argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Начало на учебна година за магистри 2011/2012г.  (Прочетена 3801 пъти)

rlk

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 3

Здравейте. Някой има ли информация отностно началото на учебната година за магистри. При записването от канцеларията ми отговориха "да проверявам сайта". Някаква ориентировъчна дата?
Активен

mag2011

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 16

Друже, регистрирах се тук, основно, за да мога да напиша отговор на твоя въпрос.Тъй като на мен не ми е особен проблем придвижването до нова сграда на ПУ и освен това също бях изпаднал в размисли като твоите, преди малко се "отбих" до учебен отдел и зададох твоя въпрос, на който отговора беше, цитирам - "Не знам".
  И тъй като при мен има известен период между завършването на бакалавър и записването на магистър, искам да кажа на теб и всички други, които тепърва ще се сблъскват с бюрократите от учебен отдел да не си хабят нервите с тях. Когато завършвах бакалавър, администрацията в ПУ и то без значение на какво ниво, бяха доста отзивчиви и в общи линии когато отидеш с въпрос при тях беше сигурно поне това, че ще се опитат да ти помогнат максимално с цялата информация, с която разполагат.
  Какво е сега положението.Ако разчитах на отзивчивостта на въпросната жена, единствения отговор, който щях да мога да поместя тук е - "Не знам" и това щеше да бъде официалното становище на администрацията от ПУ, но тъй като все пак живеем в информационната ера ето до какво решение стигнах поне за себе си - заниманията се провеждат единствено събота и неделя (това го разбрах съвсем наскоро, но го отчитам като свой пропуск, макар че при положение, че всичко е на сайта, а и когато се записвах посочих като форма на обучение - "редовно", би било добре някъде да бъде вместена и тази информация) та решението е просто - за да не се напряга администрацията на ПУ, защото явно 860лв семестриална такса не заслужава такова "високо ниво" на отношение към студента те съветвам, когато влизаш в нета да отваряш страницата на ФМИ и да проверяваш за информация, а задължително петък, надвечер проверявай с готовност да се окаже, че след по-малко от 20 часа си на лекции.Но това е, което успях да измисля с огромното съдействие на бюрократите в ПУ.Кога ще проверяваш през седмицата е без значение, когато обучението е съботно-неделно ,но петък вечер не я изпускай и не се шашкай ако изпуснеш първия учебен ден, явно за магистрите е нещо нормално.Успех.
Активен

mag2011

• Неактивен Неактивен
Активен

rlk

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 3

Благодаря за изчерпателния отговор.
Честно казано очаквах малко по сериозно отношение от администрацията на ФМИ Пловдив. След известни разговори с познати завършили съответния ВУЗ се оказа, че наистина е възможно информация отностно изпити, дати, лекции и т.н, да бъде предоставена 24 часа преди съответното събитие. Все пак таксите ни не са толкова ниски за да бъдем третирани като бакалаври 1ви курс /което си е тема за друг разговор/. Ще следя редовно предоставения линк като смятам да приложа известен телефонен терор за бързото и навременно предоставяне на удовлетворителен отговор. Резултатите ще бъдат оповестени в тази тема...
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1864
    • Shark's Home Page

За съжаление и мен това винаги ме е дразнело (аз съм преподавател, но и аз бих желал да си знам разписанието и планирането на учебните занятия по-навреме), но в повечето случаи нещата наистина се правят в последните моменти (причините са комплексни и не са от мързел или нехайство, просто има много допълнителни фактори), иначе инспекторките не ви казват "не зная" нарочно, повярвайте ми. Никой не ви подценява, вие сте много ценни за ФМИ, не само заради финансовият аспект. Като гледам, че миналата година започнаха на 30-ти, тази година има логика да почнат на 29-ти октомври, но все още и аз нямам потвърждение, така че не е ясно. И не - не са виновни хората, поддържащи форума и сайта - те подават информацията в момента, в който я получат от ръководството. Дори много пъти, пускайки на добра воля предварителна информация, която впоследствие се оказва неточна и невярна, търпим критика и вече го избягваме и чакаме официално да ни се подаде информацията от Учебен отдел и деканата.

