Ако можеше задачата да се прави на Java, Python или Brainfuck, щях да имам 6.90...
И в крайна сметка кой е правилния отговор на петия въпрос (този с архивирането)?
За да имате 4.90, според мен сте объркали доста теста или доста задачата. Правилно решен тест ви дава 4.20 оценка.
На въпрос 5 отговорът е т. а - се създава резервно копие на файла.
Тук се има предвид не компресиране с ZIP/RAR, а архивиране (бекъп).
Трябва просто от 4-те отговора да се избере най-подходящият, а не да се интерпретира свободно въпроса.
За Java, Python, BF - може би на Java бихме приели решение, но за конзолна програма то нямаше да се различава много от решението на С++.
Няколко кандидат-студента бяха правили и менюта, т.е. завършена програма. Но това не е изрично упоменато и не носи точки (все пак даваме малък бонус).
Да, доста голяма част от задачата се улеснява, ако са достъпни regex, hash-arrays и списъци, но все пак, ако направим задача за Python/Perl/PHP - там ще има заложени други уловки и тънкости и ще е от същото ниво на трудност. Идеята е да се провери как се работи с класически структури, масиви, манипулиране и извличане на низове в С/С++, сортировка по 1 и по 2 условия (не задължително quicksort или по-ефективна). Ако ли пък беше достъпна база данни и SQL, с разширение от рода на T-SQL/PL-SQL или друг език за stored procedures, ехееее - задачата става фасул чорба с люти чушки, ама тогава, като ви дадем задача с 10 таблици и заявка с 5-6 Join и 5 вложени Select - същата история.
Имате обявени 2 дена за проверка/справка за работата си - 18 и 19 юли, от 10-12 и от 14-16 ч в 7 семинарна зала на 3 (4) етаж в Ректората. Тогава там ще има човек от комисията (аз ще съм вторника от 10 до 12) - заповядайте, ще се извади вашата работа и ще си видите грешките и проблемите. Корекция на оценката вече е невъзможна, но поне ще видите критериите за оценяване и ще се уверите, че оценката е правилно поставена.