argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Как да разберем в коя група сме?  (Прочетена 7123 пъти)

DanielPeev

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 3

Здравейте!
Сега гледах учебните занятия за 1-ви курс БИТ и не можах да разбера в коя група попадам.
Малко помощ с факултетните номера ;)
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1864
    • Shark's Home Page
Re:Как да разберем в коя група сме?
« Отговор #1 -: 27.08.2011, 17:27:40 »

Поне забелязахте ли, че са за миналата 2010/2011 уч. година програмите в сайта все още (към днес 27.08.2011)?

За групите - може да Ви каже вашата инспекторка, но ще бъдат публикувани, когато се направи и окончателната учебна програма (разписанието).

Все пак опитайте регистрация във Фокус системата. Не знам ъпдейтнати ли са вече фак.номера и ЕГН на новозаписаните студенти с коректната група в курса...
« Последна редакция: 27.08.2011, 19:55:35 от Светослав Енков »
Активен

DanielPeev

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 3
« Отговор #2 -: 28.08.2011, 15:31:13 »

Благодаря за бързия отговор.
Все още не са ги ъпдейтнали ;)
Активен

Георги Иванов

• Модератор
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 66
  • БИТ I-ви курс (З)
    • G.Ivanov
« Отговор #3 -: 28.08.2011, 15:35:44 »

Аз се ориентирах по старите номера, от миналата учебна година.Единствената разлика, която открих, това са цифрите с които започват номера.Ето един пример - това е група от миналата година:

"Подгрупа 1а студенти с факултетни номера от 1001562001 до 1001562016;"

Според мен, 1001562001 отговаря на учебната година, тоест 2010 а таз годишните, ще са с разлика 1101562001 ..
И пак казва, това е моето предположение!

Лично аз съм "Подгрупа 2а" - ако сметките, които обясних вече, са верни! :D
Активен
"Sum, quod eris, quod es, ante fui"

lamerko

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 211
    • Моят блог
« Отговор #4 -: 29.08.2011, 11:51:44 »

За разпределение на групите се гледат единствено последните 3 цифри, които указват поредния номер при записване. Принципно си го мислех, че номера се разбива по следният начин: първите две цифри - годината на записване, следващите две - номера на факултета (01 - ФМИ); следващите две - кода на специалността (26 - Информатика); следващата една цифра - вид на обучението (1 редовно, 2 задочно); и последните три - номер на записване. Обаче колегите от специалност "право" не се съгласиха нещо - при тях има някакви аномалии, което не е изненадващо  :-D
Активен

gerich

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2
« Отговор #5 -: 30.08.2011, 13:12:38 »

И аз чух , че факултетните номера на студентите от минала година започват със 10...  а тази година ще започват със 11, но когато се записвах ми дадоха номер 1001561025 . Първоначално мислех , че нещо аз съм объркала тъй като винаги обърквам нещо , но после дочух , че може и да не съм объркала а наистина да е така .. е ще видим като отида след 1 месец дали съществувам някъде из студентите  :-)
Активен

gerich

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2
« Отговор #6 -: 30.08.2011, 13:39:16 »

Извинявам се много , току що проверих и разбрах че съм със факултетен номер започващ с 11 но на студентската книжка на уверението за градски транспорт на всякъде съм написала 10... какво ще стане сега след като съм объркала мога ли да го поправя моля отговорете миииии
Активен

lamerko

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 211
    • Моят блог
« Отговор #7 -: 30.08.2011, 13:55:29 »

Студентската ти книжка все пак е официален документ и е добре да отидеш до деканата да попиташ какво да правиш.
Активен

Георги Иванов

• Модератор
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 66
  • БИТ I-ви курс (З)
    • G.Ivanov
« Отговор #8 -: 30.08.2011, 17:02:36 »

Извинявам се много , току що проверих и разбрах че съм със факултетен номер започващ с 11 но на студентската книжка на уверението за градски транспорт на всякъде съм написала 10... какво ще стане сега след като съм объркала мога ли да го поправя моля отговорете миииии

Иди до университета, кажи как стоят нещата и провери, по какъв начин трябва да го оправиш.
Най-малкото, че със сгрешен Фак.Номер, не може да започнеш годината според мен, ти не се водиш в регистрите. Най-добре е, да идеш, да попиташ и да ти кажат..
Активен
"Sum, quod eris, quod es, ante fui"

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page
« Отговор #9 -: 30.08.2011, 18:48:34 »

Води си се в регистрите. В курса си ще видите, че имате и с различни номера студенти (прехвърлени, с възстановени права и прочие), но по-добре да оправи проблема навреме, за да е спокойно всичко.

Важното е системата да я е записала в правилният курс/специалност. А това няма как да го е объркала инспекторката.
Активен

Емил Дойчев

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 278
« Отговор #10 -: 31.08.2011, 15:48:27 »

Все пак опитайте регистрация във Фокус системата. Не знам ъпдейтнати ли са вече фак.номера и ЕГН на новозаписаните студенти с коректната група в курса...

Все още не са ги ъпдейтнали ;)

Focus извлича данните директно от UNIS при всяко преглеждане на профила от студента. Т.е. това което се извежда от Focus е актуалното състояние на данните в UNIS към текущия момент (става въпрос за данните, които са в секцията "Извадка от централната база данни" ако там не излиза съобщението "Централната база данни не е достъпна в момента.").

Не знам обаче кога се определят групите в UNIS.
Активен

ramsess

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 36
« Отговор #11 -: 01.09.2011, 23:20:52 »

А как мога да разбера в коя подгрупа съм? Че поне за мен няма.
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page
« Отговор #12 -: 02.09.2011, 10:36:16 »

А как мога да разбера в коя подгрупа съм? Че поне за мен няма.

Ами засега няма как да разбереш с точност. Няма и голямо значение, да ти кажа. Ако не можеш да присъстваш, да речем в сряда от 9ч с група 1, ще дойдеш от 15ч с група 3. А за подгрупите - повечето преподаватели не ги гледаме така строго. Ако си подгрупа 1Б, при Касъклиев, но искаш да караш с 1А при Енков, се урежда с разговор с преподавателя. Не е училище, разберете го. Има известна свобода, няма дневници и присъствия.
« Последна редакция: 02.09.2011, 10:45:10 от Светослав Енков »
Активен

Jack Johnson

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 704
  • Хора, пазете си здравето! То няма цена!
« Отговор #13 -: 02.09.2011, 12:07:18 »

...Ако си подгрупа 1Б, при Касъклиев, но искаш да караш с 1А при Енков, се урежда с разговор с преподавателя. Не е училище, разберете го. Има известна свобода, няма дневници и присъствия.

Да вметна нещо само за справка - навремето аз бях 3-та група (не помня вече А или Б), но за 4-те години бакалавърство, всички упражнения без английския в първи курс съм ги карал с 1А група. Колегите даже си мислеха, че съм в тяхната група по принцип.

Този ловък номер с карането на упражнения с друга група е особено полезен когато човек работи, а не малко хора работят по една или друга причина. Недостатъкът е, че за 4 години ми се налагаше да водя един и същи разговор с всички асистенти дали може или не може да ходя заедно с другата група, тъй като едно е един-двама да искат да правят такова "прехвърляне", съвсем друго е ако 20 души искат да го правят. Тогава асистентът ще се види в чудо и просто ще каже "ами ходи си с твоята група, че много хора вече дойдоха".

Така че, драги студенти, имайте предвид факта, че не е точно концерт по желание. Г-н Енков правилно казва, че има известна свобода, но не го обръщайте на пълна свободия.
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page
« Отговор #14 -: 02.09.2011, 13:24:05 »

Да, основният проблем, особено при компютърните зали е да има място в залата за 'чуждите' (от другата група). И да не се окаже 'празна' залата при другият асистент, защото е много дразнещо също.
Активен