А бакалаврите не са толкова 'евтини', защото изпускате държавната субсидия, която доближава годишната сума на студент (вкл. платената от него такса) до тази на магистрите (като порядък).
« Последна редакция: 18.10.2011, 14:36:53 от Светослав Енков »
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page

А за редовното обучение - да, редовно е, макар и да е в събота и неделя (някои часове са в петък, при нужда). Но са си редовни занятия (в смисъл 2 месеца съботи и недели, не като при задочното обучение 14 дни подред всеки ден). А е в събота и неделя, защото всички магистри с малки изключения работят. Освен това, физически недостигат ресурсите, за да се провеждат в работните дни (недостигат зали и преподаватели). Изходът е да се въведе дистанционно обучение, но нямам и идея кога ще стане това. Напредък има, работи се, но...
Активен

mag2011

• Неактивен Неактивен

Мога да кажа само позитивни неща за това, че има преподаватели, които са активни в този форум и се включват в подобни дискусии.Поздравявам и Вас лично за това, че проявявате интерес и заемате позиция по проблеми, които очевидно засягат не само студенти, но и преподаватели.
  Що се отнася до т.нар. "редовно обучение" както посочих още в първия си пост, това го приемам като свой пропуск, но все пак съм готов да защитавам тезата, че, когато говорим за каквато и да било форма на заетост, когато е посочена - "редовна" човек не подразбира, че това означава само събота и неделя.Независимо дали говорим за учене, работа, курсове...още повече, че аз работех и докато учих за бакалавър както и много мои колеги, но редовното обучение си беше наистина редовно.За мен съботно-неделната форма на обучение е алтернативна и си има редица недостатъци, но това не е предмет на тази тема.
  Иначе тъжното в ситуацията е, че още в началото човек започва да се сблъсква с недостатъците в системата.Ясно, че такива има навсякъде, но все пак ПУ не е някой новопръкнал се университет, а висше учебно заведение с традиции и честно казано такива базисни неща като начало на учебна година би трябвало отдавна да са превърнати в канони.
  За хората от учебен отдел не искам повече да коментирам, защото не искам да обиждам никой персонално.Аз лично не съм доволен от отношението проявено към мен и тъй като съм имал възможността, както вече писах, да общувам с други хора в един малко по-ранен период, но все пак не далечен от историята на ПУ, знам че има такива, които се отнасят далеч по-заинтересовано към конкретните проблеми на студента и дори да не могат да дадат решение съдействат и ти самия виждаш и чувстваш, че срещу теб седи човек, който наистина търси начин да ти помогне, това не го видях и както казах, за мен това е най-неприятното, защото знам, че ПУ има много какво да предложи и е тъжно, когато първия сблъсък е с негативното.
Активен

marin2025

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1697
  • Прави добро ,пък каквото ще да става!

аз пък от инспекторките съм видял много добро отношение -имам впредвид спец.Право.  Но в живота много често съм се сблъсквал по администрациите говоря където примерно при 3жени  в един офис едната е много вежлива и учтива и макар да не може да свърши работата за която си я помолил ти съчувства и те кара да летиш.Втората се държи студено ,не обяснява ,държи се като бетонен бюрократ,а третата е в отпуск по болест примерно.искам да кажа че живота е прилив на позитивно и негативно едновременно събрано в един примерно офис.бавно но все пак с родилни мъки ,нещата вървят към по добро.
Активен
Всичко е любов

Иван Г. Георгиев

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 10

Може ли някой да прати линк с програмата за есенен триместър на спец. Софтуерни технологии (2г.) първи курс за миналата година? Поне да видя грубо как са лекциите.

