argon bulletin board

Експертно търсене  

Новини:

Регистрирането на нови потребители е временно деактивирано.

Автор Тема: Лекция на тема „Трансперсоналната психология и Холотропното дишане”  (Прочетена 614 пъти)

Ivanovich

  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 3

Петък - 24 февруари – 10та аудитория на ПУ „Паисий Хилендарски”, вход свободен

17.30 Лекция на тема „Трансперсоналната психология и Холотропното дишане”
18.30 Прожекция на филма за холотропното дишане „Мистично пътешествие”
19.00 Въпроси към лектора Мариян Господинов

Събота - 25 февруари – Семинар „Холотропно дишане”, бул.”Христо Ботев” 92, Рилон център, сектор С, ет.4

12.00 – 13.00 ч. Медитация СВЕТЛИНА НА ДЪГА
13.00 – 16,00 ч. Холотропно Дишане и рисуване на мандали ,
интеграция, първа сесия
16.00 – 16.30 ч. Почивка
16.30 – 19.30 ч. Холотропно Дишане , рисуване на мандали ,
интеграция, втора сесия
19.30 – 20.00 ч. Чакра медитация (с тибетски пеещи купи)

Неделя - 26 февруари

10.00 – 13,00 ч. Холотропно Дишане и рисуване на мандали ,
интеграция, първа сесия
13.00 – 14.00 ч. Обедна почивка
14.00 – 17.00 ч. Холотропно Дишане , рисуване на мандали ,
интеграция, втора сесия
17.00 – 17.30 ч. Чакра медитация (с тибетски пеещи купи)
17,30 - 18,00 ч. ЗакриванеУчастниците в семинара, с помощта на трансперсонални методи, ще имат възможност да се докоснат до и да разкрият своя съвършен потенциал.
Трансперсоналното се определя като „простиращо се отвъд пределите на персоналното или индивидуалното”. Основно предположение в трансперсоналната психология е, че ние не знаем какъв е пълният диапазон на човешките възможности. Всеки индивид притежава безгранични възможности за духовно израстване и това придава смисъл на трансперсоналната психология.
Основно място в семинара заемат дихателните методи – Холотропното Дишане, Аквабриитинг, Биоенергетично дишане, Синестезия дишане.


Дишането като целебен метод се е използвало още в древността. Древните шамани, лечители и жреци са го използвали в лечебните и религиозни ритуали и церемонии.
В съвременния свят различни дихателни техники са успели да се наложат като методи за лечение и възможности за личностно и духовно развитие – Холотропно дишане, Рибъртинг, Вайвешин, свободно дишане, интегративно дишане и др.
От всички тях Холотропното дишане изпъква като най-мощната и ефективна дихателна техника в съвременната психология и психотерапия. То се явява единствената дихателна психо-техника която е разработена на сериозна психологична теоретична база. Това е така, защото нейният създател – Станислав Гроф е професионалист в областта на медицината и психологията (за разлика от основателите на рибъртинг – Ленард Ор и Вайвашин и Д. Леонард).
Докторът по медицина Станислав Гроф, отдал повече от 40 години за изследване на изменените състояния на съзнанието и духовното развитие, е бащата и един от създателите на Трансперсоналната Психология и Психотерапия (Психологията на бъдещето, както много учени определят това ново направление).

Същност на процеса:

Измененото или холотропното състояние на съзнанието, възникващо при холотропно дишане, притежава извънредно мощно целително и трансформиращо действие. По време на холотропни сесии на повърхността се изтласкват задържани неприятни, трудни емоции и различни неприятни физически усещания. Тяхната пълна проява дава възможност да се освободим от тяхното блокиращо влияние. Може да се каже, че по време на холотропната работа, човек се освобождава от причините за проблемите и ограниченията, които има. Причини, които той носи в себе си от своето вътре утробно развитие, от своето раждане, от възпитанието и взаимоотношенията с околния свят. Причини, които ни карат да се чувстваме несигурни, объркани, подтиснати, агресивни, неспособни да се наслаждаваме на живота. Това е процес на очистване и освобождаване от стари травми, след който ние ставаме свободни, хармонични, пълноценни. И всичко това се случва защото сме позволили да се активира нашият „вътрешен целител”, скритата у нас самовъзтановяваща сила.
Освен мощния терапевтичен ефект, който холотропното дишане има, то се явява универсален път за бързо личностно и духовно развитие. По време на холотропния процес, участника може да има мощни духовни и трансперсонални преживявания, които по нов, по-ясен начин да очертаят пътя пред него.

Необходими са удобни, дрехи, одеяло, вода, и ако може да забравите мобилния си телефон !
Програмата е гъвкава и в зависимост от динамиката на групата може да има промени в методите и времето. Запазваме си правото за промяна.

Обядът трябва да бъде лек - плодове, зеленчуци, салата, сокове, леки ( вегетариански ) сандвичи.

Необходима е и силна мотивация за успешното преминаване през целия процес!!!

Цена:

ЗА ПЪРВО УЧАСТИЕ в семинара :

120 лв. - стандартна цена

85 лв. - пенсионери , студенти , участие само за 1 ден

---------------

ЗА ПОСТОЯННИ УЧАСТНИЦИ / за редовни участници в семинарите / :

85 лв. – стандартна цена
70 лв – пенсионери , студенти , участие само за 1 ден

За контакти и записване:


0883 49 42 75
Email: newwaveseminars@gmail.com
Активен