Настаняването в общежитията започва от 26.09. Аз ще бъда в Първи курс тази година и четейки тук из форума разбирам, че се чака предварително за номерче. Възникнаха у мен следните въпроси :
Откога се чака- по първи петли или по-късно?
В кои общежития ще настаняват тази година и в кои са най-добри битовите условия?
Къде се ходи за удостоверение за адресна регистрация?
Аз да ти кажа от сега какво те чака
Аз съм 3 курс,и вече съм преживяла този ад не 1 път. Първи курс като се записвах бях там в 5:45 като преди мен имаше 70 души.В един момент се отварят вратите и излизат момчета с номерца.Не се радвай,номерцата не са поредни
На мен ми дадоха 298,нищо,че бях 71 човек.Просто хващат някакъв номер и ти го дават.Издаването на заповеди започва в 9.В 9 без 5 ще се изсипят една тумба молдовци,като всички ще имат номера от 1 до 100,и естествено ще минат много преди теб,нищо,че чакаш от 5:00.Ако имаш късмет,г/д до към 12:30 ще имаш настанителна заповед
После отиваш в района,в който е общежитието и си изкарваш временна адресна регистрация.След което те чакат още много часове чакане и попълване на документи ,докато се настаниш.
Аз съм крайно възмутена от цялата система.Всяка година се нанасящ и съответно изнасяш.Ако не те приемат на 1-во класиране гориш със стаята,и за какво си ремонтирал ? Случая със мен е точно такъв: 3-ти курс съм,нямам невзети изпити,успеха ми е Отличен,имам разведени родители,майка ми е учителка в детска градина (не взима голяма заплата),не съм от Пловдив,и не съм приета на общежитие,понеже има "някои" хора,които не са от български произход и са приети с предимство,пък българските студенти да му мислят! Срамота!