argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Учебници втора ръка. Продава ли някой? Дава ли във временно ползване?  (Прочетена 3318 пъти)

sincere_anyuta

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 19

В момента се интересувам от такива по C# и Java  :roll:
Активен
To live а creative n successful life we must lose our fears of being wrong..

Jack Johnson

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 704
  • Хора, пазете си здравето! То няма цена!

В съвременния IT свят понятието 'книга', особено на хартиен носител вече не върши работа. Информацията твърде бързо и твърде често се променя и след най-много година-две тези книги вече са тотално остарели.

Специално за C# и Java мога да ти препоръчам ресурсите тук:

http://www.introprogramming.info/

Книгите са безплатни, на български език са, писани са от програмисти и са предназначени за 'прохождане' в света на програмирането. И ако много искаш да ги имаш на хартиен носител - нищо не пречи като си ги свалиш, просто да ги минеш през един принтер! :)
« Последна редакция: 28.01.2012, 18:44:00 от Иван Давидов »
Активен

sincere_anyuta

• Неактивен Неактивен

В съвременния IT свят понятието 'книга', особено на хартиен носител вече не върши работа. Информацията твърде бързо и твърде често се променя и след най-много година-две тези книги вече са тотално остарели.

Специално за C# и Java мога да ти препоръчам ресурсите тук:

http://www.introprogramming.info/

Книгите са безплатни, на български език са, писани са от програмисти и са предназначени за 'прохождане' в света на програмирането. И ако много искаш да ги имаш на хартиен носител - нищо не пречи като си ги свалиш, просто да ги минеш през един принтер! :)

Благодаря. Има наистина много добри интернет ресуси. Обаче остана ми този навик да чета от хартиен носител и да си подчертавам и да драскам забележки. Така че за пореден път ще прибегна към услугите на принтер. тъкмо ще имам по-голям стимул най-накрая да закарам моят на ремонт  :-)

Все пак ако някой има книги, които могат да представляват интерес за другите, пишете   :blush:
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1864
    • Shark's Home Page

Ами то тези двете книги на Наков ги има и в хартиен вид издадени, друг е въпроса намират ли се все още! Както самият Наков си казва - за печатния вариант официален разпространител е фирма "Елфи-96" - тел. (02) 9740376, не пречи да се обадите и да попитате дали нямат в склада останали бройки.

Аз лично също вече чета само на компютъра, ама на 24" IPS монитор и/или на Kindle си е друга приказка.
Пак си драскам, но в хартиено тефтерче, не по книгите. Кощунство е за мен да драскам по книги.

По въпроса да ви дам книги - нямам нови издания, иначе с радост би ви дал за временно ползване или дори подарък. Аз си раздадох доста от книгите, но и от доста време не купувам на хартия (не за по-евтино, на Киндъла съм си купил за доста $, хем те са евтини). Има и доста ресурси, които са интерактивни или се редуват урок - пример в действие. Все пак при програмирането 2/3 от научаването е самото пробване и тестване. От хартия да го набирам на ръка, дълга и широка. Верно, в 99% от книгите примерите са или във уеб сайт за безплатно сваляне или на CD към книгата. Като се сетя една дипломантка как набираше на ръка едни примери от една книга за AJAX, пък се оказа, че ги има в сайта...
« Последна редакция: 28.01.2012, 21:46:21 от Светослав Енков »
Активен

lamerko

• Неактивен Неактивен
  • Публикации: 211
    • Моят блог

Според информацията от сайта, книгата за C# я има само на една онлайн книжарница (http://www.lecsiko.com/11925_vavedenie-v-programiraneto-sas-c-sharp.html), а тази за Java - виждал съм я в повечето книжарници. Въпреки, че и аз имам Kindle, обичам да имам и книжния вариант, когато това е възможно. Не крия, че и аз съм си разпечатвал книги, които са ми трябвали спешно или не са били налични, но все пак съм си купувал и доста, като цената за доставка до България в много от случаите е надвишавала тази на самата книга :)
Активен

sincere_anyuta

• Неактивен Неактивен

Според информацията от сайта, книгата за C# я има само на една онлайн книжарница (http://www.lecsiko.com/11925_vavedenie-v-programiraneto-sas-c-sharp.html), а тази за Java - виждал съм я в повечето книжарници. Въпреки, че и аз имам Kindle, обичам да имам и книжния вариант, когато това е възможно. Не крия, че и аз съм си разпечатвал книги, които са ми трябвали спешно или не са били налични, но все пак съм си купувал и доста, като цената за доставка до България в много от случаите е надвишавала тази на самата книга :)

