство. Не можем да ги съдим прекалено строго - по една или друга причина те са отчаяни. Дори и да страдат от акъла си - всички сме правили грешки на младини. Такива обяви е имало, има и ще има. Не е луд който яде зелника, а който му го дава. Можем ли да спрем процеса? Не, ако не публикуват тук, ще отидат другаде.

Но поне един университетски форум трябва да е на ниво. В противен случай и университет, и факултет ще заприличат на селски гимназийки ... По-добре е анонимните обяви да се трият направо и без коментар. Ако университета Хикс има претенции да произвежда качество, не трябва да допуска боклук дори във форума си.

ПП: Оф, ... и това „Едикойси се свърза с мен и ...“ ... в случая човека, който го казва е почтен и сериозен, но ... абе не би трябвало да го има и него. :-)
Активен

JOKe

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2656
  • Code or Die
« Отговор #19 -: 18.03.2011, 17:38:57 »

Мен да ви кажа форума почна хипер много да ме дразни....
Някой пуска обява кво ви ебе вас колко е коректна или не нали въпросния човек който би се интересувал ще пише  и ще се обади.
Вие да не сте полиция нещо?

Аз ако пиша търся програмист за 4 месечен проект с Андроид трябват ми хора с опит кво ся забранено ли е ?
Ми може да съм HR много ясно че няма да напиша за коя фирма е отделно може да съм и freelance HR дето работи за мен си вас кво ви ебе кой съм че не мога да пиша даже и в форума :)
Студентите немогат да си намерят работа вие заключвате теми като луди :) едно време имаше Работа раздел в форума бил умрял нямало, кой да пуска обяви ами на ся за тва пускат тук приемете го и спрете да локвате теми.

Отделно хипер много ме дразни че всеки пише по някви теми яко офтопик пича е писал търся човек за еди  какво си да не мислите че въпросния човек ще гледа пак тоя форум той го е писъл в 20 форума боли го фара дали е локната темата обаче после кво се получава почва всеки да пише дай информация АМИ ПИШИ майл ве бати или някой е отишал на обявата видял е че е тотал ШИТ и не може да пусне мнение щото темата е заключена както и да е много ме дразни по разни форуми всеки като се прави на шеф заключва за щяло и нещяло. и го раздава някъв господ.... сорри за изказването ама е така.
Имаше една тема с работа подходяща за студенти ПРАЗ заключена тема. Еи там има оферта за "Графичен дизайнер" сигурно 80% от момичетата в ФМИ дето не искат да стават програмисти само тва и чакат ама не ПРАС заключена тема ние си работим и може да заключваме наред много зле много зле.

хайде в тоя дух да пиша и аз :
Търси се Developer на FULL TIME с опит с Android.
Става въпрос за работа за около 4 месеца от Април до края на Юли. Ако някой се интересува да пише на hr@phamola.com за повече въпроси пишете там че не зная в случая допълнителна информация само спамвам. Обещавам че заплатата ще е висока.

и кво ся ? ша локнете темата или ще ми делнете поста че той е по темата от къв зор ще го делвате ? :)
Активен