argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Информатика  (Прочетена 1543 пъти)

Capricorn

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 42
Информатика
« -: 02.08.2011, 18:34:25 »

Интересувам се от специалността "Икономика" .Приета съм на 1 класиране , но не съм наясно какво се изучава и какво мога да работя след завършването.Двоумя се дали да подам заявление за 2 класиране .Моля някой който е кандидатствал за тази специалност да си каже мнението или някой който изучава специалността.Благодаря предварително :-)
И още нещо ,кога се открива учебната 2011/2012  :-) :-) :-) :-) :-)
« Последна редакция: 02.08.2011, 18:40:36 от Capricorn »
Активен

Jack Johnson

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 704
  • Хора, пазете си здравето! То няма цена!
Re:Информатика
« Отговор #1 -: 03.08.2011, 09:42:12 »

Информатика или икономика те интересува? Защото това е форумът на ФМИ (Факултет по Математика и Информатика).
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1864
    • Shark's Home Page
« Отговор #2 -: 03.08.2011, 09:43:54 »

Да не сте объркали и сте писали Икономика, вместо Информатика?

Не е уточнен все още Академичният календар с подробности, но предполагам, че на 1.10.2011 е откриването, на 3.10.2011 Първи Учебен Ден (не е като в училище).
Активен

Capricorn

• Неактивен Неактивен
« Отговор #3 -: 04.08.2011, 10:59:39 »

информатика, просто съм се объркала  :-) :-)
Активен

Jack Johnson

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 704
  • Хора, пазете си здравето! То няма цена!
« Отговор #4 -: 04.08.2011, 11:57:32 »

информатика, просто съм се объркала  :-) :-)

Интересно е как хората кандидатстват и ги приемат, без самите те да знаят защо са кандидатствали, ама 'айде! :)

В специалност 'Информатика' учиш... о, каква изненада - информатика! Това включва математика, програмиране, теория на информатиката, изибраеми дисциплини и още няколко неща. След като завършиш, можеш да се реализираш като софтуерен инженер, но за тази цел ще ти трябва не само диплома, а и много, ама наистина много самостоятелно учене.

Без да се обиждаш, но щом ти самата не си наясно защо си кандидатствала (трудно е да се сбърка 'икономика' с 'информатика'), не мисля, че имаш подходящата мотивация да се развиваш в тази област. В IT сферата заплатите са сравнително високи, но прагът за вход също е висок и само най-мотивираните успяват да се реализират наистина успешно. Това, между другото, важи за всички сфери от живота - само истински мотивираните хора успяват да пробият!
Активен

Capricorn

• Неактивен Неактивен
« Отговор #5 -: 04.08.2011, 12:23:34 »

Няма защо да се обиждам.ПРОСТО ЗНАЕХ ЧЕ е нещо свързано с програмиране и много математика.Но гледах от миналата година програмата за информатика и ако не се лъжа имше някакви часове по английски. и ако е така то от начало ли се учи езика и как е по точно
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page
« Отговор #6 -: 04.08.2011, 12:51:27 »

Вижте си учебният план. Всичко е посочено по семестри, брой часове лекции, брой часове упражнения, като за повечето дисциплини има и анотация какво се изучава (там, където името на уч. дисциплина е линк).

http://fmi.uni-plovdiv.bg/index.jsp?id=351&ln=1

Не се засягайте от критиките в този форум - те често са абстрактни и са насочени и към другите читатели.
Активен

kom6u

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 121
« Отговор #7 -: 04.08.2011, 13:27:31 »

Вижте си учебният план. Всичко е посочено по семестри, брой часове лекции, брой часове упражнения, като за повечето дисциплини има и анотация какво се изучава (там, където името на уч. дисциплина е линк).

http://fmi.uni-plovdiv.bg/index.jsp?id=351&ln=1

Не се засягайте от критиките в този форум - те често са абстрактни и са насочени и към другите читатели.
А случайно да знаете в какво се състои входния тест? Защото в ТУ са няколко изречения превод от бг на англ., което не е много обективно според мен :?
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page
« Отговор #8 -: 04.08.2011, 13:34:14 »

Входният тест за определяне на нивото на английски език, с цел разпределяне по групи може да Ви кажат или студенти, минали през него или гл.ас. Иван Шотлеков. Мисля, че е лесен теста.
Активен

gocev

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 29
  • Will code .NET for Food.
« Отговор #9 -: 04.08.2011, 20:05:31 »

Лично по мое време писахме есе :)
Активен
(\__/)
(='.'=)
(")_(")

Help Bunny by Copying and pasting him! Help him gain world domination.