Мога да кажа само позитивни неща за това, че има преподаватели, които са активни в този форум и се включват в подобни дискусии.Поздравявам и Вас лично за това, че проявявате интерес и заемате позиция по проблеми, които очевидно засягат не само студенти, но и преподаватели.
Що се отнася до т.нар. "редовно обучение" както посочих още в първия си пост, това го приемам като свой пропуск, но все пак съм готов да защитавам тезата, че, когато говорим за каквато и да било форма на заетост, когато е посочена - "редовна" човек не подразбира, че това означава само събота и неделя.Независимо дали говорим за учене, работа, курсове...още повече, че аз работех и докато учих за бакалавър както и много мои колеги, но редовното обучение си беше наистина редовно.За мен съботно-неделната форма на обучение е алтернативна и си има редица недостатъци, но това не е предмет на тази тема.
Иначе тъжното в ситуацията е, че още в началото човек започва да се сблъсква с недостатъците в системата.Ясно, че такива има навсякъде, но все пак ПУ не е някой новопръкнал се университет, а висше учебно заведение с традиции и честно казано такива базисни неща като начало на учебна година би трябвало отдавна да са превърнати в канони.
За хората от учебен отдел не искам повече да коментирам, защото не искам да обиждам никой персонално.Аз лично не съм доволен от отношението проявено към мен и тъй като съм имал възможността, както вече писах, да общувам с други хора в един малко по-ранен период, но все пак не далечен от историята на ПУ, знам че има такива, които се отнасят далеч по-заинтересовано към конкретните проблеми на студента и дори да не могат да дадат решение съдействат и ти самия виждаш и чувстваш, че срещу теб седи човек, който наистина търси начин да ти помогне, това не го видях и както казах, за мен това е най-неприятното, защото знам, че ПУ има много какво да предложи и е тъжно, когато първия сблъсък е с негативното.