Благодаря за информация  :bow:
За сега почнах да чета за Java от компютера, но ще си поръчам книга.
Все още се надявам, че може да се намери учебник 2-ра ръка, или някой да ми даде такъв във временно ползване, срещу заплащане, разбира се.

Щом сте купували доста книги, имате ли някакви, подходящи за тази тема?  :roll:
« Последна редакция: 30.01.2012, 10:34:30 от sincere_anyuta »
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page

Ако си добре с говоримият английски - http://www.javatutorialhub.com/java-tutorial.html тия видеоуроци са готини, защото са за начинаещи.

Има следният проблем - ние сме по-напреднали и си купуваме/четем предимно ръководства или справочници, а на теб ти е нужен учебник за начинаещи (от нулата), доколкото разбирам. Иначе веднага ти подарявам ей тази книга, тамън ми заема място само http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=6030 - но не е за начинаещи. А и това е старото издание - от 2001-ва година, нарочно търсих да покажа точно тази корица, иначе в момента за 12 лв се продава новото издание, а езикът се разви доста (е, принципите са си 100% същите).
« Последна редакция: 30.01.2012, 11:35:29 от Светослав Енков »
Активен

sincere_anyuta

• Неактивен Неактивен

Ако си добре с говоримият английски - http://www.javatutorialhub.com/java-tutorial.html тия видеоуроци са готини, защото са за начинаещи.

Има следният проблем - ние сме по-напреднали и си купуваме/четем предимно ръководства или справочници, а на теб ти е нужен учебник за начинаещи (от нулата), доколкото разбирам. Иначе веднага ти подарявам ей тази книга, тамън ми заема място само http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=6030 - но не е за начинаещи. А и това е старото издание - от 2001-ва година, нарочно търсих да покажа точно тази корица, иначе в момента за 12 лв се продава новото издание, а езикът се разви доста (е, принципите са си 100% същите).

Благодаря за отзивчивоста :)
Обаче реших да чета тази на Наков. Запознах се със съдържание. Повечето ми е познато.
Но трябва да припомня и ми хареса, как е представен материала.
Разбирам, че Вие едва ли ще имате такъв учебник.
Расчитах на студенти и начинаещи.. но те мълчат
Активен

Светослав Енков

• Неактивен Неактивен
    • Shark's Home Page

Аз се познавам лично със Светлин Наков и му имам учебниците, но на PDF/DOC, на хартия имам само книгата на брат му (Преслав) - Програмиране=++Алгоритми, но тя е за С++, а и тогава си я купих ей така, да ги подкрепя.

На Светлин учебниците за НАРС за С#/Джава са точно за начинаещи и са добри!

Моят съвет е просто да хванеш нещо и да го караш всеки ден по малко. Не се учи за 3 дни, иска се постоянство. И друг съвет, засега във ФМИ май се почва със С++, не с Джава, така че поглеждай и С++ (тя Джава произлиза от С++, ама то и белите хора уж произхождат от Африка).
Активен

sincere_anyuta

• Неактивен Неактивен

Аз се познавам лично със Светлин Наков и му имам учебниците, но на PDF/DOC, на хартия имам само книгата на брат му (Преслав) - Програмиране=++Алгоритми, но тя е за С++, а и тогава си я купих ей така, да ги подкрепя.

На Светлин учебниците за НАРС за С#/Джава са точно за начинаещи и са добри!

Моят съвет е просто да хванеш нещо и да го караш всеки ден по малко. Не се учи за 3 дни, иска се постоянство. И друг съвет, засега във ФМИ май се почва със С++, не с Джава, така че поглеждай и С++ (тя Джава произлиза от С++, ама то и белите хора уж произхождат от Африка).
:-) :y:
Активен