Благодаря!
Активен

Иван Г. Георгиев

• Неактивен Неактивен

Сега видях, че вече има публикация с такъв линк. Благодаря!
Активен

mag2011

• Неактивен Неактивен

За който не е видял още - http://www.fmi-plovdiv.org/news.jsp?ln=1&newsId=402&newsPageNumber=1
Обърнете внимание, че записването продължава до 4-ти :) А аз си мислех, че изпускам срока.Ха ха! :)
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page

Да, не са на 29-30.10, заради изборите, по закон, въпреки че нямаме СИК в ПУ Нова Сграда, на 30-ти се затваря сградата. И затова на 5-ти. И понеже, така и така се почва на 5-ти, може до 4-ти да се запише някой изпуснал срока. Иначе и преди си можеше записване след срока, ако има места.

Та, началото на уч. година на магистрите е на 5 ноември 2011.
Активен

Иван Г. Георгиев

• Неактивен Неактивен

Благодаря за информацията! :)
Активен

TroubleMaker

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 50

Публикували са програмата за Софтуени технологии 1г. Само на мен ли ми се струва, че има яко орязване на часове? Според учебния план Практикума за този триместър трябва да е 60 часа, а в програмата са сложени 30.
Активен

Иван Г. Георгиев

• Неактивен Неактивен

Вече има качена и програмата за Софтуерни технологии 2 години, първи курс.
Активен

Tina_Tarnar

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 56
    • http://arto.bg/

Програмата и за бакалаври задочно е също яко отрязана, ще трябва да се свиква с това явление в ПУ. При нас по предмет имаме по 5 учебни часа лекции и 5 часа упражнения, колко от тях се карат няма да казвам, (вместо 20 май бяха първата година) и после няк"ъв изпит на 1 200 страници лекции. Тук трябва да се учи бързо, да се разбира всичко и да се помни лесно и на момента, и да не се разбере нещо, няма време да се реагира. Добре дошли в ПУ! Всъщност щом си 1 година софтуерни, може би си учил вече в ПУ, а може би специалност от тази категория. Но за другите Welcome@ Идеята на Пу специално е да даде насока на студента, книга от къде да чете, едно рамо за въпроси, една диплома, иначе трябва самичък да се оправяш през цялото време. Не казвам, че трябва да си супер информатик, за да завършиш, но както знам, трябва много инат. А за специалистите якото преписване,
е, мен не ме бива  :beer: :beer: :beer:
Активен
http://arto.bg/ - Езиково обучение. Преводи и легализация

mag2011

• Неактивен Неактивен

Извинявам се за въпроса, отворих обновената програма за есенния семестър и там си го пише, но нещо ми е трудно да асимилирам - значи все пак заниманията почват на 12.11.2011г? Няма нищо пропуснато, недописано и т.н, защото по всяка логика ми се струваше нормално да започнат от 5.11.2011, но след като е поместено вече в сайта просто пиша, за да съм сигурен на 100%.Не че съм кой знае колко учуден, но още малко и можеше направо за първите изпити да идем.. странно ми е нещо.
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page

За сметка на това, имате до 7.01.2012... Честно казано - и аз не знам кое налага това изместване на занятията, но някои неща са си AS IS.
Активен

mag2011

• Неактивен Неактивен

С едно съм съгласен - определено трябва да имаш нещо общо с дзен будистите, за да приемаш спокойно всички "дребни" неуредици, които се случват в ПУ.
Активен

Емил Дойчев

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 278

Публикували са програмата за Софтуени технологии 1г. Само на мен ли ми се струва, че има яко орязване на часове? Според учебния план Практикума за този триместър трябва да е 60 часа, а в програмата са сложени 30.

На 12.11 ще си разберете реалната програма. Първата лекция ще ви я води проф. Стоянов и ще ви обясни как ще протече обучението. Програмата за СТ е правена изцяло от него и ако присъствате на първата лекция ще можете да получите отговор на всички въпроси, свързани с тази програма.
Активен