Драги студенти, скъпи колеги.Тук се обръщам както към настоящите така и бъдещи такива.
В ПУ повече от нещата, когато стигнат до организация и изпълняване на административни задължения замират.И това е факт.Искрено съветвам обаче всеки един от вас да не тръгва с клишета къде какво било, защото явно съвършен модел никъде не е открит, а да седне и да помисли какво може да стори, но да не мисли прекалено много, а после да си вдигне Д-то и да действа.
Много ми допадна начина на представяне на проблема от страна на автора на темата.И ми допадна най-вече по една причина - дори студентите да са овце, винаги има поне 1 овчар, който да води стадото.И това, което смятам за най-големия принципен проблем тук е, че няма преподаватели, които да живеят с тази мисъл и се чувстват отговорни към групата, която го следва.Нека Светослав Енков не го приема лично, за мен той е единствения с малко достойнство, който все пак се изправя пред студентите и е готов да отговаря на въпроси, но всички останали по-скоро влизат в ролята на овчарски кучета, правейки това, на което самите те са били дресирани и обучени, а не да застанат отпред и да се погрижат с личен пример и авторитет да изградят всички онези качества, които един студент трябва да има - включително и знания.
Смешно е да се казва, че има проблеми, но тези проблеми да не бъдат наричани с истинските им имена, от всичко прочетено разбрах, че някой, някъде се е погрижил да направи живота на студентите гаден или може би не се е потрудил, за да го улесни, не знам кое е по-правилно, но тук вече идва и вашата студентска, персонална вина.Ако искате нещо и то особено в рамките на пловдивската Алма Матер, ще трябва и вие малко да се поизпотите.Казвам ви го от личен опит - този избираем и на мен ми хвана окото, но той е обявен от доста време насам.А сега искам да попита - колко от вас отидоха при Енков и изразиха желание да се включат?Колко демонстрираха интерес и се опитаха да станат част от тази дисциплина преди деня за записване?А колко от вас, обидени и унижени от начина, по който се случва записването се опита да защити по някакъв начин правата си по нататък?Аз мога да ви кажа, че съм имал проблем от подобно естество и почвайки от преподавателя съм минавал по цялата административна йерархия, стигайки до декана, но успях.Вие може и да не успеете.Но пробвахте ли?
Успех на